Finn ut mer om refusjoner på Google Play

Google kan gi refusjon for enkelte Google Play-kjøp, avhengig av refusjonsretningslinjene. Du kan også kontakte utvikleren direkte.

Slik kan du be om refusjon på Google Play

Viktig: Hvis du er i et EØS-land eller i Storbritannia og har kjøpt noe 28. mars 2018 eller senere, kan du finne ut hvordan du får refusjon.

Hvis du ikke lenger vil ha varen du kjøpte, eller hvis den ikke fungerer eller lever opp til forventningene dine, kan du gjøre dette:

Be om refusjon for nylige kjøp

Følg veiledningen i følgende tilfeller:

• Hvis det er mindre enn 48 timer siden du kjøpte en app eller kjøpte noe i en app, kan du be om refusjon via Google Play.
  • Hvis du har kjøpt musikk, filmer, bøker eller annet innhold, kan det hende du kan be om refusjon etter at det har gått 48 timer. (Se retningslinjene nedenfor).

Du får vanligvis en avgjørelse i løpet av 15 minutter, men det kan ta opptil fire virkedager.

Hvis du ikke ser kjøpet ditt i listen over nylige kjøp, kan du be om refusjon via Google Play-nettstedet.

Velg et alternativ:

Alternativ 1: Be om refusjon på Google Play-nettstedet

Følg veiledningen i følgende tilfeller:

• Hvis det er mindre enn 48 timer siden du kjøpte en app eller kjøpte noe i en app, kan du be om refusjon via Google Play.
  • Hvis du har kjøpt musikk, filmer, bøker eller annet innhold, kan det hende du kan be om refusjon etter at det har gått 48 timer. (Se retningslinjene nedenfor).

Du får vanligvis en avgjørelse i løpet av 15 minutter, men det kan ta opptil fire virkedager.

1. Gå til play.google.com/store/account på en datamaskin.
  2. Klikk på Bestillingslogg.
  3. Finn bestillingen du vil returnere.
  4. Velg Be om refusjon eller Rapportér et problem i bestillingen, og velg alternativet som beskriver situasjonen din.
  5. Fyll ut skjemaet, og skriv at du vil ha refusjon.
  6. Du ser en melding der det står «Takk for at du gir oss beskjed om dette». Deretter får du en e-post med refusjonsavgjørelsen. Du får den vanligvis i løpet av 15 minutter, men det kan ta opptil fire virkedager.

Merk:

• Hvis du har flere refusjonsforespørsler, gjentar du disse trinnene for hver kjøpte vare.
  • Hvis du ikke ser bestillingen, kan det hende du brukte en annen Google-konto til å fullføre kjøpet. Finn ut hvordan du bytter konto.

For maskinvare: For å returnere eller få refusjon for enheter du har kjøpt i Google Store, gå til refusjonssiden for Google Store for å få mer informasjon.

Alternativ 2: Be om refusjon med Google-assistenten
Hvis du vil be Google-assistenten om refusjon, må du bruke «US English» som enhetsspråk.

Finn ut mer om Google-assistenten.

Alternativ 3: Få brukerstøtte av  apputvikleren

De fleste apper i Play-butikken er laget av tredjepartsutviklere – ikke Google. Utviklerne skal tilby brukerstøtte for appene sine og sørge for at de fungerer som de skal.

Du bør kontakte apputvikleren i følgende situasjoner:

• Du har spørsmål om en app.
  • Du har kjøpt en vare i en app, men den er ikke levert eller fungerer ikke slik du forventet.
  • Du vil ha refusjon, og det er mer enn 48 timer siden du kjøpte varen. Utvikleren kan hjelpe deg med kjøpsproblemer og behandle refusjoner i henhold til sine retningslinjer og gjeldende lov og rett.

Finn ut hvordan du kontakter apputvikleren.

Merk: Noe informasjon relatert til refusjonsforespørsler deles kanskje med utviklerne.

Refusjonsretningslinjer for Google Play

Hvilke refusjonsretningslinjer som gjelder, avhenger av hva du har kjøpt. Velg en link for å få mer informasjon.

Du kan få en automatisk refusjon hvis du avinstallerer en app som koster penger, rett etter at du har kjøpt den. Hvis du vil installere appen på nytt, må du kjøpe den igjen, og du kvalifiserer ikke til å få refusjon på det kjøpet.

Merk: Hvis du gir konto- eller betalingsopplysningene dine til noen andre; hvis vi har grunn til å tro at du misbruker retningslinjene våre, eller hvis du ikke beskytter kontoen din med autentisering, kan vi vanligvis ikke gi deg refusjon.

Apper, spill og kjøp i apper (inkludert abonnementer)

Google gir vanligvis ikke refusjon for Google Play-kjøp. Det finnes imidlertid unntak. Se informasjonen nedenfor. Du kan også kontakte utvikleren direkte. Utvikleren kan hjelpe deg med kjøpsproblemer og behandle refusjoner i henhold til sine retningslinjer og gjeldende lov og rett.

Refusjonsretningslinjer

1. Innen 48 timer: Det kan hende du kan få refusjon, avhengig av hva slags kjøp det dreier seg om. Følg denne veiledningen
  2. Etter 48 timer: Kontakt utvikleren for å feilsøke og finne ut om du kan få refusjon. Utviklere har sine egne retningslinjer og juridiske krav, og det er mulig de kan gi deg refusjon.

Merk: Du kan bare returnere en app eller et spill mot refusjon én gang. Hvis du kjøper den samme varen på nytt, kan du ikke få refusjon for den igjen. Hvis du får refusjon, mister du tilgangen til varen.

Google Play Pass
Du kan avslutte Play Pass-abonnementet ditt når som helst. Du har fortsatt tilgang til innholdet frem til slutten av perioden du har betalt for.
  • Hvis du avslutter i løpet av de første 48 timene av et månedlig abonnement og ber om refusjon, kan det hende vi kan refundere abonnementsbeløpet for den påbegynte måneden.
Play-poeng

Hvis du kan refundere en vare du har kjøpt på Google Play, blir eventuelle poeng du har opptjent på kjøpet, trukket fra Play-poengsaldoen og nivåfremgangen din.

• Hvis du ikke har nok poeng til å dekke de fratrukkede poengene fra den refunderte varen, blir poengsaldoen negativ.
  • Hvis du ikke har nok poeng til å holde deg på det nåværende nivået etter at poengene er trukket fra nivåfremgangen, kan du nedgraderes et nivå.
  • Hvis du betalte for et kjøp med en kupong og du får refusjon for kjøpet, tilbakebetales beløpet du eventuelt har betalt, og du får igjen poengene du brukte for kupongen. Du må veksle inn poeng i en ny kupong hvis det er mulig.
  • Hvis du har brukt poeng på en app, et spill eller en vare i appen og vil ha en refusjon, kan du sjekke refusjonsretningslinjene våre.
  • Poeng som brukes til å støtte en god sak eller til Play-saldo, kan ikke refunderes.

Finn ut mer om vilkårene for bruk av Play-poeng.

Refusjon for innhold fra Google Play Film og TV eller Google TV

Hvis videoen din ikke spilles av riktig, kan du prøve disse tipsene for å løse avspillingsproblemer. Hvis du fortsatt vil ha refusjon på grunn av dette eller av andre grunner, kan du se informasjonen nedenfor.

Mulighet for refusjon

• Hvis du ikke har begynt å se videoen ennå, kan du be om refusjon innen 7 dager etter at du kjøpte den.
  • Hvis filmen eller TV-serien er defekt, utilgjengelig eller ikke fungerer som den skal, kan du be om refusjon innen 65 dager etter at du kjøpte den.
  • Hvis du returnerer filmen eller TV-serien mot en refusjon, fjernes den sannsynligvis fra biblioteket ditt, og da kan du ikke lenger se den.
Refusjon for varer fra Google Play Musikk (inkludert abonnementer)

Hvis musikken din ikke spilles av, kan du prøve å løse problemer med musikkavspilling. Hvis du fortsatt vil ha refusjon på grunn av dette eller av andre grunner, kan du se informasjonen nedenfor.

For Google Play Musikk-abonnementer

Når abonnementet ditt har startet, kan du ikke få refusjon for betalinger du allerede har gjort. Si opp abonnementet hvis du ikke vil abonnere lenger. Du har fortsatt tilgang til innholdet frem til slutten av perioden du har betalt for.

Merk: For abonnementer på Pandora, Spotify eller andre musikkstrømmetjenester kan du gå til delen for apper, spill og kjøp i apper ovenfor.

For enkeltsanger og album

Du kan vanligvis returnere sanger eller album du ikke har lastet ned eller spilt av, innen syv virkedager etter at du har kjøpt dem – men dette avhenger av situasjonen. Når du først har lastet ned eller strømmet musikk, kan du ikke kansellere bestillingen og få refusjon med mindre det er noe galt med innholdet.

Hvis du returnerer sanger eller album, kan de bli fjernet fra biblioteket ditt, og du mister i så fall muligheten til å lytte til dem.

Refusjon for varer fra Google Play Bøker

Hvis e-bøker eller lydbøker ikke lastes inn eller spilles av, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene. Hvis du fortsatt vil ha refusjon på grunn av dette eller av andre grunner, kan du se informasjonen nedenfor.

Refusjonsmuligheter for enkeltreturer og bokpakker

Refusjon for e-bøker:

• Du kan be om refusjon innen syv dager etter kjøpet, med unntak av e-bokutleie, hvor alle salg er endelige.
  • Hvis en e-bok ikke fungerer, kan du be om refusjon når som helst innen 65 dager etter kjøpet.
  • Hvis du har kjøpt en pakke med e-bøker, kan du bare be om refusjon for hele pakken.

Refusjon for lydbøker avhenger av hvor du har kjøpt dem:

• Alle salg er endelige, med følgende unntak:
    • Sørkoreanske kunder: Du kan be om refusjon innen syv dager etter kjøpet, så lenge du ikke har begynt å lytte til lydboken.
    • Hvis lydboken ikke fungerer, kan du be om refusjon når som helst.

Refusjon for pakker:

• Du kan be om refusjon for hele pakken innen syv dager etter kjøpet, så lenge du ikke har lastet ned eller eksportert flere bøker i pakken.
  • Hvis en bok i pakken ikke fungerer, kan du be om refusjon for boken innen 180 dager etter kjøpet.

Hvis refusjonen godkjennes, blir sannsynligvis e-boken eller lydboken fjernet fra biblioteket ditt. Da kan du verken lese eller lytte til den.

Refusjon for varer fra Google Play Aviskiosk

Enkeltutgaver

Enkeltutgaver av tidsskrifter refunderes ikke, med mindre du ikke får åpnet utgaven eller det er andre typer feil med innholdet.

Abonnementer

Abonnementer kan avsluttes når som helst.

• Hvis du ikke får tilgang til innholdet, kan vi gi deg refusjon.
  • Hvis du sier opp i løpet av de første sju dagene av et månedlig abonnement (eller et lengre abonnement), kan det hende vi kan refundere abonnementsbeløpet for den påbegynte måneden.

Merk: Vi kan bare refundere aktive abonnementer – ikke abonnementer som allerede er avsluttet. Hvis du returnerer et tidsskrift, fjernes det sannsynligvis fra biblioteket ditt, og da mister du tilgangen til det.

Abonner med Google

Abonnementer som er kjøpt via Google-kontoen din, kan avsluttes når som helst.

• Hvis du ikke får tilgang til innholdet, kan vi gi deg refusjon.
  • Hvis du avslutter i løpet av de første 48 timene av et månedlig abonnement (eller et lengre abonnement) og ber om refusjon, kan det hende vi kan refundere abonnementsbeløpet for den påbegynte måneden.

Merk: Vi kan bare refundere aktive abonnementer – ikke abonnementer som allerede er avsluttet.

Varer som er kjøpt via Google Assistent-handlinger

Google gir vanligvis ikke refusjon for digitale varer som er kjøpt med Google-assistenten. Det finnes imidlertid unntak (se informasjonen nedenfor). Du kan også kontakte utvikleren direkte. Utvikleren kan hjelpe deg med kjøpsproblemer og behandle refusjoner i henhold til retningslinjene sine og gjeldende lov og rett​.

Refusjonsretningslinjer

1. Innen 48 timer: Det kan hende du kan få refusjon, avhengig av hva slags kjøp det dreier seg om. Følg denne veiledningen
  2. Etter 48 timer: Kontakt utvikleren for å feilsøke og finne ut om du kan få refusjon. Utviklere har sine egne retningslinjer og juridiske krav, og det er mulig de kan gi deg refusjon.
Google Play-gavekort og Google Play-saldo

Play-gavekort og annen forhåndsbetalt Play-saldo, inkludert påfyll av kontanter, refunderes ikke med mindre det er pålagt ved lov. Play-kampanjesaldo refunderes ikke.

• Personer som bor i USA og har løst inn gavekort eller gavekoder utenfor kampanjer, kan be om refusjon for Google Play-saldoen sin hvis beløpet er under USD 10.
  • Personer som bor i Brasil og har løst inn gavekort eller gavekoder utenfor kampanjer, kan be om refusjon for Google Play-saldoen sin.
  • Personer som bor i Sør-Korea og har løst inn gavekort eller gavekoder utenfor kampanjer, kan be om refusjon for gavekortbeløpet for gjenstående Google-saldobeløp på 40 % eller mindre av pålydende verdi for gavekortet.

Refusjonsretningslinjer for Google Play-gaver

Merk: Dette gjelder bare for gaver som består av Google Play-kreditt, eller Google Play Bøker kjøpt gjennom Google. Hvis gaven ble kjøpt gjennom en tredjeparts forhandler, kontakter du forhandleren for å få informasjon om refusjon.

Hvis du vil returnere gaven, gir du bare beskjed til kjøperen så vedkommende kan kontakte oss. Merk:

• Vi kan bare utstede refusjon til personen som kjøpte gaven.
  • Refusjoner kan bare utstedes for gaver som ikke er innløst.
  • Gavekoden kan ikke løses inn etter at gaven er refundert.
  • Det er bare mulig å få refusjon for Google Play-kredittgaver i tre måneder etter kjøpsdatoen.
Refusjonsretningslinjer for Google Play-donasjoner
Donasjoner til ideelle organisasjoner kan ikke refunderes. Hvis du har problemer med en betaling, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt.
Stadia

Hvor lang tid tar det før jeg får refusjon?

Refusjoner fra Google Play tilbakebetales via betalingsmåten du brukte for det opprinnelige kjøpet. Hvor lang tid det tar før du får tilbakebetalt beløpet, er avhengig av hvordan du betalte.

Hvis det tar lengre tid enn forventet å få igjen pengene, kan du sjekke statusen for refusjonen i Google Pay-kontoen din. Hvis statusen er «Refundert», ser du et innskudd på betalingsmåten din. Hvis statusen er «Kansellert», ble du aldri belastet for bestillingen, så du ser ingen innskudd på betalingsmåten.

Tidslinjer for refusjon

Betalingsmåte

Beregnet refusjonstid

Kreditt- eller debetkort

3–5 virkedager

Behandlingstiden kan påvirkes av kortutstederen, så det kan av og til ta opptil 10 virkedager.

Hvis kredittkortet ditt ikke lenger er aktivt, sendes refusjonen til banken som utstedte kortet. Kontakt banken for å få tilbake pengene.

Fakturering via telefonregning (forskuddsbetaling / løpende betaling)

1–30 virkedager

Behandlingstiden kan påvirkes av operatøren du bruker, så det kan av og til ta lenger tid.

Fakturering via telefonregning (etterskuddsbetaling/abonnement)

1–2 månedlige kontoutskrifter

Behandlingstiden kan påvirkes av operatøren du bruker, men refusjoner vises vanligvis på den månedlige kontoutskriften innen to måneder. Hvis det tar lengre tid, bør du kontakte operatøren din for å sjekke statusen.

Google Play-saldo (gavekort eller kredittsaldo)

1 virkedag

Refusjoner vises i Google Play-kontoen din. Dette kan iblant ta opptil 3 virkedager.

Google Pay

1 virkedag

Refusjoner vises i Google Pay-kontoen din. Dette kan iblant ta opptil 3 virkedager.

Nettbank

1–10 virkedager

Behandlingstiden kan påvirkes av banken du bruker, men det tar vanligvis mellom 4 og 10 virkedager.

PayPal

3–5 virkedager

Noen ganger kan det ta opptil 10 virkedager. Hvis du får beløpet tilbakebetalt via en betalingsmåte i PayPal (for eksempel en tilknyttet bankkonto), kan du få mer detaljert informasjon ved å kontakte PayPal.

Payco (bare i Korea)

3–5 virkedager

Noen ganger kan det ta opptil 10 virkedager. Hvis det tar lengre tid, kan du få mer detaljert informasjon ved å kontakte PAYCO.

KakaoPay (bare i Korea)

3–5 virkedager

Noen ganger kan det ta opptil 10 virkedager. Hvis refusjonen tar lengre tid, kan du få mer detaljert informasjon ved å kontakte KakaoPay.

Mercado Pago (bare i Brasil) 1–5 virkedager

my paysafecard (i Belgia, Italia, Nederland, Polen, Portugal, Slovakia, Slovenia, Tsjekkia, Østerrike og på Kypros)

3–5 virkedager
MoMo E-Wallet (bare i Vietnam) 1–5 virkedager
ZaloPay (bare i Vietnam) 1–5 virkedager
VTC Pay (bare i Vietnam) 1–5 virkedager
TrueMoney Wallet (bare i Thailand) 1–5 virkedager

GoPay (bare i Indonesia)

1–5 virkedager

Edy

1–5 virkedager

Refusjoner blir lagt til Google Play-saldoen din.