Använda Companion-läge till hybridundervisning och samarbete

Viktigt! Vissa funktioner kräver specifika Google Workspace-utgåvor. Läs mer om Google Workspace-utgåvor.

Det går att använda Companion-läget till att gå med i ett Google Meet videomöte på en andra skärm. Mikrofon och video är inaktiverade i Companion-läget för att undvika rundgång.

När det finns en blandning av fjärrdeltagare eller deltagare i mötesrum (hybridmöten) har personer i ett mötesrum inte åtkomst till individuell chatt, uppröstning eller att svara på omröstningar med maskinvara i mötesrum eller med Nest Hub Max. Använd i stället Companion-läget för att förbättra deltagarnas samarbete.

• I mötesrum: Gå med i möten med ljud och video på maskinvara i mötesrum eller på Google Nest Hub Max om du vill prata med eller lyssna på deltagare på andra platser. Dela skärmen eller använd chatt, omröstningar, frågor och svar och värdkontroller genom att använd Companion-läget på laptopen. Använd funktioner bättre i Companion-läge genom att använda rumsincheckning till att
    • Din personliga videoruta visas för andra konferensrum i samtalet.
    • Ditt namn visas på panelen med konferensrum.
    • Din personliga videoruta och rumsnamnet visas när du räcker upp handen.
  • När du är fjärransluten: Gå med som vanligt i ett möte med ljud och video.

Anslut med Companion-läge och använd Incheckning i rum

Viktigt! Alternativet Incheckning i rum visas endast när ett konferensrum är anslutet till mötet.

När du går med i ett Google Meet-möte i Companion-läge går det att checka in eller ansluta till ett konferensrum. När du checkar in visas ditt namn på deltagarlistan och i rumsrutan.

• Incheckning i rum är anslutet till en Companion-session: Om du avslutar Companion-läget försvinner anslutningen och du är inte längre incheckad i rummet.
  • Om du vill hitta Incheckning i rum måste en rumsenhet vara med i samtalet: Det går endast att checka in på enheter som deltar i samtalet. Om du går med i en Companion utan en Google Meet-maskinvara i mötet blir du inte ombedd att checka in. Om Google Meet-maskinvaran går med senare uppmanas du att checka in i Companion-läge.
  • Incheckning i rum inte verifierat: Det är möjligt att checka in i rum där du inte befinner dig. Klicka på Ta bort från samtalet för att ta bort deltagare i samtalet från mötet om någon missbrukar det här. Läs om att ta bort personer under videomöten.
  • Namnen sorteras i alfabetisk ordning i rumsrutan.

Det går att ansluta laptopen till ett Google Meet-möte i Companion-läge med en mötesinbjudan eller med en kort länk.

Anslut med Companion-läge från mötesinbjudan:

1. Klicka på Gå med i en mötesinbjudan.
  2. Klicka på Använd Companion-läge under Andra alternativ för att gå med.
    • Om du använder en kort länk anger du g.co/companion i webbläsaren. Välj möte eller ange möteskod.
  3. Valfritt: Checka in i konferensrummet.
    • Klicka på Checka in i popup-fönstret när du har gått med.
    • Klicka på Välj rum i popup-fönstret om det finns flera rum.
    • Klicka på Checka in i konferensrummet där du befinner dig.

Checka in i konferensrummet i Companion-läge när mötet har startat:

1. Klicka på mötesnamnet längst ned till vänster i Companion-läge.
  2. Klicka på Checka in i dialogrutan.
  3. Valfritt:
    • Avsluta Companion-läget och återgå till mötets målsida: Klicka på Lämna och gå med på nytt om du vill använda ljud .
    • Checka in i ett annat konferensrum: Klicka på Checka in i ett annat rum .
    • Checka ut från konferensrummet: Klicka på Checka ut från rummet .

Tips!

• Undvik att missa chattmeddelanden genom att ansluta med Companion-läge i början av mötet. Meddelanden som skickas innan du ansluter inkluderas inte i chattflödet.
  • Om du planerar att använda chatten under mötet måste du påminna deltagare i mötesrum om att ansluta med Companion-läge.

Anledningar till att du inte ser en uppmaning om att checka in i rummet

Använd självvisning för att dela din personliga videoruta med fjärrdeltagare

Om du är i ett mötesrum och deltar med Companion-läge går det att aktivera Självvisning med laptopkameran för att dela den personliga videorutan med andra i samtalet. Ljud delas inte och den personliga videorutan visas aldrig som en aktiv talare. När du stänger av kameran visar självvisningen din avatar.

1. Aktivera Självvisning: Klicka på Slå på kameran längst ned på Companion-lägets skärm.
    • Inaktivera Självvisning: Klicka på Stäng av kameran Camera.
    • Som standard är självvisning alltid inaktiverad och minimerad.
  2. Ändra bakgrund och använda visuella effekter: Klicka på Fler alternativ More längst ned på Companion-lägets skärm and then Använd visuella effekter .

Obs!

• När video är på visas självvisning för andra Meet-användare som ansluter med fullständigt ljud och video.
  • Självvisning visas endast på Google Meet-maskinvaruenheter när du räcker upp handen och/eller när du är incheckad.

Presentera med Companion-läget på laptopen

Det går att dela laptopskärmen snabbt i Companion-läge.

I mötesinbjudan:

1. Klicka på Gå med i en mötesinbjudan.
  2. Klicka på Presentera and then på mötets målsida och väljer det du vill dela.

Använd en kort länk:

1. Ange g.co/present i webbläsaren.
  2. Välj ett möte and then på Meet-startskärmen och välj vad du vill dela.

Läs mer om Companion-läget

Videoöversikt om Companion-läge

Informationsgrafik: Likvärdigt samarbete i hybridmöten

Vilka får använda Companion-läget och vilka funktioner finns tillgängliga?

Companion-läge blir tillgängligt för alla deltagare i Google Meet. Vilka funktioner som är tillgängliga, till exempel handuppräckning, beror på Google Workspace-utgåvan. Läs mer om Google Workspace-utgåvor.

Jag är inte i ett mötesrum. Kan jag använda Companion-läget som en andra skärm?

Ja. När du visar presentationen på en andra skärm kan du lossa presentationen från den primära skärmen för att visa fler videoflöden från deltagare på den primära skärmen.

Läs mer om enheter, deltagare och värdtjänster

enhetsinformation.

• Ljud: Mikrofonen och mötesljudet är inaktiverade i Companion-läge för att undvika ekon. Tala eller lyssna på andra i samtalet, använd maskinvara i mötesrum eller Nest Hub Max. Laptopen kan fortfarande spela upp aviseringar, till exempel förfrågningar om att gå med och ljud från andra appar, i Companion-läget.
  • Video: Videokameran är avstängd i Companion-läge. Din ruta är även dold på deltagarrutnätet för att ge plats till andra videoflöden. När du räcker upp handen i Companion-läget visas din avatar och ditt namn följt av (Companion) för andra deltagare i Meet. Till exempel: Ditt namn (Companion).
  • Aktivitetsaviseringar: När personer i möten skickar chattmeddelanden eller startar aktiviteter, såsom omröstningar, visas aviseringar på maskinvara i mötesrum och Nest Hub Max. Dessa aviseringar påminner personer i mötesrum om att delta i Companion-läget.
  • Mobila enheter: Companion-läge är inte tillgängligt på mobila enheter.

Deltagarinformation

• Deltagare i Companion-läge: Listan Personer visar alla som är anslutna till mötet med Companion-läget.
  • Aviseringar om att gå med och lämna: Alla deltagare meddelas när deltagare i Companion-läge ansluter eller kopplar från.
  • Gäster: Mötesvärden måste godkänna personer som inte är inloggade på ett Google-konto (gäster) innan de får ansluta med Companion-läget.

Räknas anslutningar i Companion-läge in i deltagargränsen?

Ja, anslutningar och presentationer i Companion-läge räknas in i deltagargränsen. Det går att visa det aktuella antalet deltagare på personikonen längst ned till höger i mötet på en laptop eller dator.

Presentera och visa presentation

• g.co/present: När du presenterar med g.co/present ansluter du till mötet i Companion-läge. Tala, lyssna på andra eller dela videon i mötet genom att ansluta med maskinvara i mötesrum eller Nest Hub Max. Du kan även gå med i mötet med fullständigt ljud och bild (inte i Companion-läge).
  • Personlista: Personer som presenterar i Companion-läge visas två gånger på fliken Personer. Det här gör det möjligt att oberoende både fästa och kasta ut personer och presentationer.
  • Visa presentationer: Om det finns två eller fler presentationer i ett möte:
    • Personer i Companion-läge ser endast den aktiva presentationen.
    • Om den aktiva presentatören slutar presentera måste andra presentatörer återuppta sina presentationer för personer i Companion-läge för att se dem.

Värd

• Värdkontroller:– Det går att använda värdkontroller för att moderera möten i Companion-läge. Det går att göra deltagare på laptop eller dator, i mobilläge eller i Companion-läge till medvärdar, konfigurera närvarospårning och avsluta samtalet för alla (inklusive deltagare i Companion-läge). Det går även att styra användning av chatt, skärmdelning, video och ljud. Läs mer om värdkontroller
  • Avsluta samtalet för alla: Som värd kan du avsluta mötet för alla. Om du avslutar mötet för alla kopplas alla deltagare bort som kanske har glömt att koppla från när de lämnade mötesrummet. Läs mer om att avsluta möten för alla.
  • Livestream-händelser: Det går att starta och stoppa livestreaminghändelser i Companion-läge om du konfigurerar händelserna i Google Kalender före mötet. Läs mer om livestreamhändelser.

Läs om kända problem

Smågrupper

Om du är värd får du:

• Konfigurera smågrupper när du ansluter med Companion-läge
  • Tilldela personer som använder Companion-läget till smågrupper.

Viktigt! Personer som använder Companion-läget får dock inte tala eller lyssna i smågrupper och det går inte att tilldela maskinvara i mötesrummet eller Nest Hub Max till smågrupper.

Välj ett alternativ om du vill skapa smågrupper i hybridmöten:

• Ha deltagarna på plats (personer i mötesrum) i Google Meet-samtalets huvudrum i stället för att flytta dem till smågrupper.

• Be en deltagare på plats i varje mötesrum att koppla bort maskinvaran i mötesrummet från mötet. Låt dem gå med i mötet med fullständigt ljud och video på laptopar eller telefoner och flytta dem till en smågrupp. Be personen att återansluta maskinvara i mötesrummet till mötet på nytt när smågrupperna avslutas.

• Före händelsen måste du skapa separata möten som används till smågrupper. När smågrupperna startar måste du be deltagarna att koppla från huvudmötet och sedan ansluta till smågrupperna. Använd Google Chat för att påminna deltagarna om att återvända till huvudrummet när smågrupperna avslutas.

Tips! Om du har checkat in i ett rum och gått med i smågrupp måste du checka in på nytt i smågruppen. När du återvänder till huvudrummet måste du checka in igen.

Läs mer om smågrupper.

Chrome-tillägg från tredje part

Vissa Chrome-tillägg från tredje part orsakar oväntade problem i möten. Prova med att inaktivera tillägg från tredje part om du upptäcker problem. Läs mer om Chrome-tillägg från tredje part.

Rutnätsvy

Personer som ännu inte har Companion-läge ser deltagare i Companion-läget som rutor med Deltagarnamn (Companion) i deltagarfältet.
För personer i Companion-läge döljs Companion-rutor från rutnätet.

Relaterade ämnen