Een lijst met plaatsen maken

In Google Maps kunt u een lijst met plaatsen maken, zoals uw favoriete plaatsen of plaatsen die u wilt bezoeken.

Een nieuwe lijst maken

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menuen dan Mijn plaatsen en dan Opgeslagen.
  3. Tik rechtsonder op Toevoegen Toevoegen.
  4. Geef een naam en een beschrijving op.
  5. Tik op Opslaan.

Een plaats opslaan in een lijst

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Zoek een plaats of tik hierop op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Tik op Opslaan.
  5. Kies een lijst. Als u een nieuwe lijst wilt maken, tikt u op Nieuwe lijst Toevoegen.
  6. Optioneel: Nadat u een plaats heeft opgeslagen in een lijst, kunt u er een opmerking aan toevoegen.

Uw lijsten bekijken

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Opgeslagen.

Een lijst bewerken of verwijderen

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Opgeslagen.
  3. Tik op de lijst die u wilt bewerken of verwijderen.
  4. Als u een lijst wilt verwijderen, tikt u bovenaan op Meer Meer en dan Lijst verwijderen.
    Opmerking: U kunt de standaardlijsten van Maps, zoals 'Favorieten', 'Hier wil ik heen' en 'Plaatsen met ster', niet verwijderen.
  5. Als u een lijst wilt wijzigen, tikt u bovenaan op Bewerken Bewerken. U kunt nu het volgende doen:
    • De lijst bewerken: Tik bovenaan op de naam of de beschrijving die u wilt wijzigen.
    • Opmerkingen toevoegen: Tik op het vak onder de plaats die u wilt beschrijven. U kunt maximaal 4000 tekens gebruiken.
    • Een opgeslagen plaats verwijderen: Tik op Verwijderen Verwijderen.
  6. Wanneer u klaar bent, tikt u in de rechterbovenhoek op Opslaan.

Lijsten verbergen of delen

Opmerking: U kunt plaatsen met ster niet delen.

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Opgeslagen.
  3. Tik naast de lijst die u wilt delen op Meer Meer en dan kies een optie:
    • Verbergen/weergeven op je kaart: Geef uw opgeslagen plaatsen weer of verberg deze wanneer u de kaart bekijkt.
    • Lijst delen: Toestaan dat anderen uw opgeslagen lijst bekijken.
    • Opties voor delen: U kunt uw lijst openbaar, privé of gedeeld maken. Als u iedereen met de link uw lijst wilt laten zien, tikt u op Gedeeld. Tik op Openbaar als iedereen uw lijst mag vinden en volgen.

Een lijst volgen

Als u een lijst volgt die is gemaakt door iemand anders, worden de opgeslagen plaatsen van die persoon weergegeven in 'Mijn plaatsen'. Ze worden ook weergegeven als voorgestelde locaties in Google Maps.

Een lijst volgen via een link

1. Tik op de ontvangen link om deze te openen.
  2. Tik op Volgen. Deze lijst wordt nu toegevoegd aan de groep lijsten die u volgt.
  3. Optioneel: Als u een lijst die iemand met u heeft gedeeld, niet meer wilt volgen, tikt u op de betreffende lijst en dan Je volgt.

Lijsten bekijken die zijn gemaakt door anderen

Als een gebruiker Google Maps-lijsten heeft die openbaar zijn gemaakt, kunt u ze volgen.

1. Tik op de naam van een gebruiker waarvan u de lijst wilt volgen.
  2. Tik op Lijsten.
  3. Tik op de lijst die u wilt volgen en dan Meer Meer en dan Volgen.