Bekende problemen met Google Meet

Tip: Als je beheerder bent, bekijk je de bekende problemen met Google Workspace.

Ik kan niet deelnemen aan Meet-videogesprekken op mijn telefoon met twee simkaarten

We raden u aan de tweede simkaart uit te schakelen of over te schakelen naar wifi.

grijze balk

Bij onderwijsvergaderingen werken pogingen om deel te nemen van buiten het domein niet voor sommige gebruikers

Voor G Suite for Education- en G Suite Enterprise for Education-gebruikers

Alleen de maker van de vergadering kan verzoeken om deel te nemen aan een vergadering van deelnemers buiten het domein goedkeuren of weigeren. Als de maker van de vergadering niet in het gesprek aanwezig is als het verzoek wordt gedaan, kan de externe deelnemer niet deelnemen. Die blijft dan staan op de pagina 'Deelnameverzoek'.

Tip: Als u een vergadering maakt met gasten met een e-mailadres van buiten uw schooldomein, blijf dan in het gesprek totdat alle gasten aanwezig zijn.

Belangrijk: Voor vergaderingen die worden georganiseerd via een persoonlijk Google-account, kan alleen de maker van de vergadering mensen toegang geven tot de vergadering.

Voor vergaderingen die worden georganiseerd door gebruikers van Google Workspace Essentials, moet iedereen van buiten de organisatie worden toegelaten tot de vergadering.

grijze balk

Er worden geen dropdownmenu's weergegeven als u een venster deelt

Als u een venster deelt in Meet, worden de dropdownmenu's in het gedeelde venster niet weergegeven in de vergadering.

Tip: Deel uw hele scherm in plaats van een specifiek venster.

grijze balk

De browser loopt vast als u een scherm probeert te delen

Als een computer niet-geschikte videoadapters of videostuurprogramma's gebruikt, kan dit browserproblemen veroorzaken.

Tip: Update de videoadapters en videostuurprogramma's van de computer naar de nieuwste versie.

grijze balk

Presentaties worden leeg of vervormd weergegeven als u een venster deelt

Als u een venster in Meet deelt, zoals een Microsoft PowerPoint- of Keynote-presentatie, wordt de diavoorstelling leeg weergegeven voor andere kijkers. Presentaties in de modus 'Afspelen' of 'Diavoorstelling' worden geopend in de modus voor volledig scherm, maar u deelt alleen een venster.

Tip: Deel uw hele scherm voordat u een presentatie opent in de modus 'Afspelen' of 'Diavoorstelling'.

grijze balk

Ik kan Meet niet openen op mijn mobiele apparaat

Elke versie van de Meet-app wordt zes maanden ondersteund nadat deze is vrijgegeven. Update naar de nieuwste versie als er een oudere versie van de app op uw apparaat is geïnstalleerd.

grijze balk

Een inbelgesprek wordt onverwacht beëindigd

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar voor vergaderingen die zijn gemaakt via een Google Workspace-account.

Meet ondersteunt inbellen maximaal acht uur lang. De maximale gespreksduur is korter als er providerspecifieke beperkingen gelden.

Tip: Als het gesprek na acht uur wordt verbroken, kunt u opnieuw inbellen bij de vergadering.

grijze balk

Ik kan geen vergadering plannen die de hele dag duurt

Als u een ruimte toevoegt aan een afspraak die de hele dag duurt, wordt de ruimte gepland in Coordinated Universal Time (UTC). UTC is van middernacht tot middernacht de volgende dag, ongeacht de tijdzone van de ruimte. U ziet wellicht dat de vergaderruimte niet beschikbaar is, zelfs als deze beschikbaar is. Google is op de hoogte van dit probleem.

Tip: Als u een vergaderruimte toevoegt in een andere tijdzone, plant u de afspraak voor 24 uur in plaats van 'Hele dag' te selecteren.

grijze balk

Als Meet tijdelijk niet beschikbaar is of als u prestatieproblemen heeft

Als Meet niet beschikbaar is of als u problemen ondervindt met slechte videobeelden, problemen met deelnemen aan een vergadering of andere Meet-prestatieproblemen, bekijkt u het Google Workspace-statusdashboard. Hier worden Meet-serviceproblemen vermeld, zoals:

• Groen icoon: Meet werkt normaal. Gebruik de tips voor probleemoplossing om uw specifieke probleem op te lossen.
  • Geel of rood icoon: Meet werkt niet goed of is niet beschikbaar. Probeer de volgende oplossingen om te communiceren totdat Meet weer normaal functioneert.

Tip: Neem uw vergadering of hoorcollege vooraf op.

Belangrijk: Videovergaderingen opnemen is alleen beschikbaar voor vergaderingen die worden georganiseerd via bepaalde Google Workspace-versies.

Als Meet niet beschikbaar is, gebruikt u een andere app voor schermopname om de sessie op te nemen met uw lokale computer. Vervolgens deelt u de opname met uw team of lesgroep.

Als Meet werkt voor u, maar andere deelnemers problemen ondervinden, kunt u uw sessie opnemen in Meet. U kunt zelfs opnemen als anderen niet deelnemen. Vraag aan uw Google Workspace-beheerder of Meet-opnamen zijn ingeschakeld voor uw organisatie. Wacht tot het opnamebestand is gegenereerd en in 'Mijn Drive' is opgeslagen in de map 'Meet-opnamen' van de organisator. Er wordt een e-mail met de opnamelink naar de organisator van de vergadering gestuurd en naar de persoon die de opname heeft gestart.