Een eenvoudigere versie van de Google Maps-app gebruiken

Google Maps Go is vooraf geïnstalleerd op apparaten met Android Oreo (Go-editie). De app is ook beschikbaar in de Play Store. Google Maps Go staat los van de Google Maps-app en is ontwikkeld om snel en soepel te werken op apparaten met een beperkte geheugencapaciteit.

Wat je niet kunt doen in Google Maps Go

Sommige Maps-functies worden niet ondersteund in Google Maps Go. Wanneer je Google Maps Go gebruikt, kun je het volgende niet:

Google Maps Go downloaden

Download Google Maps Go vanuit de Play Store om de app aan je telefoon toe te voegen. Als je stapsgewijze navigatie wilt gebruiken, download je Navigatie voor Google Maps Go vanuit de Play Store.

Informatie over een plaats zoeken

Zoeken naar een plaats

Je kunt naar een plaats of een type plaats zoeken of recente zoekopdrachten bekijken. De zoekresultaten worden op de kaart weergegeven als rode stippen of rode minispelden. De minispelden geven de beste resultaten aan en aan de symbolen kun je zien om wat voor een type plaats het gaat.

1. Open Google Maps Go Maps Go.
  2. Tik bovenaan op het zoekvak en typ een adres of de naam van een plaats. Je kunt ook naar een categorie zoeken, zoals tankstations of restaurants.
  3. Tik bovenaan op Wissen Wissen als je de zoekresultaten wilt verwijderen.

Meer informatie over een plaats weergeven

Als je meer over een plaats te weten wilt komen, kun je het volgende doen:

1. Zoek naar een locatie of tik op een plaatspictogram op de kaart.
  2. Tik onderaan op de naam van de plaats.

Je krijgt informatie over de plaats, zoals het adres, de openingstijden, het telefoonnummer en reviews of beoordelingen.

Route opvragen

Je kunt geschatte reistijden en routes bekijken naar plaatsen waar je naartoe wilt.

1. Zoek naar de plaats waar je naartoe wilt. Zorg dat je de plaats correct spelt.
  2. Tik op Route Route.
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Auto: Auto
    • Openbaar vervoer: OV
    • Lopen: Lopen
    • Fietsen: Fietsen
  4. Tik onder de routekeuzes op Opties Opties om veerboten, tolwegen en snelwegen te vermijden.
  5. Tik op de grijze paden om verschillende routes te vinden.
  6. Tik op Navigeren om een route met spraakbegeleiding te starten. Gebruik de volumeknoppen op je apparaat om het volume van de gesproken navigatie te regelen.

Tip: Voor navigatie is de app Navigatie voor Google Maps Go nodig. Navigatie is misschien niet op alle locaties beschikbaar.

Routebeschrijvingen voor scooters en motoren opvragen

Belangrijk: Deze functie is niet op alle locaties beschikbaar.

Schakel over naar routebeschrijvingen voor motoren om een routebeschrijving voor een motor of scooter te genereren. Google Maps stuurt je niet langs wegen waar gemotoriseerde tweewielers niet zijn toegestaan. Routebeschrijvingen kunnen wel een binnendoorroute langs smalle zijwegen bevatten.

1. Zoek je bestemming of tik erop op de kaart.
  2. Tik linksonder op Route Route.
  3. Tik op Motor Motor en dan Starten.

Tips:

• Voordat je aan de reis begint, kun je de eerstvolgende bochten van dichtbij bekijken. Tik op de witte cirkels langs de route.
  • Tik op een herkenningspunt om meer informatie te bekijken of een tussenstop toe te voegen (als je je eigen voertuig hebt gekozen).

Routebeschrijvingen voor verschillende tijdstippen genereren

Wanneer je een routebeschrijving opzoekt, kun je kiezen wanneer je wilt vertrekken of aankomen.

1. Tik op Route Route.
  2. Kies een bestemming.
  3. Tik bovenaan onder de routebeschrijvingsmogelijkheden op 'Nu vertrekken' Pijl-omlaag.
  4. Kies een tijdstip en volg de instructies.

Tip: Google Maps Go beschikt niet voor alle steden over OV-routes. Bekijk voor welke steden je deze routes kunt weergeven.

Bekijken wat er in de buurt is

Hier volgt nog een aantal functies van Google Maps Go.

Tip: Niet alle functies zijn beschikbaar in alle regio's.

De kaart verkennen

Tik op je telefoon of tablet op een plaats waarover je meer te weten wilt komen. Je kunt ook op een willekeurige plaats op de kaart tikken en vasthouden voor meer informatie over die locatie.

De kaart verplaatsen
  • Zoeken naar een specifiek herkenningspunt of adres: Tik bovenaan op Zoeken Zoeken.
  • Rondnavigeren: Tik met één vinger op het scherm en sleep het scherm.
  • In- en uitzoomen: Knijp twee vingers samen op de kaart.
  • Je huidige locatie bekijken: Je ziet een blauwe stip die aangeeft waar je bent. Als je geen blauwe stip ziet, tik je rechtsonder op 'Mijn locatie' Locatie.
Informatie over verkeer, openbaar vervoer, fietsen en terrein bekijken

Je kunt meer informatie over de reisroutes, het verkeer of het landschap bekijken. Daarnaast kun je satellietbeelden bekijken.

Tik op Menu Menu en dan tik op een optie in de lijst.

Je kunt sommige plaatsen in Google Maps Go van dichtbij bekijken. Kijk of de foto's kunnen worden geopend in Street View 360º-foto.

Meer informatie over Street View in Maps

Een probleem oplossen of feedback sturen

Waarom krijg ik een melding van Google Chrome?

Je hebt Chrome nodig om Google Maps Go op je apparaat te kunnen gebruiken. Als je bent ingelogd bij Chrome, word je automatisch ingelogd bij Google Maps Go.

Wat betekent de melding Geen internetverbinding?

Je apparaat heeft geen wifi-verbinding of datasignaal. Probeer opnieuw verbinding te maken of ga naar een omgeving met een sterker signaal.

Waarom zie ik de adresbalk bovenaan de app?

Check of je de nieuwste versie van Google Chrome hebt. Open Google Maps Go daarna opnieuw.

Hoe verwijder ik mijn zoekgeschiedenis?

Ga naar je persoonlijke informatie- en privacypagina.

Feedback geven

Je kunt ons op de hoogte stellen van problemen die je hebt opgemerkt of wat je wel of niet leuk vindt aan Google Maps Go. Tik op Menu Menu en dan Feedback sturen.

Tip: Gebruik de Google Maps-app om een gegevensprobleem te melden.