Läs mer om återbetalningar på Google Play i EES-länder och Förenade kungariket

Obs! Dessa policyer gäller endast användare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Förenade kungariket och endast för köp gjorda den 28 mars 2018 eller senare. För köp som gjordes före den 28 mars 2018 eller om det gäller användare i andra länder kan du läsa mer om hur du får en återbetalning här.

Google återbetalar köp på Google Play som är felaktiga eller inte stämmer överens med beskrivningen på Google Play och kan återbetala vissa andra köp på Google Play enligt de återbetalningspolicyer som beskrivs nedan. Du kan även kontakta utvecklaren direkt.

Begära återbetalning för köp som du gjort nyligen

Utforska alternativ för begäran om återbetalning.

Om varan inte fungerar som den ska eller om den inte överensstämmer med beskrivningen på Google Play kan du

1. få support från appens utvecklare, i enlighet med eventuella garantier från utvecklaren
  2. begära en återbetalning på Google Plays webbplats.

Kontrollera statusen för en begäran om återbetalning

När du har begärt en återbetalning via Google Plays webbplats eller via knappen Begär en återbetalning ovan kan du kontrollera din begärans status.

Kontrollera statusen för din begäran om återbetalning

Välj ett alternativ:

Alternativ 1: Få support från appens utvecklare

De flesta appar i Play Butik tillverkas av tredjepartsutvecklare, inte av Google. Utvecklarna ska tillhandahålla support för sina appar och se till att de fungerar.

Du ska kontakta apputvecklaren om

1. du har en fråga om appen
  2. ett köp i en app inte har levererats eller inte fungerar som du har tänkt dig

Utvecklaren kan hjälpa dig om du har problem med köpet och eventuellt utfärda en återbetalning. Ta reda på hur du kontaktar en apputvecklare.

Alternativ 2: Begära en återbetalning på Google Plays webbplats

Du kan också begära återbetalning från Google genom att följa dessa anvisningar. Du får vanligtvis beslutet inom en arbetsdag, men ibland kan det ta upp till fyra arbetsdagar.

För maskinvara: Om du vill returnera eller få pengarna tillbaka för en enhet som du har köpt i Google Store kan du besöka återbetalningssidan i Google Store där du hittar mer information.

Alternativ 3: Begär en återbetalning i Google Play Butik-appen

Obs!

• För närvarande kan du bara begära återbetalningar för köp i appar via Play Butik-appen.
  • För andra köp kan du använda knappen Begär återbetalning ovan eller välja ett annat alternativ för att begära återbetalning på den här sidan.
  1. Öppna Play Butik-appen.
  2. Klicka på profilbilden uppe till höger.
  3. Klicka på Betalningar och prenumerationer > Budget och historik.
  4. Öppna Transaktionsuppgifter genom att klicka på Visa för beställningen som du vill begära återbetalning för.
  5. Klicka på Rapportera ett problem.
  6. Välj orsaken till återbetalning i rullgardinsmenyn.
  7. Klicka på Skicka.

Tips:

• Om du vill begära återbetalning för flera saker som du har köpt upprepar du stegen för varje vara.
  • Om du inte hittar beställningen kanske du gjorde den med ett annat Google-konto. Ta reda på hur du byter konto.
  • Du får vanligtvis beslutet inom en arbetsdag, men ibland kan det ta upp till fyra arbetsdagar.

Obs! Viss information i samband med begäran om återbetalning kan delas med utvecklarna.

Återbetalningspolicy för Google Play

Återbetalningspolicyer skiljer sig åt beroende på vad du har köpt. Klicka på någon av länkarna om du vill veta mer.

Obs! Vi kan vanligtvis inte ge pengarna tillbaka om du inte har vidtagit rimliga åtgärder för att skydda kontot mot oönskade köp – till exempel om du har gett dina konto- eller betalningsuppgifter till någon annan eller inte skyddat kontot med autentisering.

Appar och spel på Google Play

Som en tjänst till våra användare erbjuder Google återbetalning för appar och spel som köpts från Play Butik om köpet returneras inom två timmar. Du kan bara returnera en app eller ett spel en gång för att få den här typen av återbetalning. Läs mer om andra begäranden om återbetalning av appar och spel på Google Play nedan.

Digitalt innehåll. Du har en lagstadgad automatisk ångerrätt för digitalt innehåll, till exempel appar, spel, objekt i appar eller andra typer av media, som filmer eller musik. Detsamma gäller när du köper en prenumeration på digitalt innehåll i en app. När du köper eller prenumererar på digitalt innehåll på Google Play godkänner du dock att det digitala innehållet ska bli tillgängligt omedelbart och du bekräftar att du är medveten om att du därmed avsäger dig den automatiska lagstadgade ångerrätten. Därför har du inte rätt till återbetalning (eller annan alternativ gottgörelse) såvida det digitala innehållet inte är defekt, saknas eller inte fungerar som angivet.

Digitala tjänster. Du har en lagstadgad automatisk rätt att ångra köp av digitala tjänster inom 14 dagar från det att köpet gjordes. Om du till exempel köper lagringsutrymmestjänster med Google Assistent kan du häva köpet inom 14 dagar och få en återbetalning av hela beloppet. Du kan begära återbetalning här eller använda det här formuläret för att ångra köpet. Efter de första 14 dagarna har du inte rätt till återbetalning (eller annan alternativ gottgörelse) såvida tjänsterna inte är defekta, saknas eller inte fungerar som angivet. Du kan däremot säga upp prenumerationen och uppsägningen börjar då gälla i början av nästa betalningsperiod. Du har åtkomst till prenumerationen tills perioden som du redan har betalat för löper ut.

Google Play Pass

Digitala tjänster: Du har en lagstadgad automatisk rätt att ångra köp av digitala tjänster inom 14 dagar från det att köpet gjordes.

Du kan begära återbetalning här eller använda det här formuläret för att ångra köpet.

Efter de första 14 dagarna har du inte rätt till återbetalning (eller annan alternativ gottgörelse) såvida tjänsterna inte är defekta, saknas eller inte fungerar som angivet. Om du inte vill prenumerera längre kan du säga upp prenumerationen. Du har fortfarande åtkomst till prenumerationen tills perioden som du redan har betalat för löper ut.

Återbetalningar för Google Play Filmer

Om videon inte spelas upp ordentligt testar du dessa tips för att lösa uppspelningsproblemen. Om du fortfarande vill ha en återbetalning eller om du begär en återbetalning av en annan anledning läser du informationen nedan.

Du har upp till 7 dagar på dig att returnera innehåll från Google Play TV och film så länge du inte har börjat titta på det. Om filmen, serien eller tv-programmet är defekt, saknas eller inte fungerar kan du när som helst begära återbetalning.

Om du returnerar en film, serie eller ett tv-program och får pengarna tillbaka kan objektet tas bort från biblioteket och går kanske inte att titta på.

Google Play Böcker

Om boken inte läses in provar du att lösa problemen med visningen av boken. Om du fortfarande vill ha en återbetalning eller om du begär en återbetalning av en annan anledning läser du informationen nedan.

Du kan returnera de flesta böcker som du köpt på Google Play inom sju dagar och få tillbaka hela beloppet. Om de är defekta, saknas eller inte fungerar som angivet kan du när som helst begära återbetalning.

Om du returnerar en bok kan den tas bort från ditt bibliotek och du kanske inte kan läsa den längre.

Google Play Tidningskiosk

Lösnummer. Du kan endast få pengarna tillbaka för lösnummer av tidskrifter om de är defekta, saknas eller inte fungerar som angivet.

Prenumerationer. Prenumerationer kan avslutas när som helst. Om innehållet är defekt, saknas eller inte fungerar som angivet kan du få återbetalning. Om du avslutar prenumerationen inom sju dagar vid en månadsprenumeration (eller längre) kan vi betala tillbaka kostnaden för månaden då du avslutade prenumerationen. I annat fall avslutas prenumerationen i början av nästa faktureringsperiod, men du har åtkomst till prenumerationen tills perioden som du redan har betalat för löper ut.

Vi kan bara göra en återbetalning för aktiva prenumerationer, inte för prenumerationer som redan har avslutats. Om du returnerar en publikation kan den tas bort från ditt bibliotek och du kanske inte kan komma åt den längre.

Köp som gjorts via Google-assistenten

Som en tjänst till våra användare erbjuder Google återbetalning för digitala varor som köpts med Google Assistent om köpet returneras inom två timmar. Du kan bara returnera en digital vara en gång för att få den här typen av återbetalning. Läs mer om återbetalning av andra digitala varor med Google Assistent nedan.

Digitalt innehåll. Du har en lagstadgad automatisk rätt att ångra köp av digitalt innehåll, till exempel sådant som köps med en åtgärd. Detsamma gäller när du köper en prenumeration på digitalt innehåll med en åtgärd. När du köper eller prenumererar på digitalt innehåll med Google Assistent godkänner du dock att det digitala innehållet ska bli tillgängligt omedelbart och du bekräftar att du är medveten om att du därmed avsäger dig den automatiska lagstadgade ångerrätten. Därför har du inte rätt till återbetalning (eller annan alternativ gottgörelse) såvida det digitala innehållet inte är defekt, saknas eller inte fungerar som angivet.

Om det gäller en prenumeration på digitalt innehåll kan du säga upp prenumerationen om du inte längre vill ha den. Du har åtkomst till prenumerationen tills perioden som du redan har betalat för löper ut.

Digitala tjänster. Du har en lagstadgad automatisk rätt att ångra köp av digitala tjänster inom 14 dagar från det att köpet gjordes. Om du till exempel köper lagringsutrymmestjänster med Google Assistent kan du häva köpet inom 14 dagar och få en återbetalning av hela beloppet. Du kan begära återbetalning här eller använda det här formuläret för att ångra köpet. Efter de första 14 dagarna har du inte rätt till återbetalning (eller annan alternativ gottgörelse) såvida tjänsterna inte är defekta, saknas eller inte fungerar som angivet. Du kan däremot säga upp prenumerationen och uppsägningen börjar då gälla i början av nästa betalningsperiod. Du har åtkomst till prenumerationen tills perioden som du redan har betalat för löper ut.
Presentkort och saldo på Google Play

Presentkort på Play och annat förbetalt saldo i Play återbetalas inte såvida inte lagen kräver det. Kampanjsaldo i Play återbetalas inte.

Presenter på Google Play

Detta gäller bara för presenter i form av saldo i Google Play eller böcker från Google Play Böcker som har köpts från Google. Om presenten köptes via en återförsäljare för tredje part kontaktar du återförsäljaren om du vill veta mer om återbetalningar.

Om du vill lämna tillbaka en present meddelar du köparen så att han eller hon kan kontakta oss. Obs!

• Vi kan bara ge pengarna tillbaka till den som köpte presenten.
  • Återbetalning är bara möjlig för presenter som inte har lösts in.
  • När presenten har återbetalats går det inte att lösa in presentkoden.
  • Om du vill begära återbetalning av saldo i Google Play som getts bort i present måste du göra det inom tre månader från inköpsdatum.
Google Plays återbetalningspolicy för donationer
Donationer till ideella organisationer återbetalas inte. Om du har problem med en betalning kan du kontakta vårt supportteam.
Återbetalningar för varor som köpts med Paysafecard
Om du har använt Paysafecard för att köpa varor och sedan begär en återbetalning får du eventuella återbetalningar från Google Play som saldo i Google Play.

Hur lång tid tar återbetalningen?

Tidslinje för återbetalning

Återbetalningar från Google Play görs till den betalningsmetod som användes vid köpet. Hur lång tid en återbetalning tar beror på hur du betalade.

Om det dröjer längre än väntat kontrollerar du återbetalningens status i Google Pay-kontot. Om statusen är Återbetald dyker det återbetalade beloppet upp via betalningsmetoden du använde. Om statusen är Annullerad debiterades köpet aldrig. Därför görs heller ingen återbetalning till betalningsmetoden.

Betalningsmetod

Uppskattad återbetalningstid

Kredit- eller bankkort

3–5 arbetsdagar

Behandlingstiden kan variera beroende på kortutgivare och kan ibland ta upp till tio arbetsdagar

Om kreditkortet inte längre är aktivt görs återbetalningen till den bank som utfärdade kortet. Kontakta banken och begär att få pengarna.

Direktdebitering via operatören (förskottsbetalning/betalning efter användning/kontantkort)

1–30 arbetsdagar

Behandlingstiden kan variera beroende på operatör och kan ibland ta längre tid.

Direktdebitering via operatören (efterskottsbetalning/abonnemang)

Kontoutdrag efter 1–2 månader

Behandlingstiden kan variera beroende på operatör, men du bör kunna se återbetalningen i något av de två kommande kontoutdragen. Kontakta operatören om det dröjer längre än så.

Saldo i Google Play (presentkort eller tillgodohavande)

En arbetsdag

Återbetalningen visas i ditt Google Pay-konto. Ibland kan detta ta upp till tre arbetsdagar.

Saldo i Google Pay

En arbetsdag

Återbetalningen visas i ditt Google Pay-konto. Ibland kan detta ta upp till tre arbetsdagar.

Banktjänster online

1–10 arbetsdagar

Behandlingstiden kan variera beroende på bank, men tar vanligtvis mellan fyra och tio arbetsdagar.

PayPal

3–5 arbetsdagar

Detta kan ibland ta upp till tio arbetsdagar. Om pengarna återbetalas via en betalningsmetod i PayPal (t.ex. ett länkat bankkonto) kontaktar du PayPal om du vill ha mer information.