Toegankelijkheid in Google Maps

U kunt een schermlezer, sneltoetsen op het toetsenbord en andere functies gebruiken om Google Maps gemakkelijker te kunnen gebruiken.

Een schermlezer gebruiken

U kunt Google Maps gebruiken met deze browsers en schermlezers:

• Chrome met ChromeVox op Chromebooks
  • Firefox met NVDA of JAWS op Windows
  • Safari met VoiceOver op Mac

Uw toetsenbord gebruiken

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Druk op de Tab-toets op uw toetsenbord tot de focus op de kaart is geplaatst.
  3. Een gedeelte van de kaart wordt gemarkeerd met een vierkant. Onder het vierkant wordt een genummerde lijst weergegeven van plaatsen in dat gebied. U kunt hier het volgende doen:
    • Over de kaart bewegen: gebruik de pijltoetsen. Tip: Houd Shift ingedrukt en druk op de pijltoetsen om de kaart met één vierkant te verplaatsen.
    • In- of uitzoomen op de kaart: druk op de plus- (+) of mintoets (-).
    • Meer informatie over een plaats bekijken: druk op het cijfer voor die plaats.
    • Tip: Als er meer dan zeven plaatsen in het gemarkeerde gebied zijn:
      • Druk op 9 om meer plaatsen te bekijken.
      • Druk op 8 om terug te gaan naar vorige plaatsen.

Sneltoetsen bekijken

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Druk op Ctrl + /. Op uw scherm verschijnt een lijst met snelkoppelingen.

Rolstoeltoegankelijk openbaar vervoer zoeken

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Geef in de zoekbalk uw bestemming op.
  3. Klik in de lijst met resultaten op de gewenste locatie.
  4. Klik op Routebeschrijving en vervolgens Openbaar vervoer OV.
  5. Klik op Opties.
  6. Klik onder Routes op Rolstoeltoegankelijk.
  7. Kies uw route.