In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Zo bereidt u zich voor op grote evenementen en productlanceringen

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Het is een goed idee om de structuur van uw Shopping-campagne en uw Merchant Center-gegevens te controleren, zodat u zeker weet dat een groot evenement of een productlancering correct gepland is voor de website. Controleer of uw productgegevens juist en actueel zijn en zorg ervoor dat uw Shopping-campagnes en landingspagina's correct zijn ingesteld.

In dit artikel staan de controles die u moet uitvoeren vóór een verkoopevenement of productlancering.

Zorg dat uw productgegevens gereed zijn

Productgegevens in Merchant Center zijn de basis voor uw Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen, dus ze moeten altijd correct, up-to-date en van hoge kwaliteit zijn.

Dien productgegevens op het juiste moment in

Houd in de aanloop naar een evenement of productlancering rekening met de verwerkingstijd, zodat uw gegevens op tijd klaarstaan. Nadat uw feed is ingediend voor een eerste beoordeling kan het bijvoorbeeld 72 uur duren voordat uw feed is gecrawld.

Tip: Dien nieuwe productgegevens 3 tot 5 werkdagen voor de lancering of het verkoopevenement in, maar niet eerder dan 30 dagen van tevoren. Ga naar onze Best practices voor de vermelding van draadloze producten en services voor de lancering van een draadloos product.

Als u reserveringen accepteert

Als u geen reserveringen accepteert

Opmerking: Het kan 24 uur duren voordat een artikel dat is ingesteld op in_stock wordt getoond in uw campagnes of gratis vermeldingen.

Geef alle benodigde productgegevens op en volg de vereisten van Merchant Center

Google gebruikt productgegevens om ervoor te zorgen dat uw advertenties en gratis vermeldingen worden gekoppeld aan de juiste zoekopdrachten van gebruikers. Hoe beter uw gegevens, des te groter is de kans dat uw producten worden getoond aan geïnteresseerde kopers. Meer informatie over productspecificaties

Met de volgende tips kunt u de prestaties van uw gegevens verbeteren:

• Gebruik geen wervende tekst, zoals 'snelle verzending' of '1 + 1 gratis' in uw titel of afbeelding.
  • Zet automatische artikelupdates aan om niet-overeenkomende productprijzen en beschikbaarheid te voorkomen tussen uw datafeed en uw landingspagina. Die kunnen leiden tot afkeuringen of opschorting van uw account.

Opmerking: Automatische artikelupdates zijn geen vervanging voor feeds of regelmatige updates van uw productgegevens.
  • Voor de lancering van nieuwe producten moet u nauwkeurige en volledige productinformatie indienen om uw advertenties en gratis vermeldingen zo succesvol mogelijk te maken.
    • Verzamel de juiste GTIN [gtin]-waarden en dien deze in.
    • Optimaliseer de producttitel om de belangrijkste productinformatie weer te geven.
    • Ontwikkel de waarden voor het kenmerk producttype [product_type] tot ten minste 3 niveaus om het meest relevante verkeer via zoekresultaten te verkrijgen.

Zorg voor voldoende productcapaciteiten in uw account

Als u een waarschuwing heeft gekregen dat u de accountcapaciteit heeft overschreden, kunt u een hoger quotum aanvragen via het formulier Hoger quotum voor artikelen, feeds of subaccounts aanvragen. U ontvangt binnen 7 werkdagen bericht of uw verzoek is goedgekeurd.
Opmerking: Als het over accounts voor services voor prijsvergelijking gaat, neemt u contact op met uw contactpersoon bij Google.

Upload het logo van het speciale evenement 2 tot 3 dagen van tevoren

Als u tijdens een evenement wilt overschakelen naar een speciaal logo, moet u voldoende tijd overlaten om het logo te laten beoordelen.

Test uw promoties en dien ze ten minste 24 uur vóór de lancering in

Promoties worden meestal binnen 12 uur na het uploaden beoordeeld, maar dit kan langer duren tijdens de piekuren. Meer informatie over de goedkeuringsprocedure voor promoties

Zorg ervoor dat uw website en landingspagina klaar zijn

Controleer uw landingspagina zowel voor als tijdens grote evenementen. Een stabiele en werkende landingspagina is belangrijk, omdat uw producten in Merchant Center kunnen worden afgekeurd als er in een gecrawlde landingspagina een fout wordt gemeld.

• Zorg ervoor dat de content op uw landingspagina consistent is. Wijzig de content niet op basis van gebruikersvariabelen, zoals het IP-adres, de locatie, de browser, het apparaattype of cookies. Overweeg het gebruik van stabiele landingspagina's voor Shopping-advertenties. Meer informatie over de vereisten voor landingspagina's
  • Test uw pagina met de crawlfuncties van Googlebot. Als uw site niet kan worden gecrawld, komen uw artikelen niet in aanmerking voor weergave. Meer informatie over het bestand robots.txt
  • Volg de best practices voor crawlsnelheid.
    • Test uw pagina met de testtool robots.txt, test voor uitgebreide resultaten en stel de crawlsnelheid van Googlebot in op Laat Google optimaliseren voor mijn site.
    • Vraag uw webontwikkelaar of uw site of server voldoende capaciteit heeft om grote hoeveelheden verkeer binnen korte tijd te verwerken. Als uw site inactief is of er een time-out optreedt tijdens het laden, kunnen uw artikelen worden afgekeurd.
    • Gebruik onze PageSpeed Insights-tool om de laadsnelheid van uw site te controleren.
    • Vermijd grootschalige wijzigingen in de structuur van uw site en landingspagina's, zoals de locatie van prijsinformatie verplaatsen in de broncode, of JavaScript- of andere animaties gebruiken om prijzen of prijsverlagingen te tonen. Wanneer we uw landingspagina crawlen voor informatie over bijvoorbeeld prijzen en beschikbaarheid, kan dit leiden tot tijdelijke afkeuringen van producten.
Tip: Als u onderhoud heeft gepland voor het evenement, gebruikt u deze best practices voor onderhoud van de landingspagina of een geplande onderbreking van de site.

Bereid uw campagne voor

Volg deze richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw Shopping-campagnes correct zijn ingesteld om advertenties te plaatsen tijdens uw evenement.

• Controleer uw voorraadfilter en de status van productgroepen. Target dezelfde producten niet in meerdere campagnes met dezelfde doelgroep en zorg dat er geen producten niet-getarget blijven.
  • Stel de juiste lanceringsdatum en prioriteit in voor de campagne. Campagneprioriteit is nuttig als u meerdere Standaard Shopping-campagnes heeft waarmee u hetzelfde product in hetzelfde land promoot. Meer informatie over campagneprioriteiten voor Shopping-campagnes
  • Maak speciale overwegingen voor Performance Max-campagnes.
    • Geef een nieuwe campagne 2 tot 3 weken de tijd voordat u wijzigingen aanbrengt. Performance Max-campagnes gebruiken AI van Google en dit kost tijd om te optimaliseren. Meer informatie over de optimalisatie van Performance Max-campagnes.
    • Onderbreek andere campagnes voor dezelfde producten of productgroepen. Performance Max-campagnes hebben voorrang op Standaard Shopping-campagnes, Slimme Shopping-campagnes en remarketingcampagnes voor het Display Netwerk voor hetzelfde account, ongeacht de prioriteitsinstelling. Zodra uw Performance Max-campagne actief is, raden we u aan uw Standaard Shopping-campagnes, Slimme Shopping-campagnes en remarketingcampagnes voor het Display Netwerk te onderbreken om te zorgen dat uw Performance Max-campagne de voorraad van uw campagnes helemaal kan overnemen. Ontdek meer informatie over Performance Max-campagnes.