Meldingen voor Google Maps aan- of uitzetten

Als je informatie wilt checken die je interessant vindt, zoals treindienstregelingen of de verkeersdrukte op routes die je vaak neemt, zet je meldingen aan in de Google Maps-app.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen Instellingen en dan Meldingen.
  3. Tik op een categorie.
    • Meldingen aanzetten: zet de schakelaar naast de melding aan.
    • Meldingen uitzetten: zet de schakelaar naast de melding uit.

Meldingen die je kunt krijgen

Prompts om foto's toe te voegen van plaatsen die je hebt bezocht

Als Google denkt dat de foto's die je hebt gemaakt, interessant zijn voor andere mensen, zoals van restaurants en bars, kun je meldingen krijgen om een foto toe te voegen.

Als je een plaats bezoekt waarvoor je als eerste gebruiker een foto kunt toevoegen, kun je ook een melding krijgen.

Voordat je een foto post, moet je ervoor zorgen dat deze voldoet aan het beleid voor gebruikerscontent van Google

Meer informatie over richtlijnen voor het posten van foto's op Maps.
Vragen over plaatsen die je hebt bezocht
Je kunt meldingen krijgen om een vraag te beantwoorden over plaatsen of bedrijven die je hebt bezocht.

Tip: Zet Locatiegeschiedenis aan om deze meldingen te krijgen.

Reacties op reviews die je hebt gepost

Je kunt meldingen krijgen wanneer iemand reageert op een review die je hebt gepost voor een plaats of bedrijf.

Tik op de melding om de reactie te lezen. Je wordt naar de detailpagina van de plaats geleid, waar je review en de reactie bovenaan worden weergegeven.

Verkeer van evenementen in de buurt

Je krijgt meldingen over evenementen in de buurt of wegafsluitingen als Google Maps denkt dat dit effect heeft op een route die je vaak neemt.

Als we weten dat er een evenement plaatsvindt, krijg je van tevoren een melding zodat je een alternatieve route kunt plannen. Als er bijvoorbeeld een concert wordt georganiseerd en je daar langskomt als je vanuit het werk naar huis gaat, kun je 1 dag voor het concert een melding krijgen.

Tip: Tik op Herinnering krijgen om vóór aanvang van een evenement een herinnering van Google Maps te krijgen, zodat je een andere route kunt plannen.
Navigatiewaarschuwingen voor crisissituaties in de buurt
Als je route door een gebied loopt waar een crisissituatie heerst, bijvoorbeeld als gevolg van een aardbeving, waarschuwt Google Maps je voordat je de navigatie start en daarna.