Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Een terugbetaling aanvragen voor een Google Play-aankoop

Volg de instructies in de volgende gevallen:

• Als het minder dan 48 uur geleden is dat je een app hebt gekocht of een in-app-aankoop hebt gedaan, kun je een terugbetaling aanvragen via Google Play.
  • Als je muziek, films, boeken of andere content hebt gekocht, kun je misschien ook na 48 uur nog een terugbetaling aanvragen (bekijk het onderstaande beleid).

Je krijgt meestal binnen 1 werkdag een beslissing, maar dit kan tot 4 werkdagen duren.

1. Open een mobiele browser (zoals Chrome).
  2. Voer bovenaan het scherm play.google.com in.
  3. Tik op Menu Menuen dan Account en dan Transactieoverzicht.
  4. Selecteer voor de betreffende bestelling de optie Een terugbetaling aanvragen of Een probleem melden. Kies de optie die je situatie beschrijft.
  5. Vul het formulier in en geef aan dat je een terugbetaling wilt ontvangen.
  6. Er wordt een bericht weergegeven waarin je wordt bedankt voor het melden van je problemen. Je krijgt vervolgens een e-mail met de beslissing over de terugbetaling. Meestal krijg je deze e-mail binnen 15 minuten, maar dit kan tot 4 werkdagen duren.

Opmerking:

• Als je meerdere terugbetalingsverzoeken wilt indienen, herhaal je deze stappen voor elk artikel dat je hebt gekocht.
  • Als de bestelling niet wordt vermeld, heb je deze mogelijk gekocht met een ander Google-account. Meer informatie over schakelen tussen accounts

Transacties melden van iemand die je niet kent

Belangrijk: Ga na of een gezinslid of vriend je betaalmethode heeft gebruikt om de aankoop te doen. De betreffende persoon kan misschien niet meer betalen via Google nadat je claim is geverifieerd.
Als je een Google Play-transactie ziet die niet is uitgevoerd door jou of iemand die je kent, meld je de transactie binnen 120 dagen.