Kända problem med Google Meet

Tips! Läs om kända problem med Google Workspace om du är administratör.

Varför visas reaktioner när jag inte har klickat på något?

Om du använder en Mac, iPhone eller iPad kan Apple Reaktioner vara aktiverat som standard i iOS 17 och macOS Sonoma. När Reaktioner har aktiverats kan emojis visas i ett videosamtal när deltagaren gör en kvalificerande handrörelse framför kameran.

Så här aktiverar och inaktiverar du funktionen:

1. Öppna kontrollcentret på din enhet (Mac, iPhone, iPad) under ett videosamtal eller möte.
    • Svep nedåt från den övre högra kanten på en iPhone eller iPad.
    • På en Mac väljer du videoikonen på Mac-menyfältet.
  2. Öppna menyn Video effects följt av Välj Reactions.

grått fält

Innehåll som visas på Windows-datorer från ett fönster visas speglat

Innehåll i fönster på ett språk som är från höger till vänster (t.ex. hebreiska, arabiska, farsi, urdu) visas speglat eller saknas när det visas i Google Meet på vissa Windows-datorer.

En åtgärd på problemet pågår. Under tiden kan du dela en flik eller hela skärmen, som visas korrekt. Om du behöver dela ett fönster kan du följa de här stegen för att innehållet ska visas korrekt:

Dela ett fönster
  1. Kontrollera att Chrome är uppdaterat – följ Uppdatera Google Chrome.
  2. Öppna en ny flik i Chrome.
  3. Kopiera adressen och klistra in den i adressfältet: chrome://flags/#webrtc-allow-wgc-window-capturer
    • Du kan kopiera och klistra in med Ctrl+C och Ctrl+V.
  4. Tryck på Retur.
  5. Då visas Chrome-flaggan och ”Använd Windows WGC API för fönsterinspelning” är markerat.
  6. Klicka på Standard och ändra det till Aktiverad.
  7. Klicka på Starta om längst ned till höger på sidan.
  8. Nu kan du använda Google Meet och dela fönster som vanligt.

Problem med brusreducering om du använder röstgenerator

Vi rekommenderar att du stänger av brusreducering i Meet om du använder röstgenerator. Förbättringar i tillgänglighet pågår i Meet. Läs mer om att stänga av brusreducering.

grått fält

Jag kan inte gå med i Meet-möten på en mobil med två SIM-kort

Stäng av det andra SIM-kortet eller gå över till wifi.

grått fält

Inaktiva möten med en enda deltagare avslutas automatiskt

Om du är den enda deltagaren i ett möte får du efter tio minuters inaktivitet en avisering om att avsluta eller stanna kvar i mötet. Om du inte svarar inom två minuter avslutas mötet automatiskt.

Öppna Inställningar och inaktivera den här funktionen om du inte vill att dina möten avslutas automatiskt.

På datorn

Viktigt! Följ dessa steg när du är i ett möte:

1. Välj Fler alternativ följt av Inställningar i fältet längst ned.
  2. Välj Allmänt.
  3. Inaktivera Lämna tomma samtal .
På en iOS-enhet

Viktigt! Dessa steg går endast att följa innan du går med i ett möte:

För konsumenter

1. Öppna Google Meet-appen på iOS-enheten.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar följt av Mötesinställningar.
  4. Inaktivera Lämna tomma samtal.

För företag eller EDU

1. Öppna Google Meet-appen på iOS-enheten.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar följt av Allmänt.
  4. Inaktivera Lämna tomma samtal.
På en Android-enhet

Viktigt! Dessa steg går endast att följa innan du går med i ett möte:

För konsumenter

1. Öppna Google Meet-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar följt av Mötesinställningar.
  4. Inaktivera Lämna tomma samtal.

För företag eller EDU

1. Öppna Google Meet-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar följt av Allmänt.
  4. Inaktivera Lämna tomma samtal.

grått fält

En del deltagare utanför domänen kan inte ansluta till utbildningsmöten

Det är enbart den som skapade mötet som får godkänna eller avvisa begäran om att gå med i ett möte från deltagare utanför domänen. Om den som skapade mötet inte deltar i samtalet när begäran görs kan den externa deltagaren inte gå med. Sidan Be om att få gå med stannar.

Tips! Stanna kvar tills alla gäster går med när du skapar ett möte som inkluderar gäster med en e-postadress utanför skolans domän.

Viktigt! För möten som arrangeras genom ett personligt Google-konto får endast den som skapade mötet släppa in personer i det.

För möten arrangerade av Essentials-konton måste alla utanför organisationen godkännas att delta i mötet.

grått fält

Rullgardinsmenyer visas inte när du delar ett fönster

När du delar ett fönster i Meet visas inte det delade fönstrets rullgardinsmenyer i mötet.

Tips! Dela hela skärmen istället för ett visst fönster.

grått fält

Webbläsaren låser sig när du försöker dela en skärm

Om en dator använder inkompatibla videoadaptrar eller videodrivrutiner kan det orsaka problem i webbläsaren.

Tips! Uppdatera datorns videoadaptrar och videodrivrutiner till den senaste versionen.

grått fält

Presentationer öppnas tomma eller förvrängda när du delar ett fönster

När du delar ett fönster i Meet, till exempel en Microsoft PowerPoint- eller Keynote-presentation, öppnas bildspelet tomt för andra tittare. Presentationer i Spela upp eller Bildspel visas i helskärmsläge, men du delar bara ett fönster.

Tips! Dela hela skärmen innan du öppnar en presentation i läget Spela upp eller Bildspel.

grått fält

Det går inte att öppna Meet på den mobila enheten

Alla versioner av mobilappen Meet stöds i sex månader efter lanseringen. Uppdatera till den senaste versionen om en äldre appversion är installerad på enheten.

grått fält

Anslutning per telefon avslutas oväntat

Viktigt! Den här funktionen är tillgänglig för möten som skapats genom ett Google Workspace-konto.

Meet har stöd för deltagare som ringer upp per telefon i upp till åtta timmar. Den maximala samtalslängden är kortare om det finns operatörsspecifika begränsningar.

Tips! Ring in till mötet på nytt när samtalet bryts efter åtta timmar.

grått fält

Det går inte att schemalägga ett heldagsmöte

När du lägger till ett rum i en heldagshändelse schemaläggs rummet i UTC (Coordinated Universal Time). UTC sträcker sig från midnatt till midnatt nästa dag, oavsett rummets tidszon. Mötesrummet visas som upptaget även om det är ledigt. Google känner till problemet.

Tips! Schemalägg händelsen i 24 timmar i stället för att välja Heldag när du lägger till ett mötesrum i en annan tidszon.

grått fält

Om Meet för tillfället inte är tillgängligt eller om du har prestandaproblem

Se Google Workspace statusöversikt om Meet inte är tillgängligt och du har problem såsom dålig video, svårt att gå med i ett möte eller andra prestandaproblem. Problem med Meet-tjänsten visas, till exempel:

• Grön ikon – Meet fungerar normalt. Använd felsökningstipsen för att lösa ditt specifika problem.
  • Gul eller röd ikon — Meet har problem eller är inte tillgängligt. Prova följande lösningar för att kommunicera tills Meet är tillbaka i normal drift.

Tips! Spela in mötet eller föreläsningen i förväg.

Viktigt! Livestreamade videomöten är endast tillgängliga för möten arrangerade av vissa Google Workspace-utgåvor.

Om Meet inte är tillgängligt går det att spela in sessionen med en annan skärminspelningsapp på en lokal dator. Dela sedan inspelningen med teamet eller klassen.

Spela in sessionen i Meet om Meet fungerar hos dig men andra deltagare har problem. Det går att spela in även om andra inte går med. Be Google Workspace-administratören säkerställa att Meet-inspelning har aktiverats för organisationen. Vänta på att inspelningsfilen skapas och sparas i organisatörens mapp för Meet-inspelningar på Min enhet. Ett e-postmeddelande med inspelningslänken skickas till mötesorganisatören och den som startade inspelningen.

Relaterade ämnen

Tips! Livestreama mötet med Meet.

Det går att genomföra en livestreamad session i Meet även om andra interaktiva funktioner inte är tillgängliga. En livestream gör det möjligt att sända mötet till stora grupper kollegor eller elever i realtid.

Det är enbart gäster i samma organisation som mötesorganisatören som kan visa en livestream. Gäster i andra organisationer ser inte livestreamen.

Obs! Google Workspace-administratören måste aktivera livestreaming. Mötesarrangören måste även skapa en extra händelse med endast visningsbehörighet för livestreamen.

Relaterade ämnen