Een terugbetaling aanvragen voor een Google Play-aankoop

Volg de instructies in de volgende gevallen:

• Als het minder dan 48 uur geleden is dat je een app hebt gekocht of een in-app-aankoop hebt gedaan, kun je een terugbetaling aanvragen via Google Play.
  • Als je muziek, films, boeken of andere content hebt gekocht, kun je misschien ook na 48 uur nog een terugbetaling aanvragen (bekijk het onderstaande beleid).

Je krijgt meestal binnen 1 werkdag een beslissing, maar dit kan tot 4 werkdagen duren.

Als je je aankoop niet kunt vinden in de lijst met recente aankopen, kun je een terugbetaling aanvragen via de website van Google Play.

1. Ga op je computer naar play.google.com/store/account.
  2. Klik op Bestelgeschiedenis.
  3. Zoek de bestelling die je wilt retourneren.
  4. Selecteer Een terugbetaling aanvragen of Een probleem melden en kies de optie die je situatie beschrijft.
  5. Vul het formulier in en geef aan dat je een terugbetaling wilt aanvragen.
  6. Je ziet een bericht waarin je wordt bedankt voor het melden van je problemen. Je krijgt vervolgens een e-mail met de beslissing over de terugbetaling. Meestal krijg je deze e-mail binnen 15 minuten, maar het kan tot 4 werkdagen duren.

Opmerking:

• Als u meerdere terugbetalingsverzoeken wilt indienen, herhaalt u deze stappen voor elk artikel dat u heeft gekocht.
  • Als de bestelling niet wordt vermeld, heeft u deze mogelijk gekocht met een ander Google-account. Meer informatie over schakelen tussen accounts

Transacties melden van iemand die u niet kent

Belangrijk: Ga na of een gezinslid of vriend uw betaalmethode heeft gebruikt om de aankoop te doen. Mogelijk kan hij of zij niet meer betalen via Google nadat uw claim is geverifieerd.
Als je een Google Play-transactie ziet die niet is uitgevoerd door jou of iemand die je kent, meld je de transactie binnen 120 dagen.