Bruk assistentmodus for hybridundervisning og samarbeid

Viktig: Enkelte funksjoner krever bestemte Google Workspace-utgaver. Finn ut mer om Google Workspace-utgavene.

Du kan bruke assistentmodus til å bli med i Google Meet-videomøter via en sekundær skjerm. I assistentmodus blir mikrofonen og videoen din slått av for å unngå akustisk feedback.

I møter der noen deltar eksternt, mens andre er fysisk til stede i møterom (hybridmøter), har ikke deltakerne i møterommene mulighet til å chatte med andre deltakere, gi tommel opp på spørsmål eller svare på avstemninger via møteromsenheter eller Nest Hub Max. Da kan du bruke assistentmodus, slik at deltakerne får bedre muligheter til å samarbeide.

• I møterom: Bli med i møter med lyd og video via møteromsenheter eller Google Nest Hub Max for å snakke med eller lytte til eksterne deltakere. For å dele skjermen din eller bruke chat, avstemninger, spørsmål og svar eller vertskontroller kan du bruke assistentmodus på datamaskinen. For å få bedre bruk av funksjoner i assistentmodus kan du bruke innsjekking i rom for å gjøre
    • den personlige videoruten din synlig for andre konferanserom i samtalen
    • navnet ditt synlig i konferanseromruten
    • den personlige videoruten din og navnet ditt synlig når du rekker opp hånden
  • Når du deltar eksternt: Bli med i et møte med lyd og video som vanlig.

Koble til i assistentmodus og bruk «Innsjekking i rom»

Viktig: Alternativet for rominnsjekking vises bare når et konferanserom er koblet til i møtet.

Når du blir med i et Google Meet-møte i assistentmodus, kan du sjekke inn eller koble til et konferanserom. Når du sjekker inn, vises navnet ditt i deltakerlisten og i romruten.

• Rominnsjekking er koblet til en assistentøkt: Hvis du går ut av assistentmodus, mister du tilkoblingen, og du blir ikke lenger sjekket inn på rommet ditt.
  • Rominnsjekking er kun tilgjengelig hvis rom er med i samtalen: Du kan bare sjekke inn i rom som er med i samtalen. Hvis du blir med i en samtale uten Google Meet-enheter i assistentmodus, blir du ikke bedt om å sjekke inn. Hvis Google Meet-enheten blir med senere, blir du i assistentmodus bedt om å sjekke inn.
  • Rominnsjekking er ikke bekreftet: Det er mulig å sjekke inn på et rom du ikke er med i. Hvis noen misbruker dette i samtalen, kan du klikke på Fjern fra samtalen for å fjerne deltakerne i samtalen. Finn ut hvordan du fjerner folk i løpet av videomøter.
  • Navnene er sortert alfabetisk i rumruten.

Du kan koble datamaskinen til Google Meet-møter i assistentmodus via møteinvitasjoner eller korte linker.

Koble til i assistentmodus fra møteinvitasjonen:

1. Klikk på Bli med i en møteinvitasjon.
  2. Klikk på Bruk assistentmodus under «Andre alternativer for å bli med».
    • Hvis du bruker en kort link, skriver du inn g.co/companion i nettleseren. Velg et møte eller skriv inn en møtekode.
  3. Valgfritt: Sjekk inn i konferanserommet ditt.
    • Når du har blitt med, klikker du på Innsjekking i forgrunnsvinduet.
    • Hvis det finnes flere rom, klikker du på Velg rom i forgrunnsvinduet.
    • Klikk på Sjekk inn i konferanserommet du er i.

Når møtet har startet, kan du sjekke inn konferanserommet ditt i assistentmodus:

1. I assistentmodus klikker du på møtenavnet ditt nederst til venstre.
  2. Klikk på Innsjekking i dialogboksen.
  3. Valgfritt:
    • Slik avslutter du assistentmodus og går tilbake til landingssiden for møtet: Klikk på Forlat samtalen og bli med på nytt for å bruke lyden din .
    • Slik sjekker du inn i et annet konferanserom: Klikk på Sjekk inn i et annet rom .
    • Slik sjekker du ut av konferanserommet: Klikk på Gå ut av rommet .

Tips:

• For å unngå å gå glipp av chatmeldinger bør du koble til i assistentmodus når møtet begynner. Meldinger som sendes før du kobler til, tas ikke med i chatstrømmen din.
  • Hvis du har tenkt å bruke chatten i løpet av møtet, bør du be deltakerne i møterommet om å koble til i assistentmodus.

Mulige årsaker til at du ikke ser noen forespørsel om rominnsjekking:

Bruk speilvisning til å dele den personlige videoruten din med eksterne deltakere

Hvis du er i et møterom og blir med i assistentmodus, kan du slå på speilvisningen via kameraet på datamaskinen for å dele den personlige videoruten din med andre i samtalen. Lyden deles ikke, og den personlige videoruten din vises aldri som den som snakker. Når du slår av kameraet, vises brukerbildet ditt i speilvisningen.

1. Slå på speilvisning: Nederst på skjermen for assistentmodus klikker du på Slå på kameraet .
    • Slå av speilvisning: Klikk på Slå av kameraet Camera.
    • Som standard er speilvisning alltid slått av og minimert.
  2. Bytt bakgrunn og bruk visuelle effekter: Nederst på skjermen for assistentmodus klikker du på Flere alternativer More and then Bruk visuelle effekter .

Viktig:

• Når videoen er på, vises speilvisningen din for andre Meet-brukere som blir med i møtet, med fullstendig lyd og video.
  • Speilvisning vises bare på Google Meet-enheter når du rekker opp hånden eller når du sjekker inn.

Hold presentasjoner i assistentmodus på datamaskinen

Du kan dele dataskjermen din raskt i assistentmodus.

Fra en møteinvitasjon:

1. Klikk på Bli med i en møteinvitasjon.
  2. På landingssiden for møtet klikker du på Presenter and then velg hva du vil dele.

Via en kort link:

1. Skriv inn g.co/present i nettleseren.
  2. På startskjermen i Meet velger du et møte and then velg hva du vil dele.

Finn ut mer om assistentmodus

Videooversikt over assistentmodus

Infografikk: Like muligheter til samarbeid i hybridmøter

Hvem kan bruke assistentmodus, og hvilke funksjoner er tilgjengelige?

Assistentmodus blir tilgjengelig for alle Google Meet-deltakere. Tilgangen til funksjoner, for eksempel håndsopprekking, avhenger av Google Workspace-utgaven din. Finn ut mer om Google Workspace-utgavene.

Jeg er ikke i et møterom. Kan jeg bruke assistentmodus som en ekstra skjerm?

Ja. Når du ser presentasjonen på en ekstra skjerm, kan du løsne presentasjonen fra hovedskjermen, slik at du kan se flere av deltakernes videofeeder på hovedskjermen.

Finn ut mer om enheter, deltakere og vertsfunksjoner

enhetsinformasjon

• Lyd: Mikrofonen og møtelyden din blir slått av i assistentmodus for å unngå ekko. For å snakke eller lytte til andre deltakere i samtalen kan du bruke maskinvare for møterom eller Nest Hub Max. I assistentmodus kan datamaskinen din fortsatt spille av varsler, for eksempel forespørsler om å bli med, samt lyd fra andre apper.
  • Video: Videokameraet ditt blir slått av i assistentmodus. I tillegg blir ruten din skjult i deltakerrutenettet for å gjøre plass til andre videofeeder. Når du rekker opp hånden i assistentmodus, viser Meet brukerbildet og navnet ditt etterfulgt av «(assistentmodus)» til andre deltakere. Eksempel: Navnet ditt (assistentmodus).
  • Aktivitetsvarsler: Når møtedeltakere sender chatmeldinger eller starter aktiviteter, for eksempel avstemninger, vises varsler på møteromsenheter og Nest Hub Max. I disse varslene blir deltakere i møterom minnet på at de må bruke assistentmodus for å delta.
  • Mobilenheter: Assistentmodus er ikke tilgjengelig på mobilenheter.

Informasjon om deltakere

• Deltakere i assistentmodus: På Folk-fanen vises alle som er koblet til møtet i assistentmodus.
  • Varsler når noen blir med i eller forlater møtet: Alle deltakerne blir varslet når deltakere i assistentmodus kobler til eller fra.
  • Gjester: Møteverten må godkjenne folk som ikke er logget på noen Google-konto (gjester), før de kan koble til i assistentmodus.

Teller deltakerne i assistentmodus mot deltakergrensen?

Ja, både tilkoblinger i assistentmodus og presentasjoner teller mot deltakergrensen. Du kan se antallet deltakere på Folk-ikonet nederst til høyre i møtet på en datamaskin.

Presenter og se presentasjoner

• g.co/present: Når du presenterer via g.co/present, kobler du til møtet i assistentmodus. For å snakke, høre andre eller dele videoen din i møtet kobler du til via en møteromsenhet eller Nest Hub Max. Du kan også bli med i møtet med fullstendig lyd og video (uten assistentmodus).
  • Folk-listen: Folk som presenterer i assistentmodus, vises to ganger på Folk-fanen. Det betyr at du kan feste eller kaste ut folk og presentasjoner separat.
  • Se presentasjoner: Dette gjelder hvis det er 2 eller flere presentasjoner i et møte:
    • Folk i assistentmodus ser bare den aktive presentasjonen.
    • Hvis den aktive foredragsholderen slutter å presentere, må andre foredragsholdere gjenoppta presentasjonene sine for at folk i assistentmodus skal se dem.

Vertsfunksjoner

• Vertskontroller: Du kan bruke vertskontroller til å moderere møter i assistentmodus. Du kan gjøre andre deltakere til medverter – enten de deltar via datamaskin, mobilenhet eller assistentmodus. Du kan også aktivere oppmøteregistrering samt avslutte samtalen for alle (inkludert deltakere i assistentmodus). Du kan også styre bruken av chat, skjermdeling, video og lyd. Finn ut mer om vertskontroller.
  • Avslutt samtalen for alle: Som vert kan du avslutte møtet for alle. Hvis du avslutter møtet for alle, kobler du fra eventuelle deltakere som glemte å koble fra da de forlot møterommet. Finn ut mer om å avslutte møter for alle.
  • Direktesendte aktiviteter: Du kan starte og stoppe direktesendte aktiviteter fra assistentmodus hvis du konfigurerer aktivitetene i Google Kalender før møtet. Finn ut mer om direktesendte aktiviteter.

Finn ut mer om kjente problemer

Grupperom

Hvis du er vert, kan du

• opprette grupperom når du kobler til i assistentmodus
  • tilordne deltakere i assistentmodus til grupperom

Viktig: Folk i assistentmodus kan ikke snakke eller høre noe i grupperom, og du kan ikke tilordne møteromsenheter eller Nest Hub Max til grupperom.

Hvis du vil opprette grupperom i hybridmøter, kan du velge et alternativ:

• La fysiske deltakere (folk i møterom) bli værende i hovedrommet for Google Meet-samtalen i stedet for å tilordne dem til grupperom.

• Be en fysisk deltaker i hvert møterom om å koble fra møteromsenheten sin. Deretter ber du hen om å bli med i møtet via en datamaskin eller telefon med fullstendig lyd og video, før du tilordner hen til et grupperom. Når grupperommene er avsluttet, ber du deltakeren om å koble møteromsenheten til møtet på nytt.

• Opprett egne møter for grupperom før aktiviteten starter. Når grupperommene starter, ber du deltakerne om å koble fra hovedmøtet og koble til grupperommene. Når grupperommene er avsluttet, kan du bruke Google Chat til å be deltakerne om å gå tilbake til hovedrommet.

Tips: Hvis du sjekker inn i et rom og deretter blir med i et grupperom, må du sjekke inn igjen i grupperommet. Når du går tilbake til hovedrommet, må du sjekke inn på nytt.

Finn ut mer om grupperom.

Chrome-utvidelser fra tredjeparter

Enkelte Chrome-utvidelser fra tredjeparter fører til uventede problemer i møter. Hvis det oppstår problemer, kan du prøve å slå av utvidelser fra tredjeparter. Finn ut mer om Chrome-utvidelser fra tredjeparter.

Rutenettvisning

Folk som ikke har assistentmodus ennå, ser deltakere i assistentmodus som ruter med etiketten Deltakerens navn (assistentmodus) i deltakerrutenettet.
Folk i assistentmodus ser ikke ruter med brukere som er i assistentmodus, i rutenettet.

Relaterte emner