Google Maps gebruiken in de incognitomodus

U kunt uw privacy op Google Maps nu op meer manieren beheren. Gebruik de incognitomodus als u niet wilt dat uw activiteit, zoals de plaatsen die u zoekt of waar u naartoe gaat, wordt opgeslagen in uw Google-account.

Belangrijk: Als de incognitomodus is ingeschakeld, doet Maps op uw apparaat het volgende niet:

• Uw browse- of zoekgeschiedenis in uw account opslaan en meldingen verzenden
  • Uw locatiegeschiedenis of gedeelde locatie updaten, indien van toepassing
  • Uw activiteit gebruiken om Maps te personaliseren

Als de incognitomodus in Maps is ingeschakeld, kan uw activiteit nog steeds worden gebruikt of opgeslagen door internetproviders, andere apps, functies voor gesproken zoekopdrachten en andere Google-services.

De incognitomodus inschakelen voor Google Maps

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto.
  3. Tik op Incognitomodus inschakelen.

De incognitomodus uitschakelen voor Google Maps

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto.
  3. Tik op Incognitomodus uitschakelen.

Hier volgen enkele functies die niet beschikbaar zijn in de incognitomodus:

• Woon-werkverkeer
  • Voor jou
  • Locatiegeschiedenis
    • Tip: Locatiegeschiedenis wordt voor alle apps op het apparaat onderbroken, niet alleen voor Maps.
  • Locatie delen
  • Meldingen en berichten
  • Zoekgeschiedenis
  • Suggesties voor voltooiing van zoekopdrachten
  • Google Maps-bijdragen
  • Microfoon van Google Assistent als u navigeert
  • Offline kaarten
  • Jouw plaatsen
  • Media-integratie

Tip: In de incognitomodus van Google Maps is de microfoon van de Google Assistent niet beschikbaar in de navigatie, maar 'Ok Google' blijft werken zoals verwacht. De Google Assistent is een systeemfunctie die geen onderdeel is van de incognitomodus voor Maps. Alle informatie die je deelt, wordt op de gebruikelijke manier opgeslagen.