Meer informatie over terugbetalingen op Google Play in EER-landen en het Verenigd Koninkrijk

Opmerking: Dit beleid is alleen van toepassing op gebruikers in de Europese Economische Ruimte en het VK en geldt alleen voor aankopen die zijn gedaan op of na 28 maart 2018. Voor aankopen die vóór 28 maart 2018 zijn gedaan of voor gebruikers in alle andere landen, vind je hier meer informatie over hoe je een terugbetaling kunt aanvragen.

Google doet terugbetalingen voor Google Play-aankopen die niet werken of niet overeenkomen met de beschrijving op Google Play. Ook kan Google terugbetalingen doen voor andere Google Play-aankopen op basis van het onderstaande teruggavebeleid. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaar.

Een terugbetaling voor recente aankopen aanvragen

Bekijk de opties voor terugbetalingsverzoeken.

Als de aankoop niet naar behoren werkt of niet overeenkomt met de beschrijving op Google Play, kun je het volgende doen:

1. ondersteuning van de ontwikkelaar van de app vragen onder eventueel geboden garantievoorwaarden, of
  2. een terugbetaling aanvragen op de Google Play-website.

De status van een terugbetalingsverzoek checken

Nadat je een terugbetaling hebt aangevraagd via de Google Play-website of de knop Een terugbetaling aanvragen hierboven, kun je de status van je verzoek checken.

De status van je terugbetalingsverzoek bekijken

Selecteer een optie:

Optie 1: Support krijgen van de ontwikkelaar van de app

De meeste apps in de Play Store worden gemaakt door externe ontwikkelaars, niet door Google. De ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de support van hun apps en voor de goede werking ervan.

Neem in de volgende gevallen contact op met de app-ontwikkelaar:

1. Je hebt een vraag over een app.
  2. Je hebt een in-app-aankoop gedaan, maar hebt deze niet ontvangen of de aankoop werkt niet zoals je had verwacht.

De ontwikkelaar kan helpen met aankoopproblemen en kan ook terugbetalingen verwerken. Meer informatie over hoe je contact kunt opnemen met de app-ontwikkelaar.

Optie 2: Een terugbetaling aanvragen op de Google Play-website

Je kunt ook een terugbetaling van Google aanvragen door deze instructies te volgen. Je krijgt meestal binnen 1 werkdag een beslissing, maar dit kan tot 4 werkdagen duren.

Voor hardware: Als je een apparaat hebt gekocht via de Google Store en je dit wilt retourneren of een terugbetaling voor het apparaat wilt aanvragen, ga je naar de pagina over terugbetalingen van de Google Store voor meer informatie.

Optie 3: Een terugbetaling aanvragen via de Google Play Store-app

Belangrijk:

• Je kunt momenteel alleen terugbetalingen voor in-app aankopen aanvragen via de Play Store-app.
  • Voor niet-in-app aankopen gebruik je de knop 'Een terugbetaling aanvragen' hierboven of selecteer je een alternatieve optie voor een terugbetalingsverzoek op deze pagina.
  1. Ga naar de Play Store-app.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen > Budget en geschiedenis.
  4. Klik voor de bestelling waarvoor je een terugbetaling wilt aanvragen op Bekijken om de transactiegegevens te bekijken.
  5. Klik op Een probleem melden.
  6. Selecteer in het dropdown-menu de reden voor de teruggave.
  7. Klik op Indienen.

Tip:

• Als je meerdere terugbetalingsverzoeken wilt indienen, herhaal je deze stappen voor elk item dat je hebt gekocht.
  • Als je de bestelling niet kunt vinden, heb je deze misschien gekocht met een ander Google-account. Meer informatie over hoe je tussen accounts schakelt
  • We informeren je meestal binnen 1 werkdag over onze beslissing, maar dit kan tot 4 werkdagen duren.

Opmerking: Bepaalde informatie met betrekking tot terugbetalingsverzoeken kan met ontwikkelaars worden gedeeld.

Teruggavebeleid van Google Play

Het teruggavebeleid varieert afhankelijk van wat je hebt gekocht. Selecteer een link voor meer informatie.

Opmerking: Als je geen redelijke stappen onderneemt om je account te beschermen tegen ongewenste aankopen (je hebt je account- of betalingsgegevens bijvoorbeeld aan iemand anders gegeven of je account heeft geen verificatiebeveiliging), kunnen we doorgaans geen terugbetaling verlenen.

Apps en games op Google Play

Als service aan onze gebruikers betaalt Google het volledige aankoopbedrag terug van apps en games die binnen 2 uur nadat ze in de Play Store zijn gekocht, worden geretourneerd. Je kunt een app of game slechts één keer retourneren voor een dergelijke terugbetaling. Voor andere terugbetalingsverzoeken met betrekking tot apps en games op Google Play lees je het onderstaande gedeelte.

Digitale content. Op grond van de wetgeving beschik je automatisch over het wettelijke herroepingsrecht met betrekking tot contracten voor aankopen van digitale content, zoals apps, games, in-app-items of ander media zoals films of muziek. Hetzelfde geldt als je een abonnement koopt voor digitale content in een app. Maar als je digitale content koopt of een abonnement op digitale content neemt via Google Play, ga je ermee akkoord dat de digitale content onmiddellijk voor je beschikbaar is en zie je daarom af van je wettelijke herroepingsrecht. Daarom kom je niet in aanmerking voor een terugbetaling (of een alternatieve oplossing), tenzij de digitale content fouten bevat, niet beschikbaar is of niet naar behoren werkt.

Digitale services. Op grond van de wetgeving beschik je tot 14 dagen na aankoop van een service automatisch over het wettelijke herroepingsrecht met betrekking tot contracten voor de aankoop van digitale services. Als je bijvoorbeeld opslagservices voor bestanden koopt via de Google Assistent, kun je de aankoop binnen 14 dagen annuleren voor een volledige terugbetaling. Je kunt hier een terugbetaling aanvragen of dit formulier gebruiken om je aankoop te annuleren. Na 14 dagen kom je niet meer in aanmerking voor een terugbetaling (of enige andere alternatieve oplossing), tenzij de services fouten bevatten, niet beschikbaar zijn of niet naar behoren werken. Je kunt je abonnement echter annuleren. De annulering wordt van kracht vanaf het begin van de volgende betalingsperiode. Je hebt nog steeds toegang tot het abonnement tot het einde van de periode waarvoor je hebt betaald.

Google Play Pass

Digitale services: Op grond van de wetgeving beschik je tot 14 dagen na aankoop van een service automatisch over het wettelijke herroepingsrecht met betrekking tot contracten voor de aankoop van digitale services.

Je kunt hier een terugbetaling aanvragen of dit formulier gebruiken om je aankoop te annuleren.

Na 14 dagen kom je niet meer in aanmerking voor een terugbetaling (of enige andere alternatieve oplossing), tenzij de services fouten bevatten, niet beschikbaar zijn of niet naar behoren werken. Als je niet meer geabonneerd wilt zijn, kun je je abonnement opzeggen. Je hebt nog steeds toegang tot het abonnement tot het einde van de periode waarvoor je hebt betaald.

Terugbetalingen voor Google Play Films

Als je video niet goed wordt afgespeeld, probeer je deze tips om afspeelproblemen op te lossen. Als je toch een terugbetaling wilt ontvangen of als je de terugbetaling om een andere reden aanvraagt, lees je de onderstaande informatie.

Je hebt maximaal 7 dagen om content van Google Play Films te retourneren, op voorwaarde dat je nog niet bent begonnen met kijken. Als je film of tv-programma fouten bevat, niet beschikbaar is of niet naar behoren werkt, kun je op elk gewenst moment een terugbetaling aanvragen.

Als je de film of het tv-programma retourneert voor een terugbetaling, kan het item worden verwijderd uit je bibliotheek en kun je het mogelijk niet meer bekijken.

Google Play Boeken

Als je boek niet wordt geladen, probeer je onze tips om weergaveproblemen met boeken op te lossen. Als je toch een terugbetaling wilt ontvangen of als je de terugbetaling om een andere reden aanvraagt, lees je de onderstaande informatie.

Je kunt de meeste boeken die op Google Play zijn gekocht, binnen 7 dagen na aankoop retourneren voor een volledige terugbetaling. Als een boek fouten bevat, niet beschikbaar is of niet naar behoren werkt, kun je altijd een terugbetaling aanvragen.

Als je een boek retourneert, kan het uit je bibliotheek worden verwijderd en kun je het misschien niet meer lezen.

Google Play Kiosk

Losse nummers. Aankopen van losse nummers van tijdschriften worden niet terugbetaald, tenzij ze fouten bevatten, niet beschikbaar zijn of niet naar behoren werken.

Abonnementen. Abonnementen kunnen op elk gewenst moment worden opgezegd. Als de content fouten bevat, niet beschikbaar is of niet naar behoren werkt, kunnen we een terugbetaling uitvoeren. Als je binnen de eerste 7 dagen van een maandabonnement (of een langer abonnement) opzegt, kunnen we de kosten terugbetalen voor de maand waarin je het abonnement hebt opgezegd. Anders is de annulering van toepassing vanaf het begin van de volgende factureringsperiode. Je hebt nog steeds toegang tot het abonnement tot het einde van de periode waarvoor je hebt betaald.

We kunnen alleen een terugbetaling uitvoeren voor actieve abonnementen en niet voor abonnementen die al zijn afgelopen. Als je een publicatie retourneert, kan deze uit je bibliotheek worden verwijderd en mogelijk niet meer worden geopend.

Aankopen binnen een actie op de Google Assistent

Als service aan onze gebruikers betaalt Google het volledige aankoopbedrag terug van digitale artikelen die binnen 2 uur nadat ze via de Google Assistent zijn gekocht, worden geretourneerd. Je kunt een digitaal artikel slechts één keer retourneren voor een dergelijke terugbetaling. Voor andere terugbetalingsverzoeken met betrekking tot digitale artikelen via de Google Assistent lees je het onderstaande gedeelte.

Digitale content. Op grond van de wetgeving beschik je automatisch over het wettelijke herroepingsrecht met betrekking tot contracten voor aankopen van digitale content, zoals in-actie-items. Hetzelfde geldt als je een abonnement voor digitale content binnen een actie koopt. Als je echter digitale content koopt of een abonnement op digitale content neemt via de Google Assistent, ga je ermee akkoord dat de digitale content onmiddellijk voor je beschikbaar is en zie je daarom af van je wettelijke herroepingsrecht. Daarom kom je niet in aanmerking voor een terugbetaling (of een alternatieve oplossing), tenzij de digitale content fouten bevat, niet beschikbaar is of niet naar behoren werkt.

In het geval van een abonnement voor digitale content kun je je abonnement opzeggen. Je hebt nog steeds toegang tot het abonnement tot het einde van de periode waarvoor je hebt betaald.

Digitale services. Op grond van de wetgeving beschik je tot 14 dagen na aankoop van een service automatisch over het wettelijke herroepingsrecht met betrekking tot contracten voor de aankoop van digitale services. Als je bijvoorbeeld opslagservices voor bestanden koopt via de Google Assistent, kun je de aankoop binnen 14 dagen annuleren voor een volledige terugbetaling. Je kunt hier een terugbetaling aanvragen of dit formulier gebruiken om je aankoop te annuleren. Na 14 dagen kom je niet meer in aanmerking voor een terugbetaling (of enige andere alternatieve oplossing), tenzij de services fouten bevatten, niet beschikbaar zijn of niet naar behoren werken. Je kunt je abonnement echter annuleren. De annulering wordt van kracht vanaf het begin van de volgende betalingsperiode. Je hebt nog steeds toegang tot het abonnement tot het einde van de periode waarvoor je hebt betaald.
Google Play-cadeaubonnen en Google Play-saldo

Google Play-cadeaukaarten en ander prepaid Google Play-tegoed kunnen niet worden terugbetaald, tenzij wettelijk vereist. Google Play-promotietegoed kan niet worden terugbetaald.

Google Play-cadeaus

Dit is alleen van toepassing op Google Play-tegoed of Google Play Boeken die als cadeau zijn gekocht bij Google. Als je cadeau is gekocht via een onafhankelijke verkoper, neem je contact op met de verkoper voor informatie over terugbetalingen.

Als je je cadeau wilt retourneren, laat je de koper dit weten zodat deze contact met ons kan opnemen. Let op:

• We kunnen alleen een terugbetaling uitvoeren voor degene die het cadeau heeft gekocht.
  • Terugbetalingen kunnen alleen worden uitgevoerd voor cadeaus die nog niet zijn ingewisseld.
  • De cadeaucode kan niet meer worden ingewisseld nadat een terugbetaling is ontvangen voor het cadeau.
  • Terugbetalingen voor cadeaus van Google Play-tegoed zijn tot 3 maanden na de aankoopdatum mogelijk.
Teruggavebeleid voor Google Play-donaties
Donaties aan non-profitorganisaties worden niet terugbetaald. Als je problemen ondervindt met een betaling, neem je contact op met ons supportteam.
Terugbetalingen voor items die zijn betaald met Paysafecard
Als je met een Paysafecard betaalt voor items en een terugbetaling aanvraagt, krijg je eventuele terugbetalingen van Google Play in de vorm van Google Play-tegoed.

De duur van het terugbetalingsproces

Tijdlijnen voor terugbetalingen

Terugbetalingen van Google Play worden geretourneerd naar de betaalmethode die is gebruikt voor de oorspronkelijke aankoop. De verwerkingstijden voor terugbetalingen verschillen afhankelijk van hoe je hebt betaald.

Als je terugbetaling langer duurt dan verwacht, kun je de terugbetalingsstatus bekijken in je Google Pay-account. Als de status Terugbetaald is, wordt er een tegoed bijgeschreven op je betaalmethode. Als de status Geannuleerd is, is de bestelling nooit in rekening gebracht en zie je dus geen creditering voor je betaalmethode.

Betaalmethode

Geschatte terugbetalingstijd

Creditcard/pinpas

3-5 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van de kaartuitgever en kan soms tot 10 werkdagen duren.

Als je creditcard niet meer actief is, gaan de terugbetalingen naar de bank die je kaart heeft uitgegeven. Neem contact op met de bank om je geld terug te krijgen.

Rechtstreekse facturering via provider (vooraf betaald/pay-as-you-go)

1-30 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van je provider en kan soms langer duren.

Rechtstreekse facturering via provider (achteraf betaald/contract)

1-2 maandelijkse afschriften

De verwerkingstijd is afhankelijk van je provider, maar terugbetalingen worden meestal weergegeven op het 1e of 2e maandelijkse rekeningoverzicht. Als het langer duurt, neem je contact op met je provider om de status te bekijken.

Google Play-saldo (cadeaukaart of krediet)

1 werkdag

Terugbetalingen komen in je Google Pay-account te staan. Dit kan soms tot 3 werkdagen duren.

Google Pay-saldo

1 werkdag

Terugbetalingen worden weergeven in je Google Pay-account. Dit kan soms tot 3 werkdagen duren.

Internetbankieren

1-10 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van je bank, maar duurt meestal tussen 4 en 10 werkdagen.

PayPal

3-5 werkdagen

Dit kan soms tot 10 werkdagen duren. Als je het geld laat terugbetalen naar een betaalmethode binnen PayPal (zoals een gekoppelde bankrekening), neem je contact op met PayPal voor meer informatie.