I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Onboardingguide för lokalt lager

Välj upplevelse av målsidan för dina annonser för lokala butikslager

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Step 2 of showing your local products on Google is enabling local inventory ads or free local product listings Det här är steg 6 i introduktionsguiden för lokala lager.

Du behöver svara på följande fråga i Merchant Center för att kunna avgöra hur du vill inleda samarbete: Har du aktuell lagerinformation?

• Om svaret är Ja, jag vet vad som finns i lager i mina butiker:
    • Välj målsidestyp för annonser för lokala butikslager (endast annonser för lokala butikslager).

Annonser för lokala butikslager kan antingen leda kunderna till ett lokalt skyltfönster med Google som värd eller ett lokalt skyltfönster hos säljaren beroende på vilken information som anges i dina primära och lokala produktlagerflöden samt i informationen på produktsidorna på din webbplats.

1. Ett lokalt skyltfönster med Google som värd är en produktsida från Google för din butik där kunderna kan se butikslager, öppettider, vägbeskrivningar och mycket mer. Slutför lagerverifieringen om du vill använda den här funktionen.
  2. Ett lokalt skyltfönster hos säljaren är en produktsida på din webbplats.

Anvisningar

När du aktiverar annonser för lokala butikslager blir du ombedd att välja det skyltfönsteralternativ som bäst matchar webbplatsens funktioner för produktsidan. Beroende på vilket skyltfönster du väljer måste du även ange ett exempel på en produktsida på din webbplats som Google kan granska. Gör så här:

Steg 1: Berätta om dina produktmålsidor

Klicka på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] i Merchant Center och välj sedan Konfigurera annonser för lokala butikslager under Verktyg. När du har valt land väljer du en av följande konfigurationer av skyltfönster i avsnittet Produktsidor på webbplatsen:

• Lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig)
    • Välj den här konfigurationen om produktsidans webbadress kan anpassas och visa en produkts pris och tillgänglighet på en viss plats med hjälp av butikskoden i din Företagsprofil.
    • Om du väljer den här konfigurationen leder annonserna för lokala butikslager användarna till din produktsida med funktionen för lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig).
      • Se till att du skickar in flödesattributet [link_template] för funktionen lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig).
  • Lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande)
    • Välj den här konfigurationen om dina produktsidor tillåter att kunderna kontrollerar produktens tillgänglighet i dina butiker.
    • Om du väljer den här konfigurationen leder annonserna för lokala butikslager användarna till dina produktsidor med funktionen för lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande).
      • Se till att du skickar in de obligatoriska flödesattributen för funktionen för lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande).
  • Lokalt skyltfönster med Google som värd
    • Välj den här konfigurationen om dina produktsidor inte kan visa vilka butiker som har dina produkter.
      • En sida för lokalt skyltfönster med Google som värd skapas automatiskt från din flödesdata.

Steg 2: Ange ett exempel på en produktmålsida för granskning (krävs för lokalt skyltfönster hos säljaren, fullständig och grundläggande)

När du har valt hur din butik ska se ut anger du en länk till en av produktmålsidorna i textrutan i avsnittet Exempel på målsida för produkt. Om du har valt alternativet lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) kontrollerar du att produktlänken du anger innehåller butikskoden och läser in målsidan med produktinformation för butiken. Google granskar länken för att säkerställa att webbplatsens funktioner uppfyller kraven för målsida för lokalt skyltfönster hos säljaren, fullständig eller grundläggande.

Obs! Granskningen slutförs inte förrän du har skapat, registrerat och skickat in flöden för annonser för lokala butikslager.

Om du har valt lokalt skyltfönster med Google som värd behöver du inte skicka in en exempelsida för granskning.

Ändra upplevelsen av målsidan

Om du redan har valt att visa annonser för lokala butikslager kan du se vilken upplevelse kontot använder genom att logga in på ditt Merchant Center-konto. Klicka på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj sedan Konfigurera annonser för lokala butikslager under Verktyg. När du har valt land visas konfigurationen som ditt konto använder i avsnittet Produktsidor på webbplatsen.

Obs! Den aktuella upplevelsen av målsidan måste godkännas innan du kan ändra den. Om upplevelsen av målsidan behöver ändras innan den godkänns ska du ta bort landet och lägga till det på nytt med önskad upplevelse av målsidan.

Byta till ett lokalt skyltfönster hos säljaren

Om du för närvarande använder ett lokalt skyltfönster med Google som värd och vill ändra upplevelsen av målsidan till ett alternativ för lokalt skyltfönster hos säljaren, måste du göra tre viktiga ändringar.

Uppdatera valet för Produktsidor på webbplatsen

1. Klicka på verktygsikonen i Merchant Center-kontot och välj Konfigurera annonser för lokala butikslager under Verktyg.
  2. När du har valt land visas avsnittet Produktsidor på webbplatsen.
  3. Välj något av alternativen: Lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) eller Lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande).
  4. Skicka in en exempelprodukts målsidesadress i textrutan.
Obs! Ytterligare verifiering krävs innan dina annonser omdirigerar till dina målsidor hos säljaren.

Uppdatera det primära flödet och lagerflödet för att lägga till ytterligare attribut

1. Om du ändrar till lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig):
    1. Läs igenom kraven för flödesattribut och se till att du inkluderar följande attribut:
      1. Primärt flöde:
        • Länk till ditt lokala skyltfönster hos säljaren (fullständig) [link_template]
      2. Primärt flöde eller produktlagerflöde:
        • pris [price]
  2. Om du ändrar till lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande):
    1. Läs igenom kraven för flödesattribut och se till att du inkluderar följande attribut:
      1. Primärt flöde:
        • link [länk]
        • pris [price]
      2. Produktlagerflöde:
        • pris [price]

Kontakta Googles support

1. Använd kontaktformuläret om du vill begära hjälp och fyll i följande fält:
    1. Typ av ärende:
      1. Jag vill implementera ytterligare funktioner (lokalt skyltfönster hos säljaren, hämtning i butik och visningsexemplar, endast beställning).
    2. Välj den funktion som du vill implementera:
      1. Välj antingen Lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) eller Lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande).
    3. Sammanfattning av problemet:
      1. Ange ”Jag ändrar upplevelsen av målsidan från att ha Google som värd till att ha säljaren som värd”.
  2. Googles support gör sedan en granskning av ditt konto för att avgöra följande:
    1. Om din exempelproduktsida uppfyller kraven för deltagande i den valda webbplatsupplevelsen
    2. Om dina flöden innehåller nödvändig metadata som stöd för den valda webbplatsupplevelsen

Obs! Med upphämtning senare kan du erbjuda kunderna en effektiv online-till-offline-upplevelse. För varor som inom ett visst servicenivåavtal kan hämtas i butik, oavsett varans tillgänglighet i butik, fungerar hämtning senare och dina butiker som en flerkanalstillgång och hjälper dig att stå ut i mängden. Fullständig lagerinformation krävs inte för upphämtning senare, till skillnad från andra funktioner för annonser för lokala butikslager.