Kjente problemer med Google Meet

Tips: Hvis du er administrator, kan du se kjente problemer med Google Workspace.

Hvorfor ser jeg Reaksjoner når jeg ikke har klikket på noe?

Hvis du bruker Mac, iPhone eller iPad, kan det hende Apple Reaksjoner er slått på som standard på iOS 17 og macOS Sonoma. Når Reaksjoner er slått på, kan emojier vises i videosamtaler når deltakeren bruker en kvalifisert håndbevegelse foran kameraet.

Sånn slår du denne funksjonen av eller på:

1. Under en videosamtale eller -møte går du til kontrollsenteret på enheten din (Mac, iPhone, iPad).
    • Sveip ned fra kanten øverst til høyre på iPhone eller iPad.
    • På Mac velger du Video-ikonet på menylinjen i Mac.
  2. Åpne Videoeffekter-menyen og så velg Reaksjoner.

grå linje

Innhold som vises på Windows-datamaskiner fra et vindu, ser ut til å være speilet

Innholdet i vinduer på et høyre-mot-venstre-språk (f.eks. hebraisk, arabisk, farsi, urdu) ser ut til å være speilet eller manglende når de blir presentert i Google Meet på enkelte Windows-datamaskiner.

Vi jobber med å løse dette problemet. I mellomtiden kan du dele en fane eller hele skjermen, som vises riktig. Hvis du må dele et vindu, følger du disse trinnene for at innholdet ditt skal vises på riktig måte:

Del vinduer
  1. Sørg for at Chrome er oppdatert – følg Oppdater Google Chrome.
  2. Åpne en ny Chrome-fane.
  3. Kopier denne adressen og lim den inn i adressefeltet: chrome://flags/#webrtc-allow-wgc-window-capturer
    • Du kan bruke Ctrl-C og Ctrl-V til å kopiere og lime inn.
  4. Trykk på Enter.
  5. Da vises siden med Chrome-flagg, med teksten «Bruk Windows WGC API for vindusopptak» fremhevet.
  6. Klikk på «Standard» og endre den til «Aktivert».
  7. Klikk på «Relaunch» nederst til høyre på siden.
  8. Nå kan du bruke Google Meet og dele vinduer som normalt.

Problemer med støyreduksjon ved bruk av talevibrator

Vi anbefaler at du slår av støyreduksjon i Meet hvis du bruker talevibrator. Vi jobber med å gjøre tilgjengeligheten i Meet bedre. Finn ut hvordan du slår av støyreduksjon.

grå linje

Jeg kan ikke bli med i Meet-møter via telefonen min med to SIM-kort

Vi foreslår at du slår av det sekundære SIM-kortet eller bytter til wifi.

grå linje

Inaktive møter med én deltaker avsluttes automatisk

Hvis du er den eneste deltakeren i et møte, får du et varsel om å avslutte eller bli værende i møtet etter 10 minutter uten aktivitet. Hvis du ikke svarer innen 2 minutter, avsluttes møtet automatisk.

Hvis du ikke vil at møter skal avsluttes automatisk, går du til Innstillinger og slår av denne funksjonen.

På datamaskin

Viktig: Når du er med i et møte, kan du følge denne fremgangsmåten:

1. På raden nederst velger du Flere alternativer og deretter Innstillinger .
  2. Velg Generelt.
  3. Slå av Forlat tomme samtaler .
På iOS-enheter

Viktig: Denne fremgangsmåten kan du kun følge før du blir med i et møte:

For forbrukere

1. Åpne Google Meet-appen på en iOS-enhet.
  2. Trykk på menyen øverst til venstre.
  3. Trykk på Innstillinger og deretter Møteinnstillinger.
  4. Slå av Forlat tomme samtaler.

For Business eller EDU

1. Åpne Google Meet-appen på en iOS-enhet.
  2. Trykk på menyen  øverst til venstre.
  3. Trykk på Innstillinger og deretter Generelt.
  4. Slå av Forlat tomme samtaler.
På Android-enheter

Viktig: Denne fremgangsmåten kan du kun følge før du blir med i et møte:

For forbrukere

1. Åpne Google Meet-appen på en Android-enhet.
  2. Trykk på menyen øverst til venstre.
  3. Trykk på Innstillinger og deretter Møteinnstillinger.
  4. Slå av Forlat tomme samtaler.

For Business eller EDU

1. Åpne Google Meet-appen på en Android-enhet.
  2. Trykk på menyen  øverst til venstre.
  3. Trykk på Innstillinger og deretter Generelt.
  4. Slå av Forlat tomme samtaler.

grå linje

For utdanningsmøter er det enkelte deltakere som ikke kan bli med utenfra domenet

Det er bare personen som opprettet møtet, som kan godkjenne eller avvise forespørsler om å bli med på det fra deltakere utenfor arrangørens domene. Hvis personen som opprettet møtet, ikke deltar i samtalen når forespørselen sendes, kan ikke den eksterne deltakeren bli med. «Spør om å få bli med»-siden stopper opp.

Tips: Hvis du oppretter et møte som inneholder gjester med e-postadresse utenfor skoledomenet ditt, må du forbli i samtalen til alle gjestene har blitt med.

Viktig: For møter som arrangeres via en personlig Google-konto, er det bare personen som opprettet møtet, som kan slippe inn andre i det.

For møter som arrangeres av Essentials-kontoer, må personer utenfor organisasjonen gis tilgang til møtet.

grå linje

Rullegardinmenyer vises ikke når du deler vinduer

Når du deler et vindu i Meet, vises ikke rullegardinmenyene i det delte vinduet i møtet.

Tips: Del hele skjermen din i stedet for et bestemt vindu.

grå linje

Nettleseren fryser når du prøver å dele en skjerm

Hvis en datamaskin bruker inkompatible videoadaptere eller videodrivere, kan det føre til problemer med nettleseren.

Tips: Oppdater videoadapterne og videodriverne på datamaskinen til den nyeste versjonen.

grå linje

Presentasjoner åpnes tomme eller forvrengte når du deler et vindu

Når du deler et vindu i Meet, for eksempel en Microsoft PowerPoint- eller Keynote-presentasjon, åpnes lysbildefremvisningen tom for andre seere. Dette skjer fordi når du velger «Spill av» eller «Lysbildefremvisning», vises presentasjonen i fullskjermmodus, men du deler bare et vindu.

Tips: Del hele skjermen din før du åpner en presentasjon i modus for avspilling eller lysbildefremvisning.

grå linje

Jeg får ikke åpnet Meet på mobilenheten min

Hver versjon av Meet-mobilappen støttes i seks måneder etter lansering. Oppdater til den nyeste versjonen av appen hvis du har en eldre versjon på enheten din.

grå linje

Oppringing – anropet avsluttes uventet

Viktig: Denne funksjonen er tilgjengelig for møter som opprettes via en Google Workspace-konto.

Meet støtter oppringte telefonsamtaler i opptil åtte timer. Den maksimale anropslengden er kortere dersom det foreligger operatørspesifikke restriksjoner.

Tips: Når samtalen blir avbrutt etter åtte timer, kan du ringe tilbake til møtet.

grå linje

Jeg kan ikke planlegge et heldagsmøte

Når du legger til et rom i en heldagsaktivitet, planlegges rommet i koordinert universaltid (UTC). UTC er fra midnatt til midnatt neste dag, uavhengig av rommets tidssone. Det kan hende du ser at møterommet vises som utilgjengelig, selv om det er tilgjengelig. Google er klar over dette problemet.

Tips: Når du legger til et møterom i en annen tidssone, kan du planlegge aktiviteten for 24 timer i stedet for å velge «Hele dagen».

grå linje

Hvis Meet er midlertidig utilgjengelig, eller hvis du opplever ytelsesproblemer

Hvis Meet er utilgjengelig eller du opplever problemer som dårlig video, problemer med å bli med i møter eller andre ytelsesproblemer i Meet, bør du sjekke statusoversikten for Google Workspace. Der ser du problemer med og status for Meet-tjenesten, for eksempel følgende:

• Grønt ikon: Meet fungerer som normalt. Følg feilsøkingstipsene for å løse det aktuelle problemet.
  • Gult eller rødt ikon: Meet har problemer eller er utilgjengelig. Du kan prøve å kommunisere ved å bruke de midlertidige løsningene som er oppført nedenfor, frem til Meet er tilbake i normal drift.

Tips: Ta opp møtet eller forelesningen på forhånd

Viktig: Opptak av videomøter er bare tilgjengelig for møter som arrangeres via bestemte Google Workspace-utgaver.

Hvis Meet ikke er tilgjengelig, kan du bruke en annen app for skjermopptak til å ta opp økten på den lokale datamaskinen din. Deretter kan du dele opptaket med teamet ditt eller klassen din.

Hvis Meet fungerer for deg, men andre deltakere har problemer, kan du ta opp økten din i Meet. Du kan ta opp økten selv om andre ikke blir med. Be Google Workspace-administratoren om å se til at Meet-opptak er slått på for organisasjonen din. Vent til opptaksfilen er generert og lagret i møtearrangørens mappe for Meet-opptak i Min disk. En e-post med opptakslinken sendes til møtearrangøren og personen som startet opptaket.

Beslektede emner

Tips: Direktesend møtet via Meet

Du kan gjennomføre direktesendinger via Meet selv om andre interaktive funksjoner ikke er tilgjengelige. Med direktesendinger kan du kringkaste møtet ditt til store grupper med kollegaer eller studenter i sanntid.

Bare gjester i samme organisasjon som møtearrangøren kan se direktesendinger. Gjester i andre organisasjoner kan ikke se direktesendingen.

Merk: Google Workspace-administratoren din må slå på funksjonen for direktesending. I tillegg må møtearrangøren opprette en ekstra aktivitet med bare seertilgang for direktesendingen.

Beslektede emner