I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Introduktionsguide för fordonsannonser

Ställ in dina konton

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Step 1 of showing your local products on Google is setting up your accounts Det här är steg 1 i introduktionsguiden för fordonsannonser.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar och konfigurerar de konton du behöver för att visa fordonsannonser.

Skapa konton

Du behöver tre olika konton för att kunna visa fordonsannonser: ett Merchant Center-konto, ett Google Ads-konto och en Google-företagsprofil (krävs inte om du skickar in ett butiksflöde).

För att det ska vara enkelt att använda och länka dina konton rekommenderar vi att du lägger till samma e-postadress som administratörsanvändare i Merchant Center-kontot och som ansvarig eller ägare i företagsprofilen och Google Ads-kontot.

Merchant Center

Din produktinformation skickas till Merchant Center. Skicka in fordonsannonsflödet genom att följa anvisningarna i Registrera dig för Google Merchant Center, om du inte redan har ett Merchant Center-konto. Se till att du verifierar och gör anspråk på din webbplats.

Om du använder Merchant Center Next byter du till den klassiska Merchant Center-upplevelsen.

Företagsprofil

Information om dina bilhandlare finns i din företagsprofil. Följ stegen nedan om du inte redan har en företagsprofil.

1. Skapa en företagsprofil där du anger information om var dina bilhandlare finns.
  2. Ladda upp information om samtliga bilhandlare samtidigt. Använd inte alternativet Lägg till ett företag.
Obs! Det krävs ingen företagsprofil om du skickar in ett butiksflöde.

Google Ads-konto

Du kan använda Google Ads för att hantera dina annonser, inklusive fordonsannonser. Skapa ett Google Ads-konto om du inte redan har ett.

Länka dina konton

Länka din företagsprofil och ditt Google Ads-konto till Merchant Center-kontot för att koppla ihop informationen från dessa källor.

1. Länka företagsprofiler och Merchant Center.
  2. Länka ett Google Ads-konto till Merchant Center.