Een eenvoudigere versie van de Google Maps-app gebruiken

Google Maps Go is vooraf geïnstalleerd op apparaten met Android Oreo (Go-editie). De app is ook beschikbaar in de Play Store. Google Maps Go staat los van de Google Maps-app. Het is ontworpen om snel en soepel te werken op apparaten met een beperkte hoeveelheid geheugen.

Wat u niet kunt doen in Google Maps Go

Sommige Maps-functies worden niet ondersteund in Google Maps Go. Wanneer u Google Maps Go gebruikt, kunt u het volgende niet doen:

Google Maps Go downloaden

Download Google Maps Go vanuit de Play Store om de app aan uw telefoon toe te voegen. Als u stapsgewijze navigatie wilt gebruiken, downloadt u Navigatie voor Google Maps Go vanuit de Play Store.

Informatie over een plaats zoeken

Zoeken naar een plaats

U kunt naar een plaats of een type plaats zoeken of recente zoekopdrachten bekijken. De zoekresultaten worden op de kaart weergegeven als rode stippen of rode minispelden. De minispelden geven de topresultaten aan en aan de symbolen kunt u zien om wat voor een type plaats het gaat.

1. Open Google Maps Go Maps Go.
  2. Tik bovenaan op het zoekvak en typ een adres of de naam van een plaats. U kunt ook naar een categorie zoeken, zoals tankstations of restaurants.
  3. Tik bovenaan op Wissen Wissen als u de zoekresultaten wilt verwijderen.

Meer informatie over een plaats weergeven

Als u meer over een plaats te weten wilt komen, kunt u het volgende doen:

1. Zoek naar een locatie of tik op een plaatspictogram op de kaart.
  2. Tik onderaan op de naam van de plaats.

U ziet informatie over de plaats, zoals het adres, de openingstijden, het telefoonnummer en reviews of beoordelingen.

Een routebeschrijving opvragen

U kunt geschatte reistijden en routebeschrijvingen bekijken naar plaatsen waar u naartoe wilt.

1. Zoek naar de plaats waar u naartoe wilt. Opmerking: Zorg ervoor dat u de juiste spelling gebruikt.
  2. Tik op Routebeschrijving Route.
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Auto: Auto
    • Openbaar vervoer: OV
    • Lopen: Lopen
    • Fietsen: Fietsen
  4. Tik onder de routebeschrijvingsmogelijkheden op Opties Opties om veerboten, tolwegen en snelwegen te vermijden.
  5. Tik op de grijze paden om verschillende routes te bekijken.
  6. Tik op Navigeren om een routebeschrijving met spraakbegeleiding te starten. Gebruik de volumeknoppen op uw apparaat om het volume van de gesproken navigatie te regelen.

Opmerking: Navigatie vereist de app Navigatie voor Google Maps Go en is mogelijk niet op alle locaties beschikbaar.

Routebeschrijvingen bekijken voor scooters en motoren

Opmerking: Deze functie is niet op alle locaties beschikbaar.

Schakel naar routebeschrijvingen voor motoren om eenvoudige stappen te zien als u op een motor of scooter rijdt.

U wordt niet naar wegen geleid waar motoren niet zijn toegestaan. Mogelijk wordt uw route ingekort omdat u naar smallere zijwegen wordt geleid.

1. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Routebeschrijving Route.
  3. Tik op Motor Motor en dan Start.

Tips:

• Voordat u aan de reis begint, kunt u de eerstvolgende bochten van dichtbij bekijken. Tik op de witte cirkels langs de route.
  • Tik op een herkenningspunt om meer informatie te bekijken of om een tussenstop toe te voegen (als u uw eigen voertuig heeft gekozen).

Routebeschrijvingen voor verschillende tijdstippen genereren

Wanneer u een routebeschrijving opzoekt, kunt u kiezen wanneer u wilt vertrekken of aankomen.

1. Tik op Routebeschrijving Route.
  2. Kies een bestemming.
  3. Tik bovenaan onder de routebeschrijvingsmogelijkheden op 'Nu vertrekken' Pijl-omlaag.
  4. Kies een tijdstip en volg de instructies.

Opmerking: Google Maps Go beschikt niet voor alle steden over routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer. Bekijk voor welke steden u deze routebeschrijvingen kunt weergeven.

Bekijken wat er in de buurt is

Hier volgen nog een aantal functies van Google Maps Go.

Opmerking: Niet alle functies zijn beschikbaar in alle regio's.

De kaart verkennen

Tik op uw telefoon of tablet op een plaats waarover u meer te weten wilt komen. U kunt ook op een willekeurige plaats op de kaart tikken en vasthouden voor meer informatie over die locatie.

De kaart verplaatsen
  • Zoeken naar een specifiek herkenningspunt of adres: Tik bovenaan op Zoeken Zoeken.
  • Rondnavigeren: Tik met één vinger op het scherm en sleep het scherm.
  • In- en uitzoomen: Knijp twee vingers samen op de kaart.
  • Uw huidige locatie bekijken: U ziet een blauwe stip die aangeeft waar u bent. Als u geen blauwe stip ziet, tikt u rechtsonder op 'Mijn locatie' Locatie.
Informatie over verkeer, openbaar vervoer, fietsen en terrein bekijken

U kunt meer informatie over de reisroutes, het verkeer of het landschap bekijken. Daarnaast kunt u satellietbeelden bekijken.

Tik op Menu Menu en dan tik op een optie in de lijst.

U kunt sommige plaatsen in Google Maps Go van dichtbij bekijken. Kijk of de foto's kunnen worden geopend in Street View 360º-foto.

Meer informatie over Street View in Maps.

Een probleem oplossen of feedback verzenden

Waarom zie ik een melding van Google Chrome?

U heeft Chrome nodig om Google Maps Go op uw apparaat te kunnen gebruiken. Als u bent ingelogd bij Chrome, wordt u automatisch ingelogd bij Google Maps Go.

Wat betekent de melding 'Geen internetverbinding'?

Uw apparaat heeft geen wifi-verbinding of datasignaal. Probeer opnieuw verbinding te maken of ga naar een omgeving met een sterker signaal.

Waarom zie ik de adresbalk bovenaan de app?

Controleer of u de nieuwste versie van Google Chrome heeft. Open Google Maps Go vervolgens opnieuw.

Hoe verwijder ik mijn zoekgeschiedenis?

Ga naar uw persoonlijke informatie- en privacypagina.

Feedback geven

Bent u problemen tegengekomen? Of wilt u ons vertellen wat u leuk of juist minder leuk vindt aan Google Maps Go? Tik dan op Menu Menu en dan Feedback verzenden.

Opmerking: Gebruik de Google Maps-app om een gegevensprobleem te melden.