Gesproken zoekopdrachten en navigatieopdrachten gebruiken op een Android-apparaat

Op uw Android-apparaat kunt u opdrachten inspreken om te zoeken naar informatie of om uw aandacht op de weg te houden.

U moet aan het volgende voldoen om gesproken zoekopdrachten en navigatieopdrachten te kunnen gebruiken:

• U gebruikt een Android-apparaat.
  • U bent ingelogd op hetzelfde account in de Google Maps-app en de Google-app.

Opmerking: Deze functie is niet in alle talen beschikbaar.

Gesproken zoekopdrachten en navigatieopdrachten gebruiken

1. Open de Google Maps-app Google Maps.

2. Zeg 'Ok Google' of tik op 'Spreken' Spreken.
  3. Stel een vraag of geef Google Maps een opdracht.

Gesproken zoekopdrachten

Hier volgen enkele voorbeelden van gesproken zoekopdrachten die u kunt gebruiken:

• 'How do I get to [naam van plaats]?' (Hoe kom ik bij [naam van plaats]?)
  • 'Show me a map of [naam van plaats].' (Toon een kaart van [naam van plaats].)

Navigatieopdrachten

In de navigatiemodus kunt u onder andere het volgende zeggen:

Routebeschrijvingen en reizen

• 'Mute.' (Dempen) of 'Mute voice guidance.' (Spraakbegeleiding dempen)
  • 'Unmute.' (Dempen opheffen) of 'Unmute voice guidance.' (Dempen van spraakbegeleiding opheffen)
  • 'Show traffic.' (Verkeer weergeven) of 'Hide traffic.' (Verkeer verbergen)
  • 'Show satellite.' (Satelliet weergeven) of 'Hide satellite.' (Satelliet verbergen)
  • 'Navigate home.' (Navigeren naar huis) of 'Navigate to Starbucks.' (Navigeren naar Starbucks)
  • 'Show route overview.' (Routeoverzicht weergeven) of 'Show alternate routes.' (Alternatieve routes weergeven)
  • 'What road is this?' (Welke weg is dit?)
  • 'What's my next turn?' (Wat is mijn volgende afslag?)
  • 'What's my ETA?' (Wat is mijn verwachte aankomsttijd?)
  • 'How's traffic ahead?' (Hoe is het verkeer op mijn route?) of 'How's traffic to home?' (Hoe is het verkeer naar huis?)
  • 'Avoid tolls.' (Tolwegen vermijden) of 'Enable tolls.' (Tolwegen inschakelen)
  • 'Avoid highways.' (Snelwegen vermijden) of 'Enable highways.' (Snelwegen inschakelen)
  • 'Avoid ferries.' (Veerboten vermijden) of 'Enable ferries.' (Veerboten inschakelen)
  • 'Exit navigation.' (Navigatie afsluiten)

Meer opdrachten die u kunt uitspreken

• 'Call Mom.' (Bel mam)
  • 'Find gas stations.' (Zoek tankstations) of 'Find restaurants.' (Zoek restaurants)
  • 'Send a text to Larry.' (Stuur een sms naar Larry) of 'Send an SMS to Sergey, I'm feeling lucky.' (Stuur een sms naar Sergey, ik doe een gok)
  • 'What's the weather like?' (Wat voor weer is het?) of 'How's the weather in Seattle?' (Wat voor weer is het in Seattle?)
  • 'Play some jazz.' (Laat wat jazz horen) of 'Play happy birthday on Google Play Music.' (Laat Happy Birthday horen op Google Play Muziek)
  • 'What's the closest hotel?' (Wat is het dichtstbijzijnde hotel?)
  • 'When's my next meeting?' (Wanneer is mijn volgende vergadering?)