Brug Companion-tilstand til hybridundervisning og samarbejde

Vigtigt! Nogle funktioner kræver bestemte Google Workspace-udgaver. Få flere oplysninger om Google Workspace-udgaver.

Du kan bruge Companion-tilstand til at deltage i et Google Meet-videomøde på en anden skærm. I Companion-tilstand er din mikrofon og video slukket for at undgå akustisk tilbagekobling.

Når der er en blanding af deltagere, hvor de enten deltager via fjernadgang eller er fysisk til stede i et mødelokale (hybridmøde), har personerne i mødelokalet ikke mulighed for at chatte individuelt, give en positiv stemme til spørgsmål eller besvare afstemninger via hardware til mødelokaler eller med Nest Hub Max. Du kan i stedet bruge Companion-tilstand til at forbedre deltagernes samarbejde.

• I mødelokaler: Deltag i møder med lyd og video via hardware til mødelokaler eller på Google Nest Hub Max for at tale eller lytte til eksterne deltagere. Brug Companion-tilstand på din computer, hvis du vil dele din skærm eller bruge chat, afstemninger, spørgsmål og svar samt værtsfunktioner. Du kan få bedre nytte af funktionerne i Companion-tilstand ved at bruge Indtjekning i rum til at sikre:
    • At dit personlige videofelt er synligt for andre mødelokaler, der deltager i opkaldet.
    • At dit navn vises i mødelokalets felt.
    • At dit personlige videofelt og navnet på rummet vises, når du rækker hånden op.
  • Når du bruger fjernadgang: Deltag i et møde med lyd og video som normalt.

Opret forbindelse via Companion-tilstand, og brug Indtjekning i rum

Vigtigt! Muligheden for at tjekke ind i et rum vises kun, når der er oprettet forbindelse til dit møde fra et mødelokale.

Når du deltager i et Google Meet-møde i Companion-tilstand, kan du tjekke ind eller oprette forbindelse til et mødelokale. Når du tjekker ind, vises dit navn på deltagerlisten og i rummets felt.

• Indtjekningen i et rum er knyttet til Companion-sessionen: Hvis du afslutter Companion-tilstand, mister du forbindelsen, og du vil ikke længere være tjekket ind i dit rum.
  • Hvis du vil se muligheden for indtjekning i et rum, skal en enhed i rummet deltage i opkaldet: Du kan kun tjekke ind på enheder, der deltager i opkaldet. Hvis du deltager i en Companion-session uden en Google Meet-hardwareenhed i mødet, bliver du ikke bedt om at tjekke ind. Hvis Google Meet-hardwareenheden deltager senere, bliver du bedt om at tjekke ind i Companion-tilstand.
  • Indtjekning i rum er ikke verificeret: Det er muligt at tjekke ind i et rum, du ikke er i. Hvis en person misbruger dette i opkaldet, kan du klikke på Fjern fra opkaldet for at fjerne deltagerne fra mødet. Se, hvordan du fjerner brugere under et videomøde.
  • Navnene sorteres alfabetisk i rummets felt.

Du kan oprette forbindelse til et Google Meet-møde i Companion-tilstand på din computer via en mødeinvitation eller med et kort link.

Opret forbindelse med Companion-tilstand via mødeinvitationen:

1. Klik på Deltag i en mødeinvitation.
  2. Klik på Brug Companion-tilstand under "Andre muligheder for at deltage".
    • Hvis du bruger et kort link, skal du skrive g.co/companion i din browser. Vælg et møde, eller angiv en mødekode.
  3. Valgfrit: Tjek ind i dit mødelokale.
    • Klik på Tjek ind i pop op-vinduet, efter du er gået ind i mødet.
    • Hvis der er flere rum, skal du klikke på Vælg et rum i pop op-vinduet.
    • Klik på Tjek ind i det mødelokale, du befinder dig i.

Når mødet er startet, kan du tjekke ind i dit mødelokale i Companion-tilstand:

1. I Companion-tilstand skal du klikke på dit mødenavn nederst til venstre.
  2. Klik på Tjek ind i dialogboksen.
  3. Valgfrit:
    • Sådan afslutter du Companion-tilstand og vender tilbage til mødets landingsside: Klik på Forlad mødet, og opret forbindelse igen for at bruge din lyd .
    • Sådan tjekker du ind i et andet mødelokale: Klik på Tjek ind i et andet lokale .
    • Sådan tjekker du ud af dit mødelokale: Klik på Tjek ud af dit lokale .

Tips!

• Opret forbindelse med Companion-tilstand i starten af mødet for at undgå at gå glip af chatbeskeder. De beskeder, der blev sendt, inden du oprettede forbindelse, medtages ikke i din chatstrøm.
  • Hvis du har planer om at bruge chat under mødet, kan du minde deltagerne i mødelokalet om at oprette forbindelse via Companion-tilstand.

Årsager til, at du muligvis ikke kan finde en prompt til indtjekning i rum

Brug visning af dig selv til at dele dit personlige videofelt med eksterne deltagere

Hvis du er i et mødelokale og deltager med Companion-tilstand, kan du aktivere visning af dig selv med kameraet på din computer for at dele dit videofelt med andre i opkaldet. Lyden deles ikke, og dit personlige videofelt vises aldrig som taler. Når du slukker dit kamera, viser visningen af dig selv din avatar.

1. Aktivér visning af dig selv: Klik på Slå kamera til nederst på skærmen i Companion-tilstand.
    • Deaktiver visning af dig selv: Klik på Slå kamera fra Camera.
    • Visning af dig selv er som standard deaktiveret og minimeret.
  2. Skift baggrund, og anvend visuelle effekter: Nederst på skærmen i Companion-tilstand skal du klikke på Flere valgmuligheder More and then Anvend visuelle effekter .

Vigtigt!

• Når video er slået til, kan andre Meet-brugere, der deltager med fuld lyd og video, se visningen af dig selv.
  • Visningen af dig selv vises kun på Google Meet-hardwareenheder, når du rækker hånden op, og/eller når du har tjekket ind.

Del med Companion-tilstand på din computer

Du kan hurtigt dele din computerskærm i Companion-tilstand.

Via mødeinvitationen:

1. Klik på Deltag i en mødeinvitation.
  2. På mødets landingsside skal du klikke på Del skærm and then Vælg, hvad du vil dele.

Brug et kort link:

1. Skriv g.co/present i din browser.
  2. Vælg et møde and then på Meet-startskærmen, og vælg, hvad du vil dele.

Få flere oplysninger om Companion-tilstand

Videooversigt over Companion-tilstand

Infografik: Samarbejde med lige deltagelse i hybridmøder

Hvem kan bruge Companion-tilstand, og hvilke funktioner er tilgængelige?

Companion-tilstand er tilgængelig for alle Google Meet-deltagere. Tilgængeligheden af funktioner som f.eks. håndsoprækning afhænger af din Google Workspace-udgave. Få flere oplysninger om Google Workspace -udgaver.

Jeg befinder mig ikke i et mødelokale. Kan jeg bruge Companion-tilstand som en ekstra skærm?

Ja. Når du ser præsentationen på en anden skærm, kan du frigøre præsentationen fra din primære skærm, så du kan se flere videofeeds fra deltagerne på den primære skærm.

Få flere oplysninger om enhed, deltagere og hosting

Enhedsoplysninger

• Lyd: Din mikrofon og mødelyd er deaktiveret i Companion-tilstand for at undgå ekko. Hvis du vil tale eller høre andre tale i opkaldet, skal du bruge hardwaren til mødelokaler eller Nest Hub Max. Din computer kan stadig afspille notifikationer, f.eks. anmodninger om at deltage, og lyd fra andre apps i Companion-tilstand.
  • Video: Dit videokamera er deaktiveret i Companion-tilstand. Feltet med visningen af dig er desuden skjult i deltagergitteret, så der er bedre plads til andre videofeeds. Når du rækker hånden op i Companion-tilstand, viser Meet din avatar og dit navn efterfulgt af (Companion-tilstand) til de andre deltagere. Det kan f.eks. være dit navn (Companion-tilstand).
  • Notifikationer om aktiviteter: Når deltagere i møder sender chatbeskeder eller starter aktiviteter, f.eks. afstemninger, vises der notifikationer i hardwaren til mødelokaler og Nest Hub Max. Disse notifikationer minder deltagerne i mødelokaler om at bruge Companion-tilstand til at deltage.
  • Mobilenheder: Companion-tilstand kan ikke bruges på mobilenheder.

Deltageroplysninger

• Deltagere i Companion-tilstand: Fanen Personer viser alle, der har forbindelse til mødet via Companion-tilstand.
  • Notifikationer om deltagelse og afslutning: Alle deltagere får besked, når deltagere i Companion-tilstand opretter eller afbryder forbindelsen til mødet.
  • Gæster: Mødets vært skal godkende de deltagere, der ikke er logget ind med en Google-konto (gæster), før de kan oprette forbindelse via Companion-tilstand.

Bliver Companion-tilstand talt med i det maksimale antal tilladte deltagere?

Ja. Både forbindelser og præsentationer i Companion-tilstand tæller med i det maksimale antal tilladte deltagere. Du kan se det aktuelle antal deltagere på personikonet nederst til højre i mødet på en computer.

Del og se præsentation

• g.co/present: Når du præsenterer ved hjælp af g.co/present, opretter du forbindelse til mødet i Companion-tilstand. Hvis du vil tale og lytte til andre eller dele din video i mødet, skal du oprette forbindelse via hardwaren til mødelokaler eller Nest Hub Max. Du kan også deltage i mødet ved hjælp af fuld lyd og video (uden brug af Companion-tilstand).
  • Liste over personer: Personer, der præsenterer i Companion-tilstand, vises to gange på fanen Personer. Dette giver dig mulighed for at fastgøre eller fjerne deltagere og præsentationer separat.
  • Vis præsentationer: Hvis der er 2 eller flere præsentationer i et møde:
    • Deltagere, som er i Companion-tilstand, kan kun se den aktive præsentation.
    • Hvis den aktive præsentationsvært stopper med at præsentere, skal andre præsentationsværter genoptage deres præsentationer, før deltagerne i Companion-tilstand kan se dem.

Hosting

• Værtsfunktioner: Du kan bruge værtsfunktioner til at ændre møder i Companion-tilstand. Du kan gøre deltagere på en computer, en mobil eller i Companion-tilstand til medværter, konfigurere deltagelsesregistrering og afslutte opkaldet for alle (inklusive deltagere i Companion-tilstand). Du kan også styre brugen af chat, skærmdeling, video og lyd. Få flere oplysninger om værtsfunktioner.
  • Afslut opkaldet for alle: Som vært kan du afslutte mødet for alle. Hvis du afslutter mødet for alle, afbrydes forbindelsen for alle de deltagere, som måske selv glemte at afbryde forbindelsen, da de forlod mødelokalet. Se, hvordan du afslutter møder for alle.
  • Livestreamingbegivenheder: Du kan starte og stoppe livestreamingbegivenheder via Companion-tilstand, hvis du konfigurerer begivenhederne i Google Kalender inden mødet. Få flere oplysninger om livestreamingbegivenheder.

Få flere oplysninger om kendte problemer

Grupperum

Hvis du er vært, kan du gøre følgende:

• Konfigurere gruppesessioner, når du opretter forbindelse via Companion-tilstand.
  • Tildele deltagere, der bruger Companion-tilstand, til gruppesessioner.

Vigtigt! De deltagere, der bruger Companion-tilstand, kan hverken tale eller lytte til andre deltagere i gruppesessioner, og du kan ikke tildele hardware til mødelokaler eller Nest Hub Max til gruppesessioner.

Hvis du vil oprette grupperum i hybridmøder, skal du vælge en af følgende muligheder:

• Behold deltagere, der er fysisk til stede (befinder sig i mødelokaler) i hovedrummet i Google Meet-opkaldet, i stedet for at sende dem til gruppesessioner.

• Bed en deltager i hvert mødelokale om at afbryde forbindelsen for hardwaren til mødelokaler. Få dem derefter til at deltage i mødet på deres computer eller telefon med fuld lyd og video, og tildel dem en gruppesession. Når gruppesessionerne er slut, skal den pågældende deltager oprette forbindelse til hardwaren til mødelokaler igen.

• Inden begivenheden skal du oprette separate møder, som kan bruges til gruppesessioner. Når gruppesessionerne starter, skal du bede deltagerne om at afbryde forbindelsen til hovedmødet og oprette forbindelse til gruppesessionerne. Når gruppesessionerne er slut, kan du bruge Google Chat til at minde deltagerne om at vende tilbage til hovedrummet.

Tip! Hvis du tjekker ind i et rum og derefter deltager i et grupperum, skal du tjekke ind i grupperummet igen. Når du vender tilbage til hovedrummet, skal du tjekke ind igen.

Få flere oplysninger om grupperum.

Chrome-udvidelser fra tredjeparter

Nogle Chrome-udvidelser fra tredjeparter forårsager uventede problemer i møder. Hvis du opdager problemer, kan du prøve at deaktivere tredjepartsudvidelser. Få flere oplysninger om Chrome-udvidelser fra tredjeparter.

Gittervisning

Personer, som endnu ikke har Companion-tilstand, ser deltagere med Companion-tilstand som felter med en etiket med deltagerens navn (Companion-tilstand) i deltagergitteret.
Deltagere i Companion-tilstand får ikke vist gitterfelter for andre deltagere i Companion-tilstand.

Relaterede emner