Opprett en familie på Google

Når du oppretter en gruppe, blir du familieadministratoren. Du kan opprette en familiegruppe med opptil seks personer når du

Opprett en familie med Google-assistenten

1. Si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene» eller gå til Assistent-innstillingene på Android-enheten din.
  2. Trykk på Deg og så Folkene dine og så Opprett familiegruppe.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å opprette familiegruppen og legge til familiemedlemmer.

Jeg fikk en feilmelding da jeg opprettet familiegruppen

Aldersgrensen er ikke nådd

Du må ha nådd myndighetsalderen i landet ditt for å administrere en familiegruppe. En familieadministrator kan invitere deg til å bli med i familiegruppen sin.

Du er allerede med i en familiegruppe

Du kan bare være med i én familiegruppe om gangen. Hvis du vil opprette en ny familiegruppe, må du slette den nåværende familiegruppen og deretter opprette en ny.

Kontoen støttes ikke

Du kan ikke opprette en familie via en Google-konto fra jobb, skole eller en annen organisasjon.

Problemer med å opprette familiegruppe (byttet familiegruppe)

Du kan bare bytte familiegruppe én gang i løpet av tolv måneder. Du kan måtte vente i tolv måneder før du kan opprette eller bli med i en ny familie.

Landet støttes ikke, eller familien støttes ikke

Se til at familieadministratoren og alle familiemedlemmene er tilknyttet samme Google Play-land.

Jeg fikk en feilmelding da jeg la til familiemedlemmer

Sjekk med familiemedlemmene du prøvde å legge til, for å finne ut hva som forårsaker feilen, og rett opp i den hvis det er mulig.  E-postadressen er ikke knyttet til noen Google-konto

Hvis du oppretter en familiegruppe med Google-assistenten, er det bare e-postadresser tilknyttet Google-kontoer som kan være en del av familien. Hvis du vil inkludere e-postadresser som ikke er tilknyttet noen Google-konto, må du opprette en familiegruppe ved bruk av et annet produkt.

Du kan ikke legge til kontoer som brukes via jobb, skole eller andre grupper.

Familiemedlemmet er allerede med i en familiegruppe

Familiemedlemmet kan bare være med i én familiegruppe om gangen. Familiemedlemmet kan forlate familiegruppen sin og bli med i familiegruppen din.

Familiemedlemmet har allerede byttet familiegruppe

Du kan bare bytte familiegruppe én gang i løpet av tolv måneder. Familiemedlemmet kan måtte vente i opptil tolv måneder før vedkommende kan forlate familiegruppen sin og bli med i din.

Landet støttes ikke, eller familien støttes ikke

Sørg for at både du og familiemedlemmene er tilknyttet samme Google Play-land.

Jeg blir bedt om å bekrefte sikkerhetskoden på kortet mitt når jeg inviterer familiemedlemmer

Hvis du har konfigurert en familiebetalingsmåte, kan du bli bedt om å bekrefte sikkerhetskoden på kredittkortet ditt når du inviterer andre til familien.

I forbindelse med denne bekreftelsen kan det hende du ser en ventende autorisasjon på kontoutskriften for kredittkortet ditt.

Slike autorisasjoner gjøres for at Google skal kunne bekrefte at kortet er gyldig. De er ikke faktiske belastninger, og du betaler ikke noe for dem.

Autorisasjoner kan bli liggende i kontoen din i 1–14 virkedager. Hvis du fortsatt ser en ventende autorisasjon etter 14 virkedager, kan du kontakte banken din for å få mer informasjon.

Familiemedlemmenes roller

Familieadministrator

Familieadministratoren er den som oppretter familiegruppen.

Familieadministratoren er den eneste som kan

Alle de voksne i familien kan abonnere på Google One. Administratoren av Google One-abonnementet trenger ikke å være familieadministratoren.

Forelder

Alle familieadministratoren utpeker som foreldre, må være over myndighetsalderen i landet sitt.

Foreldre kan

Familiemedlem

Familiemedlemmer kan bli med i familiegrupper når de inviteres av familieadministratoren.

Hvis noen har invitert deg til familiegruppen sin, kan du finne ut mer om hvordan du blir med i en familiegruppe.

Familiemedlem (begrenset tilgang)

Et familiemedlem med denne statusen har begrenset tilgang til familietjenester. Medlemmet får full tilgang til familietjenester når vedkommende har godtatt invitasjonen til å bli med i familien. Et ventende familiemedlem kan for eksempel motta e-poster som sendes til familiegruppen, men medlemmet kan ikke bruke assistenten til å sende e-poster for familien før vedkommende har godtatt invitasjonen.
Familiemedlemmer med begrenset tilgang kan godta invitasjonen sin på families.google.com.

Invitert familiemedlem

Et invitert familiemedlem har ikke tilgang til familietjenester før vedkommende har godtatt invitasjonen til å bli med i familien.

Et invitert medlem kan bli med i familien ved å godta invitasjonen som er sendt til vedkommendes e-postadresse eller telefonnummer.

For å sende en invitasjon på nytt, fjern det inviterte medlemmet fra familien og legg vedkommende til på nytt.

Google-produkter dere kan bruke som familie

Når du har opprettet en familiegruppe, kan dere

• bruke familiebetalingsmåten: Hvis du har konfigurert betalingsmåte, kan familien din kjøpe innhold på Google Play med familiebetalingsmåten.
  • bruke familietjenester: Bruk eller abonner på familietjenester som Google One, Google Play familiebibliotek og familieabonnementet på YouTube TV. For å se alle tjenestene som er tilgjengelige for familien, gå til families.google.com.