Google-producten naast elkaar gebruiken

Je kunt Google-producten als Gmail of Agenda in hetzelfde venster op je computer gebruiken. Zo kun je belangrijke informatie in de gaten houden zonder dat je van tabblad hoeft te wisselen.

Je agenda, notities of taken controleren

1. Ga op een computer naar Gmail, Agenda of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Kies aan de rechterkant:
    • Agenda Agenda: Je planning controleren en afspraken toevoegen of bewerken.
    • Keep Bewaren: Een notitie of lijst maken.
    • Tasks Tasks: Takenlijstjes en deadlines toevoegen.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Sluiten Annuleren om het zijvenster te sluiten.

Opmerking: Deze opties zijn niet beschikbaar in de klassieke versie van Gmail. Meer informatie over hoe je de nieuwe versie van Gmail kunt proberen.

Meer informatie:

Een agenda-afspraak maken

1. Ga op een computer naar Gmail of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik aan de rechterkant op Agenda Agenda.
  3. Klik op een tijdstip in de agenda.
  4. Voer de afspraakgegevens in en klik daarna op Opslaan.

Meer informatie over Google Agenda

Een notitie of lijst maken

1. Ga op een computer naar Gmail, Agenda of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik aan de rechterkant op Keep Bewaren.
  3. Kies:
    • Een notitie maken
    • Nieuwe lijst Nieuwe lijst
  4. Voeg de gewenste tekst toe.
  5. Klik op Gereed.

Meer informatie over Google Keep

Een Keep-notitie toevoegen aan een document of presentatie
  1. Open op een computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Klik aan de rechterkant op Keep Bewaren.
  3. Zoek de gewenste notitie en sleep deze naar het document of de presentatie.
Tekst uit een document of presentatie opslaan als notitie
  1. Open op een computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Markeer de tekst die je aan een notitie wilt toevoegen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de tekst en kies Opslaan in Keep.

Een taak maken

1. Ga op een computer naar Gmail, Agenda of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik aan de rechterkant op Tasks Tasks.
  3. Klik op Taak toevoegen.
  4. Voer een taak in.
  5. Klik op Bewerken Edit om details of een deadline toe te voegen.
  6. Klik op Terug Back wanneer je klaar bent.

Tip: Als je je taken opnieuw wilt indelen, klik je op Meer More and then Mijn volgorde. Sleep de taken.

Meer informatie over hoe je Google Tasks gebruikt

Een e-mail opslaan als taak
  1. Ga op een computer naar Gmail.
  2. Klik aan de rechterkant op Tasks Tasks.
  3. Zoek in je inbox naar de e-mail die je als taak wilt opslaan.
  4. Sleep de e-mail naar het zijvenster.
Je taken organiseren in lijsten

Je kunt verschillende soorten taken scheiden, zoals je werk en je persoonlijke items.

1. Ga op een computer naar Gmail, Agenda of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik aan de rechterkant op Tasks Tasks.
  3. Klik bovenaan op de pijl-omlaag Drop down arrow and then Nieuwe lijst maken.
  4. Geef een naam op voor de lijst en klik op Gereed.
  5. Als je naar een andere lijst wilt gaan, klik je op de pijl-omlaag Drop down arrow. Kies een andere lijst.

Het zijvenster sluiten of verbergen

• Klik in de rechterbovenhoek op Sluiten Close om het zijvenster te sluiten.
  • Als je het zijvenster volledig wilt verbergen, sluit je het en klik je vervolgens in de rechterbenedenhoek op Zijvenster verbergen Hide side panel.
  • Als je het zijvenster wilt weergeven, klik je in de rechterbenedenhoek op Zijvenster weergeven Show side panel.

Andere apps gebruiken met Gmail

Je kunt projecten, contacten en andere gegevens uit Gmail beheren met apps die niet door Google zijn gemaakt.

1. Ga op een computer naar Gmail.
  2. Klik aan de rechterkant op Add-ons toevoegen Get add-ons.
  3. Selecteer een app.
  4. Klik op Installeren.