Bekende problemen met Google Meet

Tip: Als u beheerder bent, bekijkt u de bekende problemen met Google Workspace.

Waarom verschijnen er reacties als ik nergens op heb geklikt?

Als u een Mac, iPhone of iPad gebruikt, staat Apple Reacties mogelijk standaard aan op iOS 17 en macOS Sonoma. Als reacties zijn aangezet, worden er mogelijk emoji's getoond tijdens een videogesprek wanneer de deelnemer een geldig handgebaar gebruikt voor de camera.

Zo zet u deze functie aan of uit:

1. Ga tijdens een videogesprek of vergadering naar het controlecentrum van uw apparaat (Mac, iPhone, iPad).
    • Op een iPhone of iPad: swipe omlaag vanaf de rechterbovenhoek.
    • Op een Mac: selecteer het video-icoon in de menubalk van de Mac.
  2. Open het menu Video-effecten en dan selecteer Reacties.

grijze balk

Content die op Windows-computers wordt getoond vanuit een venster, wordt gespiegeld weergegeven

Content van vensters in een taal die van rechts naar links wordt geschreven (bijvoorbeeld Hebreeuws, Arabisch, Farsi, Urdu) wordt gespiegeld weergegeven of ontbreekt als deze wordt gepresenteerd in Google Meet op sommige Windows-computers.

We werken aan een oplossing voor dit probleem. In de tussentijd kunt u een tabblad of het volledige scherm delen (dit wordt dan correct getoond). Als u een venster wilt delen, volgt u deze stappen om uw content correct weer te geven:

Een venster delen
  1. Zorg ervoor dat Chrome up-to-date is: volg Google Chrome updaten.
  2. Open een nieuw Chrome-tabblad.
  3. Kopieer dit adres en plak het in de adresbalk: chrome://flags/#webrtc-allow-wgc-window-capturer
    • U kunt kopiëren en plakken met Ctrl-C en Ctrl-V.
  4. Druk op Enter.
  5. De pagina Chrome-flags wordt weergegeven, met de optie 'Windows WGC API gebruiken voor vensteropname' gemarkeerd.
  6. Klik op Standaard en wijzig dit in Aangezet.
  7. Klik rechtsonder op de pagina op Opnieuw starten.
  8. U kunt Google Meet nu gebruiken en vensters delen zoals u gewend bent.

Problemen met ruisonderdrukking als u een elektrolarynx gebruikt

We raden u aan ruisonderdrukking uit te zetten in Meet als u een elektrolarynx gebruikt. We voegen steeds meer toegankelijkheidsfuncties toe aan Meet. Meer informatie over hoe u ruisonderdrukking uitzet

grijze balk

Ik kan niet deelnemen aan Meet-vergaderingen op mijn telefoon met 2 simkaarten

We raden u aan de 2e simkaart uit te zetten of over te schakelen naar wifi.

grijze balk

Inactieve vergaderingen met 1 deelnemer worden automatisch beëindigd

Als u de enige deelnemer in een vergadering bent, krijgt u na 10 minuten inactiviteit een melding dat u de vergadering kunt beëindigen of kunt blijven deelnemen. Als u niet binnen 2 minuten reageert, wordt de vergadering automatisch beëindigd.

Als u niet wilt dat uw vergaderingen automatisch worden beëindigd, gaat u naar Instellingen en zet u deze functie uit.

Op een computer

Belangrijk: Voer deze stappen uit tijdens een vergadering:

1. Klik in de balk onderaan op Meer opties and then Instellingen .
  2. Selecteer Algemeen.
  3. Zet Lege gesprekken verlaten uit.
Op een iOS-apparaat

Belangrijk: U kunt deze stappen alleen uitvoeren voordat u deelneemt aan een vergadering:

Voor consumenten

1. Open de Google Meet-app op uw iOS-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu .
  3. Tik op Instellingen and then Instellingen voor vergaderingen.
  4. Zet Lege gesprekken verlaten uit.

Voor bedrijven en EDU

1. Open de Google Meet-app op uw iOS-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu .
  3. Tik op Instellingen and then Algemeen.
  4. Zet Lege gesprekken verlaten uit.
Op een Android-apparaat

Belangrijk: U kunt deze stappen alleen uitvoeren voordat u deelneemt aan een vergadering:

Voor consumenten

1. Open de Google Meet-app op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu .
  3. Tik op Instellingen and then Instellingen voor vergaderingen.
  4. Zet Lege gesprekken verlaten uit.

Voor bedrijven en EDU

1. Open de Google Meet-app op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu .
  3. Tik op Instellingen and then Algemeen.
  4. Zet Lege gesprekken verlaten uit.

grijze balk

Bij onderwijsvergaderingen werken pogingen om deel te nemen van buiten het domein niet voor sommige deelnemers

Alleen de maker van de vergadering kan verzoeken om deel te nemen aan een vergadering van deelnemers buiten het domein goedkeuren of weigeren. Als de maker van de vergadering niet in het gesprek aanwezig is als het verzoek wordt gedaan, kan de externe deelnemer niet deelnemen. Die blijft dan staan op de pagina Deelnameverzoek.

Tip: Als u een vergadering maakt met gasten met een e-mailadres van buiten uw schooldomein, blijf dan in het gesprek totdat alle gasten aanwezig zijn.

Belangrijk: Voor vergaderingen die worden georganiseerd via een persoonlijk Google-account, kan alleen de maker van de vergadering mensen toegang geven tot de vergadering.

Voor vergaderingen die worden georganiseerd door Essentials-accounts, moet iedereen van buiten de organisatie worden toegelaten tot de vergadering.

grijze balk

Er worden geen dropdownmenu's getoond als u een venster deelt

Als u een venster deelt in Meet, worden de dropdownmenu's in het gedeelde venster niet getoond in de vergadering.

Tip: Deel uw hele scherm in plaats van een specifiek venster.

grijze balk

De browser loopt vast als u een scherm probeert te delen

Als een computer niet-geschikte videoadapters of videostuurprogramma's gebruikt, kan dit browserproblemen veroorzaken.

Tip: Update de videoadapters en videostuurprogramma's van de computer naar de nieuwste versie.

grijze balk

Presentaties worden leeg of vervormd weergegeven als u een venster deelt

Als u een venster in Meet deelt, zoals een Microsoft PowerPoint- of Keynote-presentatie, wordt de diavoorstelling leeg getoond voor andere kijkers. Presentaties in de modus Afspelen of Diavoorstelling worden geopend in de modus voor volledig scherm, maar u deelt alleen een venster.

Tip: Deel uw hele scherm voordat u een presentatie opent in de modus Afspelen of Diavoorstelling.

grijze balk

Ik kan Meet niet openen op mijn mobiele apparaat

Elke versie van de Meet-app wordt 6 maanden ondersteund nadat deze is vrijgegeven. Update naar de nieuwste versie als er een oudere versie van de app op uw apparaat is geïnstalleerd.

grijze balk

Een inbelgesprek wordt onverwacht beëindigd

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar voor vergaderingen die zijn gemaakt via een Google Workspace-account.

Meet ondersteunt inbellen maximaal 8 uur lang. De maximale gespreksduur is korter als er providerspecifieke beperkingen gelden.

Tip: Als het gesprek na 8 uur wordt verbroken, kunt u opnieuw inbellen bij de vergadering.

grijze balk

Ik kan geen vergadering plannen die de hele dag duurt

Als u een ruimte toevoegt aan een afspraak die de hele dag duurt, wordt de ruimte gepland in Coordinated Universal Time (UTC). UTC is van middernacht tot middernacht de volgende dag, ongeacht de tijdzone van de ruimte. U ziet wellicht dat de vergaderruimte niet beschikbaar is, zelfs als deze beschikbaar is. Google is op de hoogte van dit probleem.

Tip: Als u een vergaderruimte toevoegt in een andere tijdzone, plant u de afspraak voor 24 uur in plaats van Hele dag te selecteren.

grijze balk

Als Meet tijdelijk niet beschikbaar is of als u prestatieproblemen heeft

Als Meet niet beschikbaar is of als u problemen ondervindt met slechte videobeelden, problemen met deelnemen aan een vergadering of andere Meet-prestatieproblemen, bekijkt u het Google Workspace-statusdashboard. Hier worden Meet-serviceproblemen vermeld, zoals:

• Groen icoon: Meet werkt normaal. Gebruik de tips voor probleemoplossing om uw specifieke probleem op te lossen.
  • Geel of rood icoon: Meet werkt niet goed of is niet beschikbaar. Probeer de volgende oplossingen om te communiceren totdat Meet weer normaal functioneert.

Tip: Neem uw vergadering of hoorcollege vooraf op.

Belangrijk: Videovergaderingen opnemen is alleen beschikbaar voor vergaderingen die worden georganiseerd via bepaalde Google Workspace-versies.

Als Meet niet beschikbaar is, gebruikt u een andere app voor schermopname om de sessie op te nemen met uw lokale computer. Vervolgens deelt u de opname met uw team of lesgroep.

Als Meet werkt voor u, maar andere deelnemers problemen ondervinden, kunt u uw sessie opnemen in Meet. U kunt zelfs opnemen als anderen niet deelnemen. Vraag aan uw Google Workspace-beheerder of Meet-opnamen zijn aangezet voor uw organisatie. Wacht tot het opnamebestand is gegenereerd en in Mijn Drive is opgeslagen in de map 'Meet-opnamen' van de organisator. Er wordt een e-mail met de opnamelink naar de organisator van de vergadering gestuurd en naar de persoon die de opname heeft gestart.