Plaatsen zoeken en delen met pluscodes

Een pluscode dient ter vervanging van een adres. Als u niet beschikt over het adres, kunt u de corresponderende pluscode gebruiken om een plaats op Google Maps (zoals uw huis of bedrijf) te zoeken of te delen.

Een pluscode bestaat uit:

• zes of zeven letters en cijfers
  • een plaatsnaam

Dit is een voorbeeld van een pluscode: X4HM+3C, Caïro, Egypte

De pluscode van een plaats zoeken

1. Open Google Maps mobiel internet of de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een plaats en houd deze vast om een speld op Google Maps te plaatsen.
  3. Tik onderaan op het adres of de beschrijving.
  4. Scroll omlaag om de pluscode te vinden, zoals 8439VCW3V+PG.

Opmerkingen:

• Pluscodes worden niet in alle landen weergegeven.
  • Mogelijk ziet u ook pluscodes zonder plaatsnaam. In plaats daarvan is aan het begin van de pluscode een regiocode toegevoegd. Bijvoorbeeld 7GXHX4HM+3C.

Een plaats zoeken aan de hand van een pluscode

Als u aan de hand van een pluscode wilt zoeken naar een plaats, gebruikt u de pluscode als adres.

1. Open Google Maps mobiel internet of de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op het zoekvak en typ de pluscode in.

Tip: U kunt een pluscode met een plaatsnaam gebruiken, zoals X4HM+3C, Caïro, Egypte, of met een regiocode, zoals 7GXHX4HM+3C. Als u in de buurt van een plaats bent, hoeft u de regiocode niet toe te voegen. U kunt dan bijvoorbeeld zoeken op X4HM+3C.

Meer informatie over pluscodes.