In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Introductiegids voor winkelvoorraad

Selecteer een ervaring op de landingspagina voor uw advertenties met lokale voorraad

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Step 2 of showing your local products on Google is enabling local inventory ads or free local product listings Dit is stap 6 van de introductiegids voor lokale voorraad.

Beantwoord de volgende vraag in Merchant Center om te bepalen hoe u geregistreerd wilt worden: Heeft u actuele voorraadinformatie?

• Als het antwoord is 'Ja, ik weet wat er op voorraad is in mijn winkels':
    • Kies het type landingspagina voor advertenties met lokale voorraad (alleen advertenties met lokale voorraad).

Advertenties met lokale voorraad kunnen klanten naar een door Google gehoste winkelpagina of een door verkoper gehoste winkelpagina leiden. Dat is afhankelijk van de gegevens die u in uw primaire feed en feed met lokale productvoorraad heeft ingevoerd, en de informatie die op de productpagina's van uw website wordt getoond.

1. De door Google gehoste winkelpagina (GHLSF) is een door Google gehoste productpagina voor uw winkel. Hier kunnen klanten onder andere de winkelvoorraad en de openingstijden van een winkel bekijken, en een routebeschrijving vinden. Rond uw voorraadverificatie af om deze functie te kunnen gebruiken.
  2. Een door de verkoper gehoste winkelpagina is een productpagina op uw website.

Instructies

Als u voor het eerst advertenties met lokale voorraad aanzet, moet u een winkelpagina selecteren die het beste past bij de functionaliteit van de productpagina op uw website. Afhankelijk van de winkelpagina die u selecteert, moet u ook een voorbeeld van een productpagina op uw website invoeren, zodat Google die kan beoordelen. Volg deze stappen:

Stap 1: Vertel ons iets over uw productlandingspagina's.

Klik in Merchant Center op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Instellingen van advertenties met lokale voorraad onder Tools. Nadat u uw land heeft geselecteerd, kiest u een van de volgende winkelpagina-instellingen in het gedeelte Productpagina's voor de website:

• Door verkoper gehoste winkelpagina (volledig)
    • Selecteer deze instelling als uw productpagina's kunnen worden aangepast om de prijs en beschikbaarheid van een product op een specifieke locatie te tonen met de winkelcode van het bedrijfsprofiel.
    • Als u deze instelling selecteert, leiden uw advertenties met lokale voorraad gebruikers naar uw productpagina met behulp van de functie Door verkoper gehoste winkelpagina (compleet).
      • Zorg dat u het feedkenmerk [link_template] voor de door de verkoper gehoste winkelpagina (compleet) indient.
  • Door verkoper gehoste winkelpagina (basis)
    • Selecteer deze instelling als klanten op uw productpagina's de beschikbaarheid van een product in uw winkels kunnen checken.
    • Als u deze instelling selecteert, leiden uw advertenties met lokale voorraad gebruikers naar uw productpagina met behulp van de functie Door verkoper gehoste winkelpagina (basis).
      • Zorg dat u de vereiste feedkenmerken invoert voor de functie Door verkoper gehoste winkelpagina (basis).
  • Door Google gehoste winkelpagina
    • Selecteer deze instelling als op uw productpagina's niet kan worden getoond in welke winkels u uw producten verkoopt.
      • Uw feedgegevens worden gebruikt om automatisch een door Google gehoste winkelpagina te maken.

Stap 2: Voer een voorbeeld van een productlandingspagina in voor beoordeling (vereist voor door verkoper gehoste winkelpagina's, zowel basis als compleet)

Nadat u de instelling voor de winkelpagina heeft geselecteerd, voert u in het tekstvak in het gedeelte 'Voorbeeld van productlandingspagina' een link in naar een van uw productlandingspagina's. Als u de functie Door de verkoper gehoste winkelpagina (compleet) heeft geselecteerd, moet u ervoor zorgen dat de productlink die u opgeeft de winkelcode bevat en de landingspagina laadt met de productdetails voor die winkel. Google beoordeelt deze link om te controleren of de functionaliteit van uw website voldoet aan de vereisten voor landingspagina's voor de functies Door verkoper gehoste winkelpagina (compleet) en Door verkoper gehoste winkelpagina (basis).

Opmerking: Uw beoordeling kan pas worden voltooid als u feeds voor advertenties met lokale voorraad heeft gemaakt, geregistreerd en ingediend.

Als u kiest voor Door Google gehoste winkelpagina, hoeft u geen voorbeeldpagina in te dienen voor beoordeling.

De ervaring op de landingspagina wijzigen

Als u advertenties met lokale voorraad al heeft aangezet, kunt u inloggen op uw Merchant Center-account om te kijken welke ervaring voor uw account wordt gebruikt. Klik op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer vervolgens Instellingen van advertenties met lokale voorraad onder Tools. Nadat u uw land heeft geselecteerd, ziet u de instelling die uw account gebruikt in het gedeelte 'Productpagina's voor de website'.

Opmerking: De huidige ervaring op de landingspagina moet eerst worden goedgekeurd voordat u deze kunt wijzigen. Als de ervaring op de landingspagina moet worden gewijzigd vóór de goedkeuring, moet u uw land verwijderen en het opnieuw toevoegen met de gewenste ervaring op landingspagina.

Overschakelen naar een door de verkoper gehoste winkelpagina

Als u de door Google gehoste winkelpagina gebruikt en wilt overstappen op een van de opties voor door de verkoper gehoste winkelpagina's, moet u 3 belangrijke wijzigingen doorvoeren.

De selectie 'Productpagina's voor de website' updaten

1. Klik in uw Merchant Center-account op het tandwiel en selecteer Instelling van advertenties met lokale voorraad onder Tools.
  2. Nadat u uw land heeft geselecteerd, wordt het gedeelte 'Productpagina's voor de website' weergegeven.
  3. Selecteer een van de opties: Door verkoper gehoste winkelpagina (compleet) of Door verkoper gehoste winkelpagina (basis).
  4. Geef in het tekstvak de URL van een voorbeeld van een productlandingspagina op.
Opmerking: Voordat advertenties worden omgeleid naar uw door de verkoper gehoste landingspagina's is aanvullende verificatie vereist.

Extra kenmerken toevoegen aan uw primaire feed en voorraadfeed

1. Als u overstapt op een door de verkoper gehoste winkelpagina (compleet):
    1. Bekijk de vereisten voor feedkenmerken en voeg deze kenmerken toe:
      1. Primaire feed:
        • Link voor door verkoper gehoste winkelpagina (compleet) [link_template]
      2. Primaire feed of feed met productvoorraad:
        • Prijs [price]
  2. Als u overstapt op een door de verkoper gehoste winkelpagina (basis):
    1. Bekijk de vereisten voor feedkenmerken en voeg deze kenmerken toe:
      1. Primaire feed:
        • Link [link]
        • Prijs [price]
      2. Feed met productvoorraad:
        • Prijs [price]

Contact opnemen met Google Support

1. Als u hulp nodig heeft, vult u de volgende velden in het contactformulier in:
    1. Type probleem:
      1. Ik wil extra functies implementeren (door verkoper gehoste winkelpagina, ophalen in de winkel, kan alleen worden besteld).
    2. Selecteer de functie die u wilt implementeren:
      1. Selecteer Door verkoper gehoste winkelpagina (compleet) of Door verkoper gehoste winkelpagina (basis).
    3. Samenvatting van het probleem:
      1. Geef het volgende op: Ik stap over van een door Google gehoste landingspagina op een door de verkoper gehoste landingspagina.
  2. Google Support beoordeelt uw account om het volgende te bepalen:
    1. Voldoet het voorbeeld van uw productpagina aan de vereisten voor de geselecteerde website-ervaring?
    2. Bevatten uw feeds de vereiste metadata om de geselecteerde website-ervaring te ondersteunen?

Opmerking: Met de optie Later ophalen biedt u uw klanten de mogelijkheid om moeiteloos online te bestellen en offline op te halen. Voor artikelen die in de winkel kunnen worden opgehaald binnen een specifieke SLA, ongeacht de beschikbaarheid in de winkel, kunt u met Later ophalen uw winkels gebruiken als een omnichannel-item en onderscheidende factor. In tegenstelling tot andere kenmerken voor advertenties met lokale voorraad is voor Later ophalen geen complete voorraadinformatie vereist.