Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Meer informatie over terugbetalingen op Google Play

Google kan in bepaalde gevallen een terugbetaling verrichten voor Google Play-aankopen, afhankelijk van het teruggavebeleid. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaar.

Voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Economische Ruimte

Als je je in de Europese Economische Ruimte of het Verenigd Koninkrijk bevindt en een aankoop hebt gedaan op of na 28 maart 2018, bekijk je meer informatie over hoe je een terugbetaling kunt aanvragen.

Een terugbetaling voor recente aankopen aanvragen

Belangrijk: Als je je aankoop niet kunt vinden in de lijst met recente aankopen, kun je een terugbetaling aanvragen via de website van Google Play.

Volg de instructies in de volgende gevallen:

• Als het minder dan 48 uur geleden is dat je een app hebt gekocht of een in-app-aankoop hebt gedaan, kun je een terugbetaling aanvragen via Google Play.
  • Als je muziek, films, boeken of andere content hebt gekocht, kun je misschien ook na 48 uur nog een terugbetaling aanvragen (bekijk het onderstaande beleid).

Je krijgt meestal binnen 1 werkdag een beslissing, maar dit kan tot 4 werkdagen duren.

Een terugbetaling aanvragen als de aankoop niet wordt vermeld bij de recente aankopen

Als je je aankoop niet kunt vinden in de lijst met recente aankopen, kun je een terugbetaling aanvragen via de website van Google Play. Gebruik de onderstaande opties om een terugbetaling aan te vragen.

Opties voor terugbetalingsverzoeken bekijken

Optie 1: Een terugbetaling aanvragen op de Google Play-website

Volg de instructies in de volgende gevallen:

• Als het minder dan 48 uur geleden is dat je een app hebt gekocht of een in-app-aankoop hebt gedaan, kun je een terugbetaling aanvragen via Google Play.
  • Als je muziek, films, boeken of andere content hebt gekocht, kun je misschien ook na 48 uur nog een terugbetaling aanvragen (bekijk het onderstaande beleid).

Je krijgt meestal binnen 1 werkdag een beslissing, maar dit kan tot 4 werkdagen duren.

1. Ga op je computer naar play.google.com/store/account.
  2. Klik op Bestelgeschiedenis.
  3. Zoek de bestelling die je wilt retourneren.
  4. Selecteer Een terugbetaling aanvragen of Een probleem melden. Kies de optie die je situatie beschrijft.
  5. Vul het formulier in en geef aan dat je een terugbetaling wilt aanvragen.
  6. Je ziet een bericht waarin je wordt bedankt voor het melden van je problemen. Je krijgt vervolgens een e-mail met de beslissing over de terugbetaling. Meestal krijg je deze e-mail binnen 15 minuten, maar het kan tot 4 werkdagen duren.
Voor hardware: Als je een apparaat hebt gekocht via de Google Store en je dit wilt retourneren of een terugbetaling voor het apparaat wilt aanvragen, ga je naar de pagina over terugbetalingen van de Google Store voor meer informatie.

Tip:

Optie 2: Een terugbetaling aanvragen via de Google Assistent

Je kunt de Google Assistent op je apparaat ook laten weten dat je een Google Play-terugbetaling wilt.

Als je een terugbetaling wilt aanvragen via de Google Assistent, moet je de taal Amerikaans-Engels gebruiken op je apparaat.

Meer informatie over de Google Assistent

Optie 3: Support krijgen van de ontwikkelaar van de app

De meeste apps in de Play Store worden gemaakt door externe ontwikkelaars, niet door Google. De ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de support van hun apps en voor de goede werking ervan.

Neem in de volgende gevallen contact op met de app-ontwikkelaar:

• Je hebt een vraag over een app.
  • Je hebt een in-app-aankoop gedaan, maar hebt deze niet ontvangen of de aankoop werkt niet zoals je had verwacht.
  • Je wilt een terugbetaling aanvragen voor een aankoop die je meer dan 48 uur geleden hebt gedaan. De ontwikkelaar kan helpen bij aankoopproblemen en kan terugbetalingen verwerken in overeenstemming met zijn teruggavebeleid en de toepasselijke wetgeving.

Meer informatie over hoe je contact opneemt met de app-ontwikkelaar

Tip: Bepaalde informatie met betrekking tot terugbetalingsverzoeken kan met ontwikkelaars worden gedeeld.

Problemen oplossen door het teruggavebeleid van Google Play te bekijken

Het teruggavebeleid varieert afhankelijk van wat je hebt gekocht. Selecteer een link voor meer informatie.

Je krijgt misschien automatisch een terugbetaling als je een betaalde app verwijdert kort nadat je deze voor het eerst hebt gekocht. Als je de app opnieuw wilt installeren, moet je deze opnieuw kopen. Je komt in dat geval misschien niet in aanmerking voor een terugbetaling voor die aankoop.

Als je je account- of betalingsgegevens aan iemand anders hebt gegeven, ons beleid lijkt te misbruiken of je account niet beveiligt via verificatie, kunnen we meestal geen terugbetaling doen.
Apps, games en in-app-aankopen (inclusief abonnementen)

Belangrijk:

• Je kunt een app of game maar één keer retourneren voor een terugbetaling. Als je de app of game opnieuw koopt, krijg je geen terugbetaling meer. Als je een terugbetaling krijgt, heb je geen toegang meer tot het item.
  • Koop je meerdere items in één aankoop, dan kun je alleen een terugbetaling voor de hele aankoop krijgen. Je kunt geen terugbetaling krijgen voor afzonderlijke items van die aankoop.

Teruggavebeleid

1. Binnen 48 uur: Afhankelijk van de details van de aankoop kun je misschien een terugbetaling krijgen. Volg deze instructies
  2. Na 48 uur: Neem contact op met de ontwikkelaar om problemen op te lossen en na te gaan of je een terugbetaling kunt krijgen. Ontwikkelaars hebben hun eigen beleid en wettelijke vereisten en kunnen misschien een terugbetaling doen.
Google Play Pass
Je kunt je Play Pass-abonnement op elk moment opzeggen. Je hebt nog steeds toegang tot het abonnement tot het einde van de periode waarvoor je hebt betaald.
  • Als je binnen de eerste 48 uur van een maandabonnement opzegt en een terugbetaling aanvraagt, kunnen we de kosten terugbetalen voor de maand waarin je het abonnement hebt opgezegd.
Play-punten

Als je een terugbetaling kunt laten doen voor een item dat je hebt gekocht op Google Play, worden eventuele punten die je met die aankoop hebt verdiend, verrekend met je Play-puntensaldo en -levelvoortgang.

• Als je niet genoeg punten hebt om de punten van het terugbetaalde item te dekken, wordt je puntensaldo negatief.
  • Als je niet genoeg punten hebt om op het huidige level te blijven nadat de punten zijn afgetrokken van je levelvoortgang, kun je een level omlaag gaan.
  • Als je een aankoop hebt gedaan met een kortingsbon en je een terugbetaling krijgt voor de aankoop, krijg je via je betaalmethode het bedrag terug dat je hebt betaald. Ook krijg je de punten terug die je hebt gebruikt voor de kortingsbon. Als er een andere kortingsbon beschikbaar is, moet je je punten hiervoor inwisselen.
  • Als je punten hebt gebruikt voor een app, game of in-app-item en een terugbetaling wilt, bekijk je ons teruggavebeleid.
  • We doen geen terugbetalingen voor punten die zijn gebruikt om een goed doel te steunen of voor Play-tegoed.

Meer informatie over de servicevoorwaarden voor Play-punten

Terugbetalingen voor Google Play Films of Google TV
Als een video niet goed wordt afgespeeld, probeer je deze tips voor het oplossen van problemen met het afspelen van video's. Bekijk de onderstaande informatie door als je toch een terugbetaling wilt krijgen of als je de terugbetaling om een andere reden aanvraagt.

Beschikbaarheid van terugbetalingen

• Als je nog niet bent begonnen met kijken, kun je binnen 7 dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen.
  • Als de film fouten bevat, niet beschikbaar is of niet naar behoren werkt, kun je binnen 65 dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen.
  • Als je de film retourneert voor een terugbetaling, kan het item worden verwijderd uit je bibliotheek en kun je het misschien niet meer bekijken.
Terugbetalingen voor Google Play Muziek (inclusief abonnementen)

Als je muziek niet wordt afgespeeld, probeer je onze tips om afspeelproblemen met muziek op te lossen. Bekijk de onderstaande informatie als je toch een terugbetaling wilt krijgen of als je de terugbetaling om een andere reden aanvraagt.

Voor Google Play Muziek-abonnementen

Zodra je abonnement is gestart, kun je geen terugbetaling krijgen voor betalingen die je al hebt gedaan. Als je niet meer geabonneerd wilt zijn, zeg je je abonnement op. Je hebt nog steeds toegang tot het abonnement tot het einde van de periode waarvoor je hebt betaald.

Opmerking: Voor abonnementen op Pandora, Spotify of andere services voor het streamen van muziek bekijk je het bovenstaande gedeelte over apps, games en in-app-aankopen.

Voor afzonderlijke nummers en albums

Afhankelijk van je specifieke situatie kun je een nummer of album misschien binnen 7 werkdagen na aankoop retourneren, op voorwaarde dat je het niet hebt gedownload of afgespeeld. Zodra je de muziek downloadt of streamt, kun je je bestelling niet meer annuleren voor een terugbetaling, tenzij de download of stream niet goed werkt.

Als je een nummer of album retourneert, kan het uit je bibliotheek worden verwijderd en kun je het misschien niet meer beluisteren.

Terugbetalingen voor Google Play Boeken

Als een e-boek of audioboek niet kan worden geladen of afgespeeld, probeer je deze stappen voor het oplossen van problemen. Bekijk de onderstaande informatie als je toch een terugbetaling wilt krijgen of als je de terugbetaling om een andere reden aanvraagt.

Beschikbaarheid van terugbetalingen voor afzonderlijke retouren en bundels van boeken

Terugbetalingen voor e-boeken:

• Je kunt binnen 7 dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen, behalve voor gehuurde e-boeken (hiervoor zijn alle verkopen definitief).
  • Als het e-boek niet werkt, kun je binnen 65 dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen.
  • Als je een bundel met e-boeken hebt gekocht, kun je alleen een terugbetaling aanvragen voor de volledige bundel.

Terugbetalingen voor audioboeken zijn afhankelijk van waar je het audioboek hebt gekocht:

• Alle verkopen zijn definitief, behalve in de volgende gevallen:
    • Klanten in Zuid-Korea: Je kunt binnen 7 dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen, op voorwaarde dat je niet bent begonnen met het beluisteren van het audioboek.
    • Als het audioboek niet werkt, kun je op elk gewenst moment een terugbetaling aanvragen.

Terugbetalingen voor bundels:

• Je kunt binnen 7 dagen na aankoop een terugbetaling voor de volledige bundel aanvragen, op voorwaarde dat je niet meerdere boeken uit de bundel hebt gedownload of geëxporteerd.
  • Als een boek in de bundel niet werkt, kun je binnen 180 dagen na aankoop een terugbetaling voor dat boek aanvragen.

Als je terugbetaling wordt goedgekeurd, kan het e-boek of audioboek uit je bibliotheek worden verwijderd en kun je het misschien niet meer lezen of beluisteren.

Terugbetalingen voor Google Play Kiosk

Losse nummers

Aankopen van losse nummers van tijdschriften kunnen niet worden terugbetaald, tenzij je geen toegang kunt krijgen tot het nummer of er een probleem is met de content.

Abonnementen

Abonnementen kunnen op elk gewenst moment worden opgezegd.

• Als je geen toegang kunt krijgen tot de content, kunnen we een terugbetaling doen.
  • Als je het abonnement binnen de eerste 7 dagen opzegt.
Tip: We kunnen alleen actieve abonnementen terugbetalen en niet abonnementen die al zijn beëindigd. Als je een publicatie retourneert, kan deze uit je bibliotheek worden verwijderd en misschien niet meer worden geopend.
Abonneren via Google

Als je binnen de eerste 48 uur van een maandabonnement (of een langer abonnement) opzegt en een terugbetaling aanvraagt, kunnen we de kosten terugbetalen voor de maand waarin je het abonnement hebt opgezegd. Meer informatie over hoe je een terugbetaling aanvraagt

Tip: We kunnen alleen actieve abonnementen terugbetalen en niet abonnementen die al zijn beëindigd.

Aankopen binnen een actie op de Google Assistent

Teruggavebeleid

1. Binnen 48 uur: Afhankelijk van de details van de aankoop kun je misschien een terugbetaling krijgen. Volg deze instructies
  2. Na 48 uur: Neem contact op met de ontwikkelaar om problemen op te lossen en na te gaan of je een terugbetaling kunt krijgen. Ontwikkelaars hebben hun eigen beleid en wettelijke vereisten en kunnen misschien een terugbetaling doen.
Google Play-cadeaukaarten en Google Play-saldo

Google Play-cadeaukaarten en ander prepaid Google Play-tegoed (waaronder contante opwaarderingen) kunnen niet worden terugbetaald, tenzij wettelijk vereist. Google Play-promotietegoed kan niet worden terugbetaald.

• Inwoners van de Verenigde Staten die cadeaukaarten of niet-promotiecodes hebben ingewisseld, kunnen een terugbetaling voor hun Google Play-saldo aanvragen als het bedrag lager dan $ 10 is.
  • Inwoners van Brazilië die cadeaukaarten of niet-promotiecodes hebben ingewisseld, kunnen een terugbetaling voor hun Google Play-saldo aanvragen.
  • Inwoners van Zuid-Korea die cadeaukaarten of niet-promotiecodes hebben ingewisseld, kunnen een terugbetaling voor het bedrag van de cadeaukaart aanvragen voor resterend Google Play-saldo wanneer dit 40% of minder van de nominale waarde van de cadeaukaart bedraagt.
  • In overeenstemming met het beleid voor eerlijke behandeling van financiële consumenten mogen Maleisische inwoners die cadeaukaarten of niet-promotiecodes hebben ingewisseld, een eenmalige terugbetaling aanvragen voor hun Google Play-saldo.

Teruggavebeleid voor Google Play-cadeaus
Belangrijk: Dit is alleen van toepassing op Google Play-tegoed of Google Play Boeken die als cadeau worden gekocht via Google. Als je cadeau is gekocht via een onafhankelijke verkoper, neem je contact op met de verkoper voor informatie over terugbetalingen. Als je je cadeau wilt retourneren, laat je de koper dit weten zodat deze contact met ons kan opnemen.

Tips:

• We kunnen alleen een terugbetaling uitvoeren voor degene die het cadeau heeft gekocht.
  • Terugbetalingen kunnen alleen worden uitgevoerd voor cadeaus die nog niet zijn ingewisseld.
  • De cadeaucode kan niet meer worden ingewisseld nadat een terugbetaling is ontvangen voor het cadeau.
  • Terugbetalingen voor cadeaus van Google Play-tegoed zijn tot 3 maanden na de aankoopdatum mogelijk.
Teruggavebeleid voor Google Play-donaties
Donaties aan non-profitorganisaties worden niet terugbetaald. Als je problemen ondervindt met een betaling, neem je contact op met ons supportteam.
Stadia
Meer informatie over het teruggavebeleid van Stadia

Verwerkingstijd voor terugbetalingen

Terugbetalingen van Google Play worden overgemaakt naar de betaalmethode die is gebruikt voor de oorspronkelijke aankoop. De verwerkingstijden voor terugbetalingen verschillen, afhankelijk van hoe je hebt betaald.

Als je terugbetaling meer tijd in beslag neemt dan verwacht, kun je de status ervan bekijken in je Google Pay-account. Als de status 'Terugbetaald' is, zie je een bijschrijving op je betaalmethode. Als de status Geannuleerd is, is de bestelling nooit in rekening gebracht en zie je geen bijschrijving op je betaalmethode.

Tijdlijnen voor terugbetalingen

Betaalmethode

Geschatte terugbetalingstijd

Creditcard/pinpas

3-5 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van de kaartuitgever en kan soms tot 10 werkdagen duren.

Als je creditcard niet meer actief is, gaan de terugbetalingen naar de bank die je kaart heeft uitgegeven. Neem contact op met de bank om je geld terug te krijgen.

AirPay, TrueMoney Wallet (alleen Thailand)

1-5 werkdagen

Terugbetalingen komen in het  account  van de gebruiker te staan.

AliPayHK (alleen Hongkong)

1-5 werkdagen

Terugbetalingen komen in het e-Wallet-account van de gebruiker te staan.

Edy

1-5 werkdagen

Terugbetalingen worden toegepast op je Google Play-tegoed.

GCash

1-5 werkdagen

Terugbetalingen komen in het account van de   gebruiker te staan.

Facturering via mobiele provider (vooraf betaald/betalen op basis van gebruik)

1-30 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van je provider en kan soms langer duren.

Facturering via mobiele provider (achteraf betaald/contract)

1-2 maandelijkse afschriften

De verwerkingstijd is afhankelijk van je provider, maar terugbetalingen worden meestal weergegeven op het   1e of 2e maandelijkse rekeningoverzicht. Als het langer duurt, neem je contact op met je provider om de status te bekijken.

GoPay (alleen Indonesië)

1-5 werkdagen

Google Play-saldo (cadeaukaart of krediet)

1 werkdag

Terugbetalingen worden weergegeven in je Google Play-account. Dit kan soms tot 3 werkdagen duren.

Google Pay

1 werkdag

Terugbetalingen worden weergegeven in je Google Pay -account. Dit kan soms tot 3 werkdagen duren.

KakaoPay (alleen Korea)

3-5 werkdagen

Dit kan soms tot 10 werkdagen duren. Als het langer duurt, neem je contact op met KakaoPay voor meer informatie.

Mercado Pago (alleen Brazilië) 1-5 werkdagen
MoMo E-Wallet (alleen Vietnam) 1-5 werkdagen

my paysafecard (Polen, Cyprus, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Oostenrijk, België, Italië, Nederland, Portugal)

3-5 werkdagen
Octopus O! ePay (alleen Hongkong)

1-5 werkdagen

Terugbetalingen komen in het e-Wallet-account van de gebruiker te staan.

Internetbankieren

1-10 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van je bank, maar duurt meestal tussen 4 en 10 werkdagen.

PayPal

3-5 werkdagen

Dit kan soms tot 10 werkdagen duren. Als je het geld laat terugbetalen naar een betaalmethode binnen PayPal (zoals een gekoppelde bankrekening), neem je contact op met PayPal voor meer informatie.

Payco (alleen Korea)

3-5 werkdagen

Dit kan soms tot 10 werkdagen duren. Als het langer duurt, neem je contact op met PAYCO voor meer informatie.

QIWI Кошелек (Rusland en Kazachstan)

3-5 werkdagen

Terugbetalingen komen in het account van de gebruiker te staan.

TrueMoney Wallet (alleen Thailand) 1-5 werkdagen
VTC Pay (alleen Vietnam) 1-5 werkdagen
ZaloPay (alleen Vietnam) 1-5 werkdagen