De locatie van je kind vinden en beheren

Je kunt de locatie-instellingen van het Android-apparaat van je kind wijzigen. Als bepaalde locatie-instellingen aanstaan, wordt de locatie van het Android-apparaat van het kind weergegeven in de Family Link-app.

Het Android-apparaat van je kind zoeken

Als ouder kun je de locatie van het Android-apparaat van je kind bekijken in de Family Link-app als Locatie delen aanstaat voor het apparaat.

Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Tik op Locatie en dan Locatie instellen.
    • Tip: Als Locatiefuncties instellen niet wordt getoond, selecteer je het kind voor wie je de locatie wilt instellen en zet je Locatie delen aan.
  3. Als je meerdere kinderen hebt, selecteer je voor wie je Locatie delen wilt aanzetten.
  4. Tik op Aanzetten.

Tip: Het kan even duren voordat de locatie van het apparaat van je kind is gevonden.

De locatie-instellingen van je kind wijzigen

Belangrijk: Als je de locatie van het Android-apparaat van je kind wilt bekijken in de Family Link-app, stel je eerst locatie delen in. Bekijk hoe je locatie delen instelt.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Tik op Locatie.
  3. Selecteer je kind.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Locatie-instellingen.
  5. Zet De locatie van je kind bekijken aan of uit.

Tips:

De meest nauwkeurige locatie bepalen van het apparaat van je kind

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Tik op Locatie.
  3. Selecteer je kind.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Locatie-instellingen.
  5. Selecteer het apparaat van je kind.
  6. Zet Locatienauwkeurigheid of Hoge nauwkeurigheid aan.

Een gezinsplaats instellen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Locatie en dan Gezinsplaatsen en dan Nieuwe plaats.
  4. Geef een nieuw adres op in het zoekvak.
  5. Selecteer het juiste adres uit de automatisch ingevulde resultaten.
  6. Geef de nieuwe locatie een naam in het tekstvak Locatielabel.
  7. Tik op Klaar Gereed.

Tips:

• Selecteer School toevoegen of Woonadres toevoegen om makkelijk bekende locaties toe te voegen.
  • Je kunt niet meerdere gezinsplaatsen maken voor locaties met hetzelfde adres.
  • Je kunt ook niet meerdere gezinsplaatsen maken voor adressen die te dicht bij elkaar liggen.

Locatiemeldingen instellen

Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:

Belangrijk: Als je een locatiemelding wilt instellen, moet je eerst het volgende doen:

• Stel een gezinsplaats in.
  • Zet Locatienauwkeurigheid of de locatiemodus Hoge nauwkeurigheid aan.
  • Locatiemeldingen worden uitgezet als locatienauwkeurigheid uitstaat.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Locatie en dan Gezinsplaatsen.
  4. Selecteer de locatie waarvoor je een melding wilt toevoegen.
  5. Zet Aankomt aan of uit.
  6. Zet Vertrekt aan of uit.

Tip: Met deze meldingen kun je bijhouden wanneer je kind ergens aankomt of vertrekt.

Problemen oplossen

Ik kan de locatie van mijn kind niet vinden

De locatie-instellingen werken het beste als het apparaat van je kind een mobiel data-abonnement heeft.

In de volgende gevallen kun je de locatie van je kind niet vinden in de Family Link-app:

• Als het apparaat van je kind uitstaat
  • Als het apparaat van je kind geen verbinding met internet heeft
  • Als het apparaat van je kind niet recent is gebruikt

Als je de locatie van je kind niet kunt vinden in de Family Link-app, doe je het volgende:

1. Voer de bovenstaande stappen uit om de instellingen 'De locatie van je kind bekijken' en 'Apparaatlocatie' aan te zetten.
  2. Nadat je de instellingen hebt aangezet, kan het even duren voordat de locatie van je kind is geüpdatet.
De apparaatlocatie van mijn kind klopt niet

Stap 1: Probeer deze algemene oplossingen

1. Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet.
  2. Controleer of wifi aanstaat.
  3. Start de telefoon opnieuw op.

Stap 2: Kalibreer het apparaat

Als de locatie van je kind nog steeds niet klopt, probeer dan het kompas van de telefoon te kalibreren.

Tip: Zet Locatienauwkeurigheid of de locatiemodus Hoge nauwkeurigheid aan.
Ik wil de locatierechten voor de apps van mijn kind beheren
Meer informatie over het beheren van de app-rechten van je kind vind je hier.
Mijn kind heeft meerdere apparaten, maar ik kan de locatie van slechts één apparaat vinden.
Gezinsbeheerders kunnen de locatie voor slechts één apparaat tegelijk bekijken. Als een kind op meer dan één apparaat is ingelogd op zijn of haar account, wordt alleen de locatie van het meest actief gebruikte apparaat weergegeven.