Een terugbetaling aanvragen voor een Google Play-aankoop

• Als het minder dan 48 uur geleden is dat je een app hebt gekocht of een in-app aankoop hebt gedaan, kun je een terugbetaling aanvragen via Google Play.
  • Als je films, boeken of andere content hebt gekocht, kun je misschien ook na 48 uur na je aankoop nog een terugbetaling aanvragen (bekijk het onderstaande beleid).

Je krijgt meestal binnen 1 werkdag een beslissing, maar dit kan tot 4 werkdagen duren.

Je krijgt meestal binnen 1 werkdag een beslissing, maar dit kan tot 4 werkdagen duren.

1. Ga op je computer naar play.google.com/store/account.
  2. Selecteer Bestelgeschiedenis.
  3. Zoek de bestelling die je wilt retourneren.
  4. Selecteer Een terugbetaling aanvragen of Een probleem melden en kies de optie die je situatie beschrijft.
  5. Vul het formulier in en geef aan dat je een terugbetaling wilt aanvragen.
  6. Je ziet een bericht waarin je wordt bedankt voor het melden van je problemen. Je krijgt vervolgens een e-mail met de beslissing over de terugbetaling. Meestal krijg je deze e-mail binnen 15 minuten, maar het kan tot 4 werkdagen duren.
Voor hardware: Als je een apparaat hebt gekocht via de Google Store en je dit wilt retourneren of een terugbetaling voor het apparaat wilt aanvragen, ga je naar de pagina over terugbetalingen van de Google Store voor meer informatie.

Opmerking:

• Als je meerdere terugbetalingsverzoeken wilt indienen, herhaal je deze stappen voor elk artikel dat je hebt gekocht.
  • Als de bestelling niet wordt vermeld, heb je deze mogelijk gekocht met een ander Google-account. Meer informatie over schakelen tussen accounts

Transacties melden van iemand die je niet kent

Belangrijk: Ga na of een gezinslid of vriend je betaalmethode heeft gebruikt om de aankoop te doen. De betreffende persoon kan misschien niet meer betalen via Google nadat je claim is geverifieerd.
Als je een Google Play-transactie ziet die niet is uitgevoerd door jou of iemand die je kent, meld je de transactie binnen 120 dagen.