Lisäominaisuustilan käyttö hybridiopetukseen ja yhteistyöhön

Tärkeää: Jotkin ominaisuudet toimivat vain tietyissä Google Workspace ‐versioissa. Lue lisää Google Workspace ‐versioista.

Lisäominaisuustilan avulla voit liittää toisen näytön Google Meet ‐videokokoukseen. Lisäominaisuustilassa mikrofoni ja video ovat poissa päältä, jotta ääni ei ala kiertää.

Jos videopuheluun osallistutaan sekä etäyhteydellä että kokoushuoneesta käsin (hybridikokoukset), kokoushuoneessa olevat osallistujat eivät voi itsenäisesti chatata, antaa plus-ääniä kysymyksille tai vastata kyselyihin kokoustilalaitteiston tai Nest Hub Maxin kautta. Sen sijaan osallistujien yhteiskäyttömahdollisuuksia voi parantaa lisäominaisuustilan avulla.

• Kokoushuoneissa: Liity kokouksiin kokoustilalaitteiston tai Google Nest Hub Maxin audio- ja videoyhteydellä, jotta voit puhua etäosallistujille ja kuulla heidät. Voit jakaa näyttösi muille sekä käyttää chatia, kyselyitä, K & V ‐ominaisuutta ja järjestäjän asetuksia, kun avaat lisäominaisuustilan kannettavalla tietokoneella. Voit käyttää lisäominaisuustilan parannettuja ominaisuuksia kirjautumalla ensin huoneen laitteelle. Tällaisia ominaisuuksia ovat:
    • oma video-elementtisi näkyy muille puheluun osallistuville kokoushuoneille
    • nimesi näkyy kokoushuoneen ruudussa
    • oma video-elementtisi ja huoneen nimi näkyvät, kun nostat kätesi.
  • Etänä: Liity kokoukseen tavalliseen tapaan audio- ja videoyhteydellä.

Yhdistäminen lisäominaisuustilassa ja huoneen laitteelle kirjautuminen

Tärkeää: Huoneen laitteelle kirjautuminen näkyy vain, kun kokoushuone on yhdistetty kokoukseen.

Kun liityt Google Meet ‑kokoukseen lisäominaisuustilassa, voit kirjautua huoneen laitteelle tai yhdistää kokoushuoneeseen. Kun kirjaudut huoneen laitteelle, nimesi näkyy osallistujaluettelossa ja huoneen ruudussa.

• Huoneen laite on yhdistetty lisäominaisuustilaistuntoon: Jos poistut lisäominaisuustilasta, yhteys katkeaa etkä ole enää kirjautunut huoneen laitteelle.
  • Huoneeseen kirjautuminen näkyy, kun huoneen laite on yhdistetty puheluun: Voit kirjautua sisään ainoastaan puhelussa oleville laitteille. Jos liityt lisäominaisuustilassa kokoukseen, jossa ei ole Google Meet ‑laitteistoa, sinua ei pyydetä kirjautumaan huoneen laitteelle. Jos Google Meet ‑laitteisto liittyy kokoukseen myöhemmin, lisäominaisuustila pyytää sinua kirjautumaan sisään.
  • Huoneen laitteelle kirjautumista ei ole vahvistettu: Voit kirjautua huoneen laitteelle, vaikka et olisi kyseisessä huoneessa. Jos osallistuja väärinkäyttää tätä ominaisuutta, hänet voi poistaa klikkaamalla Poista puhelustaLue, miten voit poistaa osallistujia videokokouksesta.
  • Nimet lajitellaan huoneen ruudussa aakkosjärjestykseen.

Voit yhdistää kannettavan tietokoneen Google Meet ‑kokoukseen lisäominaisuustilassa joko kokouskutsun tai lyhytlinkin kautta.

Yhdistäminen lisäominaisuustilassa kokouskutsusta:

1. Klikkaa kokouskutsusta Liity.
  2. Valitse "Muut liittymisvaihtoehdot" ‑kohdasta Käytä lisäominaisuustilaa.
    • Jos käytät lyhytlinkkiä, kirjoita selaimen osoitepalkkiin g.co/companion. Valitse kokous tai lisää kokouskoodi.
  3. Valinnainen: Kirjaudu kokoushuoneen laitteelle.
    • Valitse liittymisen jälkeen ponnahdusikkunasta Kirjaudu sisään.
    • Jos huoneita on useita, valitse ponnahdusikkunasta Valitse huone.
    • Valitse oman kokoushuoneesi kohdalta Kirjaudu sisään.

Kun kokous alkaa, kirjaudu oman kokoushuoneesi laitteelle lisäominaisuustilassa.

1. Klikkaa kokouksen nimeä lisäominaisuustilan vasemmasta alakulmasta.
  2. Valitse valintaikkunasta Kirjaudu sisään.
  3. Valinnainen:
    • Lisäominaisuustilasta poistuminen ja palaaminen kokouksen laskeutumissivulle: Klikkaa Poistu ja liity uudelleen, jotta voit käyttää audiota .
    • Toiseen kokoushuoneeseen kirjautuminen: Klikkaa "Kirjaudu toiseen huoneeseen" .
    • Kirjautuminen ulos kokoushuoneesta: Klikkaa "Kirjaudu ulos huoneesta" .

Vinkkejä:

• Näet kaikki chat-viestit, kun muodostat kokouksen alussa yhteyden lisäominaisuustilan kautta. Ennen yhteyden muodostamista lähetetyt viestit eivät näy chat-striimissäsi.
  • Jos aiot käyttää chatia kokouksen aikana, pyydä kokoustilan osallistujia muodostamaan yhteys lisäominaisuustilassa.

Miksi huoneen laitteelle kirjautumisen kehotetta ei näy?

Oman video-elementin jakaminen etäosallistujille oman kuvan avulla

Jos olet kokoushuoneessa ja liityt lisäominaisuustilan kautta, voit laittaa oman kuvan päälle kannettavan tietokoneen kameralla ja jakaa video-elementtisi muille puhelussa olijoille. Audiota ei jaeta, eikä video-elementtisi näy koskaan aktiivisena puhujana. Kun laitat kameran pois päältä, omassa kuvassasi näkyy avatar.

1. Oman kuvan laittaminen päälle: Valitse lisäominaisuustilanäytön alareunasta Laita kamera päälle .
    • Oman kuvan laittaminen pois päältä: Klikkaa Laita kamera pois päältä Camera.
    • Oma kuva on aina oletuksena poissa päältä ja pienennettynä.
  2. Taustan vaihtaminen ja visuaalisten tehosteiden käyttäminen: Valitse lisäominaisuustilanäytön alareunasta Lisäasetukset More and then Käytä visuaalisia tehosteita .

Tärkeää:

• Kun video on päällä, oma kuvasi näkyy muille Meetin käyttäjille, jotka liittyvät täyden audio- ja videoyhteyden kautta.
  • Oma kuva näkyy Google Meet ‐laitteistossa vain, kun nostat kätesi ja/tai kirjaudut huoneen laitteelle.

Näytön jakaminen muille lisäominaisuustilassa kannettavalla tietokoneella

Voit jakaa kannettavan tietokoneen näytön nopeasti lisäominaisuustilassa.

Kokouskutsun kautta:

1. Klikkaa kokouskutsusta Liity.
  2. Klikkaa kokouksen laskeutumissivulta Näytä and then valitse jaettava sisältö.

Lyhytlinkin kautta:

1. Kirjoita selaimeen g.co/present.
  2. Valitse haluamasi kokous Meetin aloitusnäytöltä and then valitse jaettava sisältö.

Lisäominaisuustila

Lisäominaisuustilan videoesittely

Infograafi: Tasapuoliset yhteiskäyttömahdollisuudet hybridikokouksissa

Kuka voi käyttää lisäominaisuustilaa, ja mitä ominaisuuksia on saatavilla?

Lisäominaisuustila on kaikkien Google Meet ‐osallistujien käytettävissä. Eri ominaisuuksien, kuten käden noston, käytettävyys määräytyy Google Workspace ‐version mukaan. Lue lisää Google Workspace ‐versioista.

En ole kokoushuoneessa. Voinko käyttää lisäominaisuustilaa toisena näyttönä?

Kyllä. Kun katsot esitystä toiselta näytöltä, voit irrottaa esityksen ensisijaiselta näytöltäsi, jolla näkyy silloin enemmän osallistujien videosyötteitä.

Laite, osallistujat ja järjestäjänä toimiminen

Laitteen tiedot

• Audio: Mikrofoni ja kokouksen audio eivät ole päällä lisäominaisuustilassa kaiun välttämiseksi. Jos haluat puhua muille ja kuulla heidät puhelun aikana, käytä kokoustilalaitteistoa tai Nest Hub Maxia. Kannettava tietokone voi toistaa lisäominaisuustilassa ilmoituksia, kuten liittymispyyntöjä, tai muiden sovellusten ääntä.
  • Video: Videokamera ei ole päällä lisäominaisuustilassa. Lisäksi ruutusi on piilotettu osallistujaruudukosta, jotta muille videosyötteille jää tilaa. Kun nostat kätesi lisäominaisuustilassa, Meet näyttää muille osallistujille avatarisi ja nimesi sekä tekstin (Lisäominaisuustila). Esimerkki: Nimesi (Lisäominaisuustila).
  • Toimintailmoitukset: Kun kokouksen osallistujat lähettävät chat-viestejä, käyttävät kyselyitä tai tekevät muita vastaavia toimintoja, kokoustilalaitteistossa ja Nest Hub Maxissa näkyy tästä ilmoitus. Ilmoitukset muistuttavat kokoushuoneissa olevia ihmisiä osallistumaan lisäominaisuustilan kautta.
  • Mobiililaitteet: Lisäominaisuustila ei ole käytettävissä mobiililaitteilla.

Osallistujien tiedot

• Lisäominaisuustilaa käyttävät osallistujat: Osallistujat-välilehdeltä näet kaikki, jotka ovat liittyneet kokoukseen lisäominaisuustilassa.
  • Liittymis- ja poistumisilmoitukset: Kaikki osallistujat saavat ilmoituksen, kun lisäominaisuustilaa käyttävä osallistuja liittyy puheluun tai poistuu siitä.
  • Vieraat: Kokouksen järjestäjän on hyväksyttävä osallistujat, jotka eivät ole kirjautuneet Google-tilille (vieraat), ennen kuin he voivat muodostaa yhteyden lisäominaisuustilassa.

Lasketaanko lisäominaisuustila mukaan osallistujamäärään?

Kyllä, lisäominaisuustilaa käyttävät yhteydet ja esitykset lasketaan mukaan osallistujamäärään. Jos käytät tietokonetta, osallistujamäärä näkyy kokouksen oikeassa alakulmassa olevassa osallistujakuvakkeessa.

Esitysten pitäminen ja katsominen

• g.co/present: Kun jaat näyttösi muille osoitteessa g.co/present, muodostat yhteyden kokoukseen lisäominaisuustilassa. Jos haluat puhua, kuunnella muita tai jakaa videokuvasi kokouksessa, muodosta yhteys kokoustilalaitteiston tai Nest Hub Maxin kautta. Voit myös liittyä kokoukseen käyttämällä täyttä audio- ja videoyhteyttä (ei lisäominaisuustila).
  • Osallistujalista: Lisäominaisuustilassa esitystä pitävät osallistujat näkyvät Osallistujat-välilehdellä kahdesti. Näin voit kiinnittää tai poistaa osallistujia ja esityksiä erikseen.
  • Esitysten katsominen: Jos kokouksessa on vähintään kaksi esitystä:
    • Lisäominaisuustilaa käyttävät osallistujat näkevät vain aktiivisen esityksen.
    • Jos aktiivinen esittäjä lopettaa esityksen, muiden esittäjien on jatkettava esityksiään, jotta lisäominaisuustilaa käyttävät osallistujat voivat nähdä ne.

Järjestäjänä toimiminen

• Järjestäjän asetukset: Voit moderoida kokouksia lisäominaisuustilassa käyttämällä järjestäjän asetuksia. Voit tehdä tietokonetta, mobiililaitetta tai lisäominaisuustilaa käyttävistä osallistujista apujärjestäjiä, aloittaa osallistumisseurannan tai lopettaa puhelun kaikilta (myös lisäominaisuustilaa käyttäviltä). Voit myös valvoa chatin, näytön jakamisen sekä videon ja audion käyttöä. Lue lisää järjestäjän asetuksista.
  • Puhelun päättäminen kaikilta: Järjestäjä voi päättää kokouksen kaikilta. Kokouksen päättäminen kaikilta katkaisee yhteyden sellaisilta osallistujilta, jotka eivät ole ehkä muistaneet katkaista yhteyttä poistuessaan kokoushuoneesta. Lue lisää kokousten päättämisestä kaikilta.
  • Livestriimitapahtumat: Voit aloittaa ja lopettaa livestriimitapahtumia lisäominaisuustilassa, jos luot tapahtumat Google Kalenterissa ennen kokousta. Lue lisää livestriimitapahtumista.

Tunnetut ongelmat

Pienryhmähuoneet

Jos olet kokouksen järjestäjä, voit

• luoda pienryhmäistuntoja, kun muodostat yhteyden lisäominaisuustilassa
  • lisätä lisäominaisuustilan käyttäjiä pienryhmäistuntoihin.

Tärkeää: Lisäominaisuustilan käyttäjät eivät voi puhua tai kuulla muita pienryhmäistunnoissa, eikä kokoustilalaitteistoa tai Nest Hub Maxia voi lisätä pienryhmäistuntoihin.

Voit luoda pienryhmähuoneita hybridikokouksiin seuraavilla tavoilla:

• Pidä kokoushuoneissa olevat osallistujat Google Meet ‐puhelun päähuoneessa sen sijaan, että lisäisit heidät pienryhmäistuntoihin.

• Pyydä yhtä osallistujaa kustakin kokoushuoneesta katkaisemaan kokoustilalaitteiston yhteys. Pyydä häntä sitten liittymään kokoukseen kannettavalla tietokoneella tai puhelimella täyden audio- ja videoyhteyden kautta ja lisää hänet pienryhmäistuntoon. Kun pienryhmäistunnot päättyvät, pyydä kyseistä henkilöä yhdistämään kokoustilalaitteisto uudelleen kokoukseen.

• Luo ennen tapahtumaa erilliset kokoukset pienryhmäistuntoja varten. Kun pienryhmäistunnot alkavat, pyydä osallistujia katkaisemaan yhteys pääkokoukseen ja liittymään pienryhmäistuntoihin. Kun pienryhmäistunnot päättyvät, kehota Google Chatin kautta osallistujia palaamaan päähuoneeseen.

Vinkki: Jos kirjaudut huoneen laitteelle ja liityt sitten pienryhmähuoneeseen, sinun on kirjauduttava laitteelle uudelleen pienryhmähuoneessa. Sinun on kirjauduttava laitteelle uudelleen, kun palaat päähuoneeseen.

Lue lisää pienryhmähuoneista.

Kolmansien osapuolten Chrome-laajennukset

Jotkin kolmansien osapuolten Chrome-laajennukset aiheuttavat odottamattomia ongelmia kokouksissa. Jos huomaat ongelmia, kokeile laittaa kolmansien osapuolten laajennukset pois päältä. Lue lisää kolmansien osapuolten Chrome-laajennuksista.

Ruudukkonäkymä

Osallistujat, jotka eivät vielä käytä lisäominaisuustilaa, näkevät lisäominaisuustilan käyttäjät ruutuina osallistujaruudukossa muodossa Nimi (Lisäominaisuustila).
Jos osallistujalla on lisäominaisuustila käytössään, lisäominaisuustilaruudut on piilotettu ruudukosta.

Muuta aiheeseen liittyvää