Fiks installerte Android-apper som ikke fungerer

Disse trinnene hvis en app som er installert på telefonen din, har noen av disse problemene:

• Den krasjer.
  • Den kan ikke åpnes.
  • Den reagerer ikke.
  • Den fungerer ikke som den skal. Hvis appen som ikke fungerer, er en instant-app, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene i stedet.

Etter hvert trinn starter du telefonen på nytt for å se om det løser problemet.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.1 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Trinn 1: Start på nytt og oppdater

Start telefonen på nytt
Viktig: Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.
  1. På de fleste telefoner trykker du på av/på-knappen på telefonen i omtrent 30 sekunder eller til telefonen starter på nytt.
  2. Du må kanskje trykke på Start på nytt Start på nytt .
Se etter Android-oppdateringer
  • Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  • Nede på skjermen trykker du på System og så Avansert og så Systemoppdatering.
    • Avhengig av hvilken telefon du har, må du muligens trykke på Om telefonen eller Om nettbrettet og så Programvareoppdatering.
  • Du ser oppdateringsstatusen din. Følg trinnene på skjermen.
Oppdater appen
  1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play på telefonen.
  2. Trykk på Meny Meny og så Mine apper og spill.
  3. Apper med tilgjengelige oppdateringer er merket med «Oppdater».
    • Hvis en oppdatering er tilgjengelig, trykker du på Oppdater.
    • Hvis flere oppdateringer er tilgjengelige, trykker du på Oppdater alle.

Trinn 2: Se etter et større app-problem

Tving avslutning av appen
Du kan vanligvis tvinge en app til å avslutte via Innstillinger-appen på telefonen. Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.
Tips: Hvis problemene vedvarer etter at du har tvunget appen til å avslutte, må du kanskje kontakte apputvikleren. Finn ut hvordan du kontakter utviklere.
Tøm bufferen og slett dataene til apper
  • Du kan som regel tømme bufferen og slette dataene til en app via Innstillinger-appen på telefonen.  Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.

• Frigjør plass midlertidig når du sletter bufrede data. Dette er en kortsiktig løsning. Bufferen fylles med data igjen over tid.

Tips: Hvis problemene vedvarer etter at du har tømt bufferen eller slettet dataene til appen, må du kanskje kontakte utvikleren. Finn ut hvordan du kontakter utviklere.
Kontakt apputvikleren

Hvis du lastet ned appen fra Google Play-butikken, kan du

Avinstaller appen

Advarsel: Alle dataene som er lagret i appen, blir slettet.

1. Trykk og hold på appen du vil avinstallere.
  2. For å se alternativene, begynn å dra appen.
  3. Dra appen til Avinstaller øverst på skjermen. Hvis du ikke ser «Avinstaller», kan du ikke avinstallere appen.
  4. Løft fingeren.

Tips: Hvis du vil bruke appen igjen, kan du prøve å reinstallere den.Finn ut hvordan du reinstallerer apper.