Over hotelcampagnes in Google Ads

An example of a Hotel ads placesheet

Met hotelcampagnes kunt u op hoteladvertenties bieden die worden weergegeven als een reiziger naar een hotel zoekt op Zoeken of Maps. Deze advertenties verschijnen in een module voor hotelboekingen die foto's van het hotel, voorzieningen en prijzen toont evenals een link om het hotel te boeken.

Aan de slag

Aangezien deze advertenties dynamisch zijn, moet u de volgende informatie verstrekken (of samenwerken met een integratiepartner die deze gegevens kan verstrekken):
  • Een hotellijst (de hotels waarvoor u wilt adverteren)
  • De prijzen (een actuele set prijzen voor verschillende reisschema's)
  • De landingspagina's (webpagina's waarop gebruikers terechtkomen als ze op uw advertenties klikken)

De bovenstaande items worden beheerd in een Hotel Center-account. Dit account moet u koppelen aan uw Google Ads-account om hotelcampagnes te laten lopen en uw budget, campagnes, advertentiegroepen, hotelgroepen, biedingen en rapporten te beheren. Als u geen Hotel Center-account heeft, leest u hoe u gegevens over uw accommodatie en tarieven met Google kunt delen.

Voordelen

• Trek reizigers aan die actief op zoek zijn naar een hotel in een bepaald gebied. De advertenties bevatten de naam van uw bedrijf, de naam van het hotel, de prijs en tekst-highlights om de unieke voordelen van een boeking via uw site te benadrukken.
  • Pas de prijzen van een hotel aan op basis van de beschikbaarheid van een hotel en de reisschema's van reizigers.
  • Stuur klanten naar een website om te boeken.
  • Betaal alleen voor een advertentie als iemand een hotel boekt of verfijn uw biedingen op basis van factoren zoals het apparaattype, het land van de reiziger of de verblijfsduur.

Waar uw advertenties worden weergegeven

Nadat mensen op Google Zoeken, Google Maps of YouTube naar een hotel hebben gezocht, vinden ze een zoekmodule voor hotels met hotelfoto's, namen, prijzen en een kaart. Als ze een hotel selecteren, zien ze actuele prijzen en links waarmee ze dat hotel kunnen boeken voor de datums en het aantal gasten dat ze hebben geselecteerd. Meer informatie over de onderdelen van links van boekingspagina's voor hotels

Beschikbare landen

Hoteladvertenties kunnen wereldwijd worden weergegeven in elke belangrijke taal en valuta. Voor sommige landen gelden echter beperkingen. Meer informatie over landspecifieke beperkingen van Google Ads

Campagnes en budgetten

Met hotelcampagnes kunt u specifieke budgetten instellen en reizigers bereiken op basis van het land waar ze wonen en het apparaat dat ze gebruiken. Binnen een campagne kunt u met advertentiegroepen specifieke bodaanpassingen instellen op basis van het reisschema van de reiziger. Meer informatie over hoe u een hotelcampagne maakt

Binnen een advertentiegroep kunt u met hotelgroepen basisbiedingen voor hotels instellen op basis van hun kenmerken. Meer informatie over hotelgroepen

Opmerking: U kunt ook campagnes maken, biedingen instellen en uw hotelgroepen beheren met de Google Ads API.

Bieden

Met hotelcampagnes kunt u bieden als gebruikers een boeking afronden of als ze op uw advertentie klikken:

• Commissie (per conversie): U betaalt alleen als een reiziger uw hotel boekt, afhankelijk van het betalingsmodel dat u kiest.
  • Commissie (per verblijf): U betaalt alleen als een reiziger een verblijf afrondt dat via een hoteladvertentie is geboekt. Alleen beschikbaar voor geselecteerde partners.
  • Max. CPC-bod (vast of percentage): U betaalt als een reiziger op uw advertentie klikt. U kunt uw bod voor de CPC-biedstrategieën aanpassen op basis van het apparaattype, de locatie van de reiziger, de verblijfsduur en andere factoren.
  • Verbeterde CPC (ECPC): Hiermee worden bodaanpassingen geautomatiseerd voor de biedstrategie Max. CPC.

Meer informatie over bieden voor hotelcampagnes

Advertentierangschikking

De advertentierangschikking wordt bepaald door een veiling waarin Google rekening houdt met partnerbiedingen en de kwaliteit van de advertentie. Factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van een advertentie zijn onder andere de nauwkeurigheid van de partnerprijzen en hoe goed de advertentie voldoet aan de behoeften van de gebruiker.

Gerelateerde links

Als u hulp nodig heeft met de links van uw boekingspagina's, kunt u contact met ons opnemen of een chat met een supportspecialist aanvragen.