Google Playn hyvitykset ETA-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Huom. Nämä käytännöt koskevat vain Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuvia käyttäjiä ja ostoksia, jotka on tehty 28.3.2018 tai sen jälkeen. Jos ostoksesi on tehty ennen 28.3.2018 tai asuinmaasi ei kuulu Euroopan talousalueeseen, lue lisätietoja hyvityksen saamisesta täältä.

Google antaa hyvityksiä Google Play ‐ostoksista, jotka ovat viallisia tai jotka eivät vastaa Google Playssa olevaa kuvausta. Hyvityksiä voidaan antaa myös joistakin muista Google Play ‐ostoksista alla olevien hyvityskäytäntöjen mukaisesti. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan kehittäjään.

Hyvityksen pyytäminen viimeaikaisesta ostoksesta

Hyvityspyyntövaihtoehdot

Jos ostamasi tuote ei toimi oikein tai se ei vastaa Google Playssa näkyvää kuvausta, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

1. Pyydä sovelluksen kehittäjältä tukea tämän mahdollisesti tarjoaman takuun puitteissa.
  2. Pyydä hyvitystä Google Playn verkkosivustolla.

Hyvityspyynnön tilan tarkistaminen

Kun olet pyytänyt hyvitystä Google Playn sivustolla tai yllä olevalla Pyydä hyvitystä ‐painikkeella, voit tarkistaa pyyntösi tilan.

Tarkista hyvityspyynnön tila

Valitse vaihtoehto:

Vaihtoehto 1: Yhteydenotto sovelluskehittäjään

Useimmat Play Kaupan sovelluksista eivät ole Googlen vaan kolmansien osapuolten kehittämiä. Kehittäjien pitäisi vastata sovelluksen tukemisesta ja siitä, että sovellus toimii oikein.

Ota yhteyttä kehittäjään seuraavissa tilanteissa:

1. Sinulla on kysyttävää sovelluksesta.
  2. Sovelluksen sisäistä ostosta ei toimitettu tai se ei toimi odotetusti.

Kehittäjä voi auttaa sinua selvittämään ostokseen liittyviä ongelmia ja käsitellä hyvityksiä. Katso, miten saat yhteyden kehittäjään.

Vaihtoehto 2: Hyvityksen pyytäminen Google Play verkkosivuilla

Voit myös pyytää hyvitystä Googlelta näiden ohjeiden avulla. Saat yleensä vastauksen yhden arkipäivän kuluessa, mutta sen saamisessa voi kestää jopa neljä arkipäivää.

Laitteet: Jos haluat palauttaa Google Storesta ostamasi laitteen tai saada siitä hyvityksen, lue lisätietoja Google Storen hyvityssivulta.

Vaihtoehto 3: Hyvityksen pyytäminen Google Play Kauppa ‐sovelluksessa

Tärkeää:

• Tällä hetkellä voit pyytää hyvitystä vain sovelluksensisäisistä ostoksista, jotka tehdään Play Kauppa ‐sovelluksessa.
  • Jos kyseessä on muu kuin sovelluksensisäinen ostos, käytä yllä olevaa "Pyydä hyvitystä" ‐painiketta tai valitse toinen hyvityspyyntövaihtoehto tältä sivulta.
  1. Siirry Play Kauppa ‐sovellukseen.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi.
  3. Valitse Maksut ja tilaukset > Budjetti ja historia.
  4. Valitse tilauksen kohdalta Näytä, niin näet tapahtuman tiedot.
  5. Valitse Ilmoita ongelmasta.
  6. Valitse hyvityksen syy avattavasta valikosta.
  7. Valitse Lähetä.

Vinkki:

• Jos haluat tehdä useampia hyvityspyyntöjä, toista yllä olevat vaiheet kunkin ostetun tuotteen osalta.
  • Jos et löydä tilausta, olet ehkä ostanut sen toisella Google-tilillä. Katso ohjeet tilin vaihtamiseen.
  • Saat yleensä vastauksen yhden arkipäivän kuluessa, mutta sen saamisessa voi kulua enintään neljä arkipäivää.

Huom. Jotakin hyvityspyyntöihin liittyvää tietoa voidaan jakaa kehittäjille.

Google Playn hyvityskäytännöt

Hyvityskäytännöt riippuvat ostetusta tuotteesta. Valitse jokin seuraavista, niin näet lisätietoja.

Huom. Jos et ole yrittänyt suojata tiliäsi ei-toivotuilta ostoksilta kohtuulliseksi katsottavalla tavalla (jos olet esimerkiksi antanut tili- tai maksutietosi toiselle henkilölle tai et ole suojannut tiliäsi todennuksella), emme yleensä voi antaa hyvitystä.

Google Playn sovellukset ja pelit

Google tarjoaa täyden hyvityksen Play Kaupasta ostetuista sovelluksista ja peleistä, jos ne palautetaan kahden tunnin kuluessa ostoksen tekemisestä. Voit palauttaa sovelluksen tai pelin ja saada hyvityksen tällä tavoin vain kerran. Saat lisätietoja muiden Google Playssa saatavilla olevien sovellusten ja pelien hyvityspyynnöistä alempaa.

Digitaalinen sisältö. Sinulla on automaattisesti myönnetty lain mukainen oikeus peruuttaa digitaalista sisältöä koskeva ostosopimus, joka kattaa esimerkiksi sovellukset, pelit, sovellusten sisäiset tuotteet ja muun mediasisällön, kuten elokuvat ja musiikin. Tämä koskeen myös digitaalisen sisällön tilausten ostamista sovelluksessa. Ostaessasi tai tilatessasi digitaalista sisältöä Google Playsta hyväksyt kuitenkin, että koska digitaalinen sisältö tulee käyttöösi välittömästi, lain mukainen peruutusoikeutesi mitätöityy. Tästä syystä sinulla on oikeus hyvitykseen (tai muihin hyvityskeinoihin) vain siinä tapauksessa, että digitaalinen sisältö ei toimi oikein, se ei ole käytettävissäsi tai se ei toimi kuvatulla tavalla.

Digitaaliset palvelut. Sinulla on automaattisesti myönnetty lain mukainen oikeus peruuttaa digitaalista palvelua koskeva ostosopimus 14 päivän kuluessa ostoksen tekemisestä. Jos esimerkiksi ostat tallennustilapalvelun Google Assistantista, voit peruuttaa ostoksen 14 päivän kuluessa ja saada täyden hyvityksen. Voit pyytää hyvitystä täältä tai peruuttaa sopimuksen tällä lomakkeella. 14 päivän jälkeen sinulla on oikeus hyvitykseen (tai muihin hyvityskeinoihin) vain siinä tapauksessa, että palvelu ei toimi oikein, se ei ole käytettävissäsi tai se ei toimi kuvatulla tavalla. Voit kuitenkin peruuttaa tilauksesi, jolloin peruutus tulee voimaan seuraavan laskutuskauden alusta lähtien. Voit käyttää tilausta maksamasi tilausjakson loppuun asti.

Google Play Pass

Digitaaliset palvelut: Sinulla on automaattisesti myönnetty lain mukainen oikeus peruuttaa digitaalista palvelua koskeva ostosopimus 14 päivän kuluessa ostoksen tekemisestä.

Voit pyytää hyvitystä täältä tai peruuttaa sopimuksen tällä lomakkeella.

14 päivän jälkeen sinulla on oikeus hyvitykseen (tai muihin hyvityskeinoihin) vain siinä tapauksessa, että palvelu ei toimi oikein, se ei ole käytettävissäsi tai se ei toimi kuvatulla tavalla. Jos et halua jatkaa tilaamista, voit perua tilauksesi. Voit käyttää tilausta maksamasi tilausjakson loppuun asti.

Google Play Elokuvat & TV ‑hyvitykset

Jos videon toistossa esiintyy ongelmia, kokeile näitä vinkkejä. Jos haluat kuitenkin pyytää hyvitystä tästä tai jostakin muusta syystä, tutustu seuraaviin tietoihin.

Jos et ole aloittanut Google Play Elokuvista ja TV:stä ostamasi sisällön katselua, voit palauttaa sen seitsemän päivän kuluessa ostoksen tekemisestä. Jos elokuva tai TV-ohjelma ei toimi oikein, se ei ole käytettävissäsi tai se ei toimi kuvatulla tavalla, voit pyytää hyvitystä milloin tahansa.

Jos palautat elokuvan tai TV-ohjelman ja se hyvitetään, se voidaan poistaa kirjastostasi, jolloin et voi enää katsoa sitä.

Google Play Kirjat

Jos kirjasi ei lataudu, kokeile näitä vinkkejä. Jos haluat kuitenkin pyytää hyvitystä tästä tai jostakin muusta syystä, tutustu seuraaviin tietoihin.

Useimmat Google Playsta ostetut kirjat voidaan palauttaa täyttä hyvitystä vastaan seitsemän päivän kuluessa ostoksen tekemisestä. Jos kirja ei toimi oikein, se ei ole käytettävissäsi tai se ei toimi kuvatulla tavalla, voit pyytää hyvitystä milloin tahansa.

Jos palautat kirjan, se voidaan poistaa kirjastostasi, jolloin et voi lukea sitä.

Google Play Lehtikioski

Irtonumerot. Irtonumerosta annetaan hyvitys vain siinä tapauksessa, että se ei toimi oikein, se ei ole käytettävissäsi tai se ei toimi kuvatulla tavalla.

Tilaukset. Tilauksen voi peruuttaa koska tahansa. Jos sisältö ei toimi oikein, se ei ole käytettävissäsi tai se ei toimi kuvatulla tavalla, voimme antaa siitä hyvityksen. Jos kuukausitilaus (tai pidempi tilaus) peruutetaan seitsemän päivän kuluessa tilauksen tekemisestä, voimme hyvittää peruutuskuukauden hinnan. Muussa tapauksessa peruutus tulee voimaan seuraavan laskutuskauden alusta lähtien ja voit jatkaa tilauksen käyttämistä maksamasi tilausjakson loppuun saakka.

Voimme antaa hyvityksen vain aktiivisista tilauksista. Jo päättyneistä tilauksista ei anneta hyvitystä. Jos palautat julkaisun, se voidaan poistaa kirjastostasi, jolloin et voi enää käyttää sitä.

Google Assistantin avulla tehdyt ostokset

Google tarjoaa täyden hyvityksen Google Assistantista ostetuista digitaalisista tuotteista, jos ne palautetaan kahden tunnin kuluessa ostoksen tekemisestä. Voit palauttaa digitaalisen tuotteen ja saada hyvityksen tällä tavoin vain kerran. Saat lisätietoja muiden Google Assistantissa saatavilla olevien digitaalisten tuotteiden hyvityspyynnöistä alempaa.

Digitaalinen sisältö. Sinulla on automaattisesti myönnetty lain mukainen oikeus perua digitaalista sisältöä koskeva ostosopimus, joka kattaa esimerkiksi toimintojen sisäiset tuotteet. Tämä koskee myös toiminnon sisällä ostettuja digitaalisen sisällön tilauksia. Ostaessasi tai tilatessasi digitaalista sisältöä Google Assistantista hyväksyt kuitenkin, että koska digitaalinen sisältö tulee käyttöösi välittömästi, lain mukainen peruutusoikeutesi mitätöityy. Tästä syystä sinulla on oikeus hyvitykseen (tai muihin hyvityskeinoihin) vain siinä tapauksessa, että digitaalinen sisältö ei toimi oikein, se ei ole käytettävissäsi tai se ei toimi kuvatulla tavalla.

Jos kyseessä on digitaalisen sisällön tilaus etkä halua enää jatkaa tilaamista, voit peruuttaa tilauksesi. Voit käyttää tilausta maksamasi tilausjakson loppuun asti.

Digitaaliset palvelut. Sinulla on automaattisesti myönnetty lain mukainen oikeus perua digitaalista palvelua koskeva ostosopimus 14 päivän kuluessa ostoksen tekemisestä. Jos esimerkiksi ostat tallennustilapalvelun Google Assistantista, voit peruuttaa ostoksen 14 päivän kuluessa ja saada täyden hyvityksen. Voit pyytää hyvitystä täältä tai peruuttaa sopimuksen tällä lomakkeella. 14 päivän jälkeen sinulla on oikeus hyvitykseen (tai muihin hyvityskeinoihin) vain siinä tapauksessa, että palvelu ei toimi oikein, se ei ole käytettävissäsi tai se ei toimi kuvatulla tavalla. Voit kuitenkin peruuttaa tilauksesi, jolloin peruutus tulee voimaan seuraavan laskutuskauden alusta lähtien. Voit käyttää tilausta maksamasi tilausjakson loppuun asti.
Google Play ‑lahjakortit ja Google Play ‑saldo

Play-lahjakortteja ja muuta etukäteen maksettua Play-saldoa ei hyvitetä, ellei laki niin vaadi. Play-tarjoussaldoa ei hyvitetä.

Google Play ‑lahjat

Tämä koskee vain Googlen kautta lahjaksi ostettua Google Play ‑saldoa ja Google Play Kirjoja. Jos ostit lahjan kolmannen osapuolen jälleenmyyjän kautta, ota hyvitysasioissa yhteyttä kyseiseen jälleenmyyjään.

Jos haluat palauttaa lahjasi, kerro siitä lahjan antajalle ja pyydä häntä ottamaan yhteyttä Googleen. Huomioitavaa:

• Voimme antaa hyvityksen vain lahjan ostajalle.
  • Hyvitys voidaan antaa vain lahjasta, jota ei ole lunastettu.
  • Kun lahja on palautettu, sen koodi ei enää ole lunastettavissa.
  • Lahjaksi ostettu Google Play ‑saldo voidaan hyvittää vain kolmen kuukauden sisällä ostopäivästä.
Google Play ‑lahjoitusten hyvityskäytäntö
Järjestöille tehtyjä lahjoituksia ei hyvitetä. Jos sinulla on ongelmia maksun kanssa, ota yhteyttä tukitiimiimme.
Hyvitykset tuotteista, jotka on maksettu Paysafecardin kautta
Jos maksat tuotteita Paysafecardilla ja pyydät niistä myöhemmin hyvitystä, Google Play antaa kaikki myönnetyt hyvitykset Google Play ‐saldona.

Hyvityksen saamisaika

Hyvitysten aikataulut

Google Playn hyvitykset palautetaan maksuvälineelle, jota käytit ostoksen tekemiseen. Hyvityksen käsittelyaika riippuu maksutavasta.

Jos hyvityksen käsittely kestää odotettua kauemmin, tarkista hyvityksen tila Google Pay ‑tililtäsi. Jos tila on Hyvitetty, saldohyvitys näkyy maksutavallasi. Jos tila on Peruutettu, tilausta ei laskutettu, joten saldohyvitystä ei lisätä maksutavallesi.

Maksutapa

Arvioitu hyvitysaika

Luotto- tai debit-kortti

3–5 arkipäivää

Käsittelyaika riippuu kortin myöntäjästä ja voi olla jopa 10 arkipäivää.

Jos credit-korttisi ei ole enää voimassa, hyvitykset maksetaan kortin myöntäneelle pankille. Ota yhteyttä pankkiin, jos haluat rahat takaisin.

Operaattorin suoralaskutus (prepaid / maksu käytön mukaan)

1–30 arkipäivää

Käsittelyaika riippuu operaattoristasi ja voi joskus olla pidempi.

Operaattorin suoralaskutus (laskutus/sopimus)

1–2 kuukausilaskelmaa

Käsittelyaika riippuu operaattoristasi. Yleensä hyvitys näkyy viimeistään toisessa sen jälkeisessä kuukausilaskelmassa. Jos hyvityksen saaminen kestää pidempään, tarkista tilanne operaattoriltasi.

Google Play ‑saldo (lahjakortti tai saldo)

Yksi arkipäivä

Hyvitykset näkyvät Google Pay ‑tililläsi. Tässä voi joskus kestää jopa kolme arkipäivää.

Google Pay ‑saldo

Yksi arkipäivä

Hyvitykset näkyvät Google Pay ‑tililläsi. Tässä voi joskus kestää jopa kolme arkipäivää.

Verkkopankki

1–10 arkipäivää

Käsittelyaika riippuu pankistasi ja on yleensä 4–10 arkipäivää.

PayPal

3–5 arkipäivää

Joissain tapauksissa aikaa voi kulua jopa 10 arkipäivää. Jos palautat rahat maksuvälineelle PayPalin sisällä (kuten linkitetylle pankkitilille), saat lisätietoja ottamalla yhteyttä PayPaliin.