De verzameling van locatiegegevens in- of uitschakelen

Opmerking: Dit artikel heeft betrekking op iPhones en iPads.

Wanneer u de verzameling van locatiegegevens inschakelt, verzendt de locatieservice van Google soms anonieme locatiegegevens naar Google. De locatiegegevens kunnen tijdelijk worden opgeslagen op uw iPhone of iPad.

Aan de hand van locatiegegevens kan Google betere services leveren, zoals nauwkeurigere verkeersinformatie.

De verzameling van locatiegegevens inschakelen

Volg de onderstaande stappen om de verzameling van anonieme locatiegegevens in te schakelen.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen.
  3. Tik op Over, voorwaarden en privacy.
  4. Selecteer Verzameling van locatiegegevens.
  5. Schuif de schakelaar naar AAN.

De verzameling van locatiegegevens uitschakelen

Volg de onderstaande stappen om de verzameling van anonieme locatiegegevens uit te schakelen.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen.
  3. Tik op Over, voorwaarden en privacy.
  4. Selecteer Verzameling van locatiegegevens.
  5. Schuif de schakelaar naar UIT.

De instelling 'Verzameling van locatiegegevens' is alleen van toepassing op locatiegegevens die worden verzameld door de locatieservice van Google. Deze instelling is niet van invloed op andere locatieservices in Google Maps voor iPhone of iPad, zoals 'Mijn locatie'. Als u andere locatieservices wilt wijzigen, gaat u naar de instelling Locatieservices op uw apparaat.

Opmerking: Locatiemelding en Locatiegeschiedenis zijn niet hetzelfde als 'Verzameling van locatiegegevens'. Met Locatiemelding kan Google periodiek de meest recente locatiegegevens van uw apparaat opslaan en gebruiken in combinatie met uw Google-account. Met Locatiegeschiedenis kan Google een geschiedenis van uw locatiegegevens opslaan voor alle apparaten die u heeft gebruikt om in te loggen op uw Google-account en waarop u Locatiemelding heeft ingeschakeld. Meer informatie over het in- en uitschakelen van Locatiemelding en Locatiegeschiedenis.