I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Slik forbereder du deg på store arrangementer og produktlanseringer

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

For å sikre at alle store arrangementer eller produktlanseringer du planlegger for nettstedet ditt, blir vellykket, er det lurt å gå gjennom strukturen på Shopping-kampanjen din og Merchant Center-dataene dine. Kontrollér at produktinformasjonen din er riktig og oppdatert, og at Shopping-kampanjene og landingssidene dine er riktig konfigurert.

I denne artikkelen finner du en oversikt over sjekkene du bør gjennomføre i forkant av salgsarrangenmenter eller produktlanseringer.

Sørg for at produktinformasjonen er klar

Produktinformasjonen i Merchant Center er selve grunnlaget for Shopping-annonsene og de kostnadsfrie produktoppføringene dine, så den bør alltid være riktig, oppdatert og av høy kvalitet.

Send inn produktinformasjon på riktig tidspunkt

Før et arrangement eller en produktlansering er det viktig å ta høyde for behandlingstiden, slik at du kan være sikker på at dataene dine er klare. Det kan for eksempel ta opptil 72 timer før feeden din gjennomsøkes etter at den er sendt inn for første gjennomgang.

Tips: Send inn ny produktinformasjon 3–5 virkedager før en lansering eller et salgsarrangementet, men ikke tidligere enn 30 dager i forveien. Du finner informasjon om lansering av trådløse produkter i artikkelen Anbefalte fremgangsmåter for oppføring av trådløse produkter og tjenester.

Hvis du tar imot forhåndsbestillinger

Hvis du ikke tar imot forhåndsbestillinger

Merk: Det kan ta opptil 24 timer fra du angir at en vare er in_stock, til den vises i kampanjene eller de kostnadsfrie oppføringene dine.

Oppgi all nødvendig produktinformasjon, og overhold Merchant Center-kravene

Google bruker produktinformasjon for å sikre at annonsene og de gratis oppføringene dine samsvarer med de rette brukersøkene. Jo bedre informasjon du oppgir, jo mer sannsynlig er det at produktene dine vises til interesserte kunder. Finn ut mer om spesifikasjonen for produktinformasjon.

Her er noen tips om hvordan informasjonen bør være for at du skal oppnå bedre resultater:

• Unngå å bruke salgsfremmende tekst, for eksempel «rask levering» eller «kjøp én – få én gratis», i tittelen eller på bildet.
  • Slå på automatiske vareoppdateringer for å minimere sjansen for uoverensstemmelser i pris- eller tilgjengelighetsinformasjonen mellom datafeeden og landingssiden. Slike uoverensstemmelser kan føre til produktavvisninger eller kontosperring.

Merk: Automatiske vareoppdateringer er ikke en erstatning for feeder eller regelmessige oppdateringer av produktinformasjonen din.
  • Ved nye produktlanseringer må du sende inn riktig og fullstendig produktinformasjon, slik at du kan få gode resultater med annonsene og de gratis oppføringene dine.
    • Finn og send inn riktige verdier for GTIN-attributtet [gtin].
    • Optimaliser produkttittelen slik at den viser den viktigste produktinformasjonen.
    • Angi minst tre nivåer med verdier for attributtet for produkttype [product_type], slik at du fanger opp den mest relevante søketrafikken.

Ha nok produktkvoter i kontoen din

Hvis du har mottatt en advarsel om overskredet kontokvote, kan du bruke skjemaet for forespørsler om ekstra kvote for varer, feeder eller underkontoer til å be om en større kvote. Du får vanligvis beskjed innen sju virkedager om forespørselen ble godkjent.
Merk: For kontoer for tjenester for prissammenligning må du høre med Google-kontakten din.

Last opp logoer for spesielle arrangementer 2–3 dager på forhånd

Hvis du har tenkt å bytte til en spesiell logo under et arrangement, må du sette av nok tid til gjennomgang av logoen.

Test promoteringene dine, og send dem inn minst 24 timer før lanseringen

Promoteringer gjennomgås vanligvis innen 12 timer etter opplasting, men i travle perioder kan det kan ta lengre tid. Finn ut mer om prosessen for godkjenning av kampanjer.

Sørg for at nettstedet og landingssiden er klare

Sjekk landingssiden før og under store arrangementer. Det er viktig å ha en stabil og fungerende landingsside, siden produkter kan bli avvist i Merchant Center hvis landingssiden gjennomsøkes og det påvises feil.

• Sørg for konsekvent innhold på landingssiden. Innholdet skal ikke endres basert på brukervariabler som IP-adresse, sted, nettleser, enhetstype eller informasjonskapsler. Vurder å bruke stabile landingssider for Shopping-annonser. Finn ut mer om landingssidekravene.
  • Test siden din med gjennomsøkingsfunksjonene til Googlebot. Hvis nettstedet ditt ikke kan gjennomsøkes, kan ikke varene dine vises. Finn ut mer om robots.txt-filen.
  • Følg de anbefalte fremgangsmåtene for gjennomsøkingsfrekvens.
    • Test siden din med robots.txt-testverktøyet og testen for rike resultater, og sett Googlebot-gjennomsøkingsfrekvensen til «La Google optimalisere for nettstedet mitt».
    • Sjekk med nettutvikleren at nettstedet eller tjeneren har nok kapasitet til å håndtere et høyt trafikkvolum innenfor en kort periode. Hvis nettstedet ditt er nede eller blir tidsavbrutt under innlasting, kan varene dine bli avvist.
    • Bruk PageSpeed Insights-verktøyet til å sjekke innlastingshastigheten på nettstedet ditt.
    • Unngå omfattende endringer i strukturen på nettstedet og landingssidene, for eksempel å flytte prisinformasjonen innenfor kildekoden eller bruke JavaScript eller andre animasjoner for å vise priser eller prisreduksjoner. Slikt kan føre til midlertidig avvisning av produkter når vi gjennomsøker landingssiden din for å samle inn informasjon som pris og tilgjengelighet.
Tips: Hvis du har planlagt vedlikehold av nettstedet før arrangementet, bør du følge de anbefalte fremgangsmåtene for vedlikehold av landingssider eller planlagt nedetid for nettsteder.

Klargjør kampanjen

Følg disse retningslinjene for å sikre at Shopping-kampanjene dine er konfigurert på riktig måte, slik at det kan vises annonser under arrangementet.

• Dobbeltsjekk produktlagerfilteret og statusen for produktgruppene dine. Unngå å målrette de samme produktene i flere kampanjer til samme målgruppe, og unngå ikke-målrettede produkter.
  • Angi riktig lanseringsdato og prioritet for kampanjen. Innstillingen for prioritet er nyttig når du annonserer samme produkt i samme land i flere standard Shopping-kampanjer. Finn ut mer om prioritet for Shopping-kampanjer.
  • Et par spesielle hensyn må tas for Performance Max-kampanjer.
    • Gi nye kampanjer 2–3 uker til å tilpasse seg før du gjør endringer. Performance Max-kampanjer bruker AI-løsninger fra Google, og det tar tid å optimalisere dem. Finn ut mer om optimalisering av Performance Max-kampanjer.
    • Sett andre kampanjer for de samme produktene eller produktgruppene på pause. Performance Max-kampanjer prioriteres fremfor standard Shopping-kampanjer, Smart Shopping-kampanjer og remarketingkampanjer for Displaynettverket i den samme kontoen – uavhengig av prioritetsinnstillingen. Når Performance Max-kampanjen er i gang, anbefaler vi at du setter standard Shopping-kampanjene, Smart Shopping-kampanjene og remarketingkampanjene for Displaynettverket på pause for å være sikker på at Performance Max erstatter dem fullstendig. Finn ut mer om Performance Max-kampanjer.

Linker til relatert innhold