Een terugbetaling aanvragen voor een Google Play-aankoop

Volg de instructies in de volgende gevallen:

• Als het minder dan 48 uur geleden is dat u een app heeft gekocht of een in-app-aankoop heeft gedaan, kunt u een terugbetaling aanvragen via Google Play.
  • Als u muziek, films, boeken of andere content heeft gekocht, kunt u mogelijk ook na 48 uur nog een terugbetaling aanvragen (bekijk het onderstaande beleid).

U ontvangt meestal binnen vijftien minuten bericht, maar dit kan tot vier werkdagen duren.

Als u uw aankoop niet kunt vinden in de lijst met recente aankopen, kunt u een terugbetaling aanvragen via de website van Google Play.

1. Open een mobiele browser (zoals Chrome).
  2. Voer bovenaan het scherm play.google.com in.
  3. Tik op Menu Menuen dan Account en dan Transactieoverzicht.
  4. Selecteer voor de betreffende bestelling de optie Een terugbetaling aanvragen of Een probleem melden. Kies de optie die uw situatie beschrijft.
  5. Vul het formulier in en geef aan dat u een terugbetaling wilt ontvangen.
  6. Er wordt een bericht weergegeven waarin u wordt bedankt voor het melden van uw problemen. U ontvangt vervolgens een e-mail met de beslissing over de terugbetaling. Meestal ontvangt u deze e-mail binnen vijftien minuten, maar dit kan tot vier werkdagen duren.

Opmerking:

• Als u meerdere terugbetalingsverzoeken wilt indienen, herhaalt u deze stappen voor elk artikel dat u heeft gekocht.
  • Als de bestelling niet wordt vermeld, heeft u deze mogelijk gekocht met een ander Google-account. Meer informatie over schakelen tussen accounts

Transacties melden van iemand die u niet kent

Belangrijk: Ga na of een gezinslid of vriend uw betaalmethode heeft gebruikt om de aankoop te doen. Mogelijk kan hij of zij niet meer betalen via Google nadat uw claim is geverifieerd.
Als u een Google Play-transactie ziet die niet is uitgevoerd door u of iemand die u kent, meldt u de transactie binnen 120 dagen.