Google-producten naast elkaar gebruiken

Je kunt Google-producten als Gmail of Agenda in hetzelfde venster op je computer gebruiken. Zo kun je belangrijke informatie in de gaten houden zonder dat je van tabblad hoeft te wisselen.

Je agenda, notities of taken controleren

1. Ga op een computer naar Gmail.
  2. Kies aan de rechterkant:
    • Agenda Agenda: controleer je planning en voeg afspraken toe of bewerk deze.
    • Keep Google Keep: maak een notitie of lijst.
    • Tasks Tasks-logo: voeg takenlijstjes en deadlines toe.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Sluiten Annuleren om het zijvenster te sluiten.

Opmerking: Deze opties zijn niet beschikbaar in de oude versie van Gmail.

Meer informatie:

Een agenda-afspraak maken

1. Ga op een computer naar Gmail.
  2. Klik aan de rechterkant op Agenda Agenda.
  3. Klik op een tijdstip in de agenda.
  4. Voer de afspraakgegevens in en klik daarna op Opslaan.

Meer informatie over Google Agenda.

Een notitie of lijst maken

1. Ga op een computer naar Gmail.
  2. Klik aan de rechterkant op Keep Google Keep.
  3. Kies:
    • Een notitie maken
    • Nieuwe lijst nieuwe lijst
  4. Voeg de gewenste tekst toe.
  5. Klik op Gereed.

Meer informatie over Google Keep.

Een taak maken

1. Ga op een computer naar Gmail.
  2. Klik aan de rechterkant op Taken Tasks-logo.
  3. Klik op Taak toevoegen.
  4. Voer een taak in.
  5. Klik op Bewerken Bewerken om details of een vervaldatum toe te voegen.
  6. Klik op Terug Terug wanneer je klaar bent.

Tip: Als je je taken opnieuw wilt indelen, klik je op Meer Meer en vervolgens 'Mijn volgorde'. Sleep de taken.

Meer informatie over Google Tasks.

Een e-mail opslaan als taak

1. Ga op een computer naar Gmail.
  2. Klik aan de rechterkant op Taken Tasks-logo.
  3. Zoek in je inbox naar de e-mail die je als taak wilt opslaan.
  4. Sleep de e-mail naar het zijvenster.

Je taken organiseren in lijsten

Je kunt verschillende soorten taken scheiden, zoals je werk en je persoonlijke items.

1. Ga op een computer naar Gmail.
  2. Klik aan de rechterkant op Taken Tasks-logo.
  3. Klik bovenaan op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Nieuwe lijst maken.
  4. Geef een naam op voor de lijst en klik daarna op OK.
  5. Als je naar een andere lijst wilt gaan, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Kies een andere lijst.

Andere apps gebruiken met Gmail

Je kunt projecten, contacten en andere gegevens uit Gmail beheren met apps die niet door Google zijn gemaakt.

1. Ga op een computer naar Gmail.
  2. Klik aan de rechterkant op Add-ons toevoegen Toevoegen.
  3. Selecteer een app.
  4. Klik op Installeren.

Andrea is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.