Meldingen voor Google Maps in- of uitschakelen

U kunt meldingen inschakelen in de Google Maps-app en informatie bekijken die u interesseert, zoals treindienstregelingen of de verkeersdrukte op routes die u vaak neemt.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het menu Menu en dan Instellingen en dan Meldingen.
  3. Tik op een categorie.
    • Meldingen inschakelen: zet de schakelaar naast de melding aan.
    • Meldingen uitschakelen: zet de schakelaar naast de melding uit.

Meldingen die kunnen worden weergegeven

Hier ziet u een aantal typen meldingen die u van Google Maps kunt ontvangen:

Aanwijzingen om foto's toe te voegen van plaatsen die u heeft bezocht

Er kunnen meldingen worden weergegeven om een foto toe te voegen die u heeft gemaakt op een openbare plaats als die foto volgens Google interessant kan zijn voor andere mensen (zoals een foto van een restaurant of bar).

U kunt ook een melding ontvangen wanneer u een plaats bezoekt waarvoor u als eerste gebruiker een foto kunt toevoegen.

Richtlijnen voor foto's

Voordat u een foto plaatst, moet u ervoor zorgen dat deze voldoet aan het beleid ten aanzien van gebruikersinhoud van Google. Uw foto's moeten daarnaast aan de volgende richtlijnen voldoen:

• Ze moeten scherp en niet wazig zijn.
  • Ze moeten weergeven wat de meeste mensen ervaren als ze een plaats bezoeken, zoals het eten of de sfeer.
  • Het mag geen selfie of groepsfoto zijn.
Vragen over plaatsen die u heeft bezocht

U kunt meldingen ontvangen om een vraag te beantwoorden over plaatsen of bedrijven die u heeft bezocht.

Opmerking: Als u deze meldingen wilt ontvangen, schakelt u Locatiegeschiedenis in.

Reacties op reviews die u heeft gepost

U kunt meldingen ontvangen wanneer iemand reageert op een review die u heeft gepost voor een plaats of bedrijf.

Tik op de melding om de reactie te lezen. U wordt naar de detailpagina van de plaats gebracht, waar uw review en de reactie bovenaan worden weergegeven.

Verkeer van evenementen in de buurt

U ontvangt meldingen over evenementen in de buurt of wegafsluitingen als Google Maps denkt dat dit effect heeft op een route die u vaak neemt.

Als we weten dat er een evenement plaatsvindt, ontvangt u van tevoren een melding zodat u een alternatieve route kunt plannen. Als er bijvoorbeeld een concert wordt georganiseerd en u daar langskomt als u vanuit het werk naar huis gaat, kunt u één dag voor het concert een melding krijgen.

Tip: Tik op Een herinnering ontvangen om tijdig voor aanvang van een evenement hierover van Google Maps een herinnering te ontvangen zodat u een andere route kunt plannen.