Uw realtime locatie delen met anderen

Met 'Google Locatie delen' kunt u kiezen wie uw locatie kan zien en voor hoelang.

Tip: Met andere Google-producten kunt u mogelijk ook eenmalig uw locatie met anderen delen.

Beschikbaarheid van 'Locatie delen'

Mogelijk ziet u een waarschuwing als u 'Locatie delen' opent. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

Als 'Locatie delen' niet werkt, kunt u ons feedback sturen.

Als mensen een Google-account hebben

1. Voeg hun Gmail-adres toe aan uw Google Contacten als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad en log in. Meer informatie over inloggen.
  3. Tik op je profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan  Locatie delen en dan Met iemand delen Add people.
  4. Kies hoelang u uw locatie wilt delen.
  5. Tik op Mensen selecteren.
  6. Geef Google Maps toegang tot uw contacten als u hierom wordt gevraagd.
  7. Kies een persoon.
  8. Tik op Delen. De persoon die u heeft gekozen, ziet dat u uw locatie met hem of haar heeft gedeeld.

Als mensen geen Google-account hebben

Als u uw locatie wilt sturen naar iemand die geen Google-account heeft, deelt u uw locatie met een link.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad en log in. Meer informatie over inloggen.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan  Locatie delen en dan Met iemand delen Add people.
  3. Tik op Bericht om via iMessage te sturen of op Meer Meer en dan selecteer een andere app. Mensen met deze link kunnen uw realtime locatie zien zolang u wilt, tot maximaal 72 uur.

Uw verwachte aankomsttijd delen

Als u met de auto, de fiets of te voet onderweg bent, kunt u uw bestemming, verwachte aankomsttijd en locatie op de route delen. De persoon met wie u deze informatie deelt, kan uw locatie zien totdat u aankomt.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Stel een bestemming in voor uw route. Meer informatie over navigeren naar een plaats.
  3. Zodra u een route heeft, tikt u op Meer More en dan Voortgang van reis delen.
  4. Kies een persoon in de lijst.
  5. De locatie wordt niet meer gedeeld als u de navigatie stopzet of uw bestemming heeft bereikt.
    • Als u wilt stoppen met delen voordat u aankomt, tikt u op Meer More en dan Delen stoppen.

Delen stoppen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaalCirkel voor accounten dan Locatie delen.
  3. Zet de schakelaar uit naast de persoon waarmee u uw locatie niet meer wilt delen.

Bekijken waar iemand is

Iemands locatie opvragen

Als u uw locatie met iemand heeft gedeeld of als diegene zijn of haar locatie eerder met u heeft gedeeld, kunt u opvragen waar deze persoon Maps gebruikt.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaalCirkel voor accounten dan Locatie delen.
  3. Tik op een contact dat eerder zijn of haar locatie met u heeft gedeeld.
  4. Tik op Aanvragen

Uw contact krijgt een melding als u de locatie opvraagt. Het contact kan vervolgens een van deze opties kiezen:

• Zijn of haar locatie met u delen.
  • Uw verzoek negeren.
  • U blokkeren, waarna u de locatie van dit contact niet meer kunt opvragen.

Iemands locatie bekijken

Als mensen hun locatie met u delen, kunt u hen op de kaart zien.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaalCirkel voor accounten dan Locatie delen.
  3. Kies iemand.
    • Als u de geüpdatete locatie van een vriend wilt bekijken, tikt u op zijn of haar icoon en dan Meer Meer en dan Vernieuwen.

Tip: U kunt op uw telefoon, smartdisplay of ander smartapparaat ook de Google Assistent vragen om de locatie van iemand weer te geven.

Iemands locatie niet meer bekijken

Als u iemand die zijn of haar realtime locatie met u op Google Maps heeft gedeeld niet meer wilt zien, kunt u deze locatie verbergen op de kaart.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op de kaart op het icoon van de persoon.
  3. Tik onderaan op Meer Meer.
  4. Als u iemand tijdelijk wilt verbergen, tikt u op Verbergen op kaart. U kunt dit op elk gewenst moment ongedaan maken.

Tip: U kunt ervoor zorgen dat de locatie van bepaalde mensen nooit meer op uw kaart wordt weergegeven. Bekijk meer informatie over hoe u accounts van andere gebruikers blokkeert.

Iemand niet meer verbergen

1. Tik op je profielfoto of initiaalCirkel voor accounten dan Locatie delen en dan Meer Meer.
  2. Tik op Verborgen op kaart en dan Meer Meer en dan Weergeven op kaart.

Beschikbaarheid van 'Locatie delen'

Mogelijk zie je een waarschuwing wanneer je 'Locatie delen' opent. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

• Je bevindt je in een land/regio waar je je locatie niet kunt delen.
  • Je bent te jong om je locatie te delen.
    Opmerking: Ouders kunnen 'Locatie delen' beheren met de Family Link-app.
  • 'Locatie delen' is niet beschikbaar voor je G Suite-domein. Je kunt je beheerder vragen om deze functie in te schakelen.
Stuur ons feedback als 'Locatie delen' niet voor je werkt.