Een teruggave ontvangen op Google Play

Voor de meeste Google Play-aankopen verleent Google geen teruggave. Er zijn echter uitzonderingen (bekijk het onderstaande teruggavebeleid). U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaar.

Twee manieren om een terugbetaling aan te vragen op Google Play

Belangrijk: Als u zich in de Europese Economische Ruimte bevindt en een aankoop heeft gedaan op of na 28 maart 2018, vindt u hier meer informatie over hoe u een terugbetaling kunt aanvragen.

Als de aankoop niet is wat u ervan had verwacht, niet werkt of u deze niet meer wilt hebben, kunt u:

1. Ondersteuning krijgen van de ontwikkelaar van de app.
  2. Een teruggave aanvragen op de Google Play-website.

Selecteer een optie:

Optie 1: Ondersteuning krijgen van de ontwikkelaar van de app

De meeste apps in de Play Store worden gemaakt door externe ontwikkelaars, niet door Google. De ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van hun apps en voor de goede werking ervan voor gebruikers.

Neem in de volgende gevallen contact op met de app-ontwikkelaar:

1. U heeft een vraag over een app.
  2. U heeft een in-app-aankoop gedaan, maar heeft deze niet ontvangen of de aankoop werkt niet zoals u had verwacht.
  3. U wilt een teruggave aanvragen en het is meer dan 48 uur geleden dat u de aankoop heeft gedaan. De ontwikkelaar kan helpen bij aankoopproblemen en kan teruggaven verwerken in overeenstemming met zijn beleid en de toepasselijke wetgeving.

Meer informatie over hoe u contact kunt opnemen met de app-ontwikkelaar.

Optie 2: Een teruggave aanvragen op de Google Play-website

Als het minder dan 48 uur is geleden dat u een app heeft gekocht of een in-app-aankoop heeft gedaan, kunt u een teruggave aanvragen via Google Play. Als u muziek, films, boeken of andere content heeft gekocht, kunt u mogelijk ook na 48 uur nog een teruggave aanvragen (bekijk het onderstaande beleid).

U kunt ook een terugbetaling aanvragen door deze instructies te volgen. U ontvangt de beslissing meestal binnen vijftien minuten.

Voor hardware: Als u een apparaat heeft gekocht via de Google Store en u dit wilt retourneren of een terugbetaling voor het apparaat wilt aanvragen, gaat u naar de pagina over terugbetalingen van de Google Store voor meer informatie.

Teruggavebeleid van Google Play

Het teruggavebeleid varieert afhankelijk van wat u heeft gekocht. Selecteer een link voor meer informatie.

U krijgt mogelijk automatisch een teruggave als u een betaalde app verwijdert kort nadat u deze voor het eerst heeft gekocht. Als u de app opnieuw wilt installeren, moet u deze opnieuw kopen. U komt in dat geval niet in aanmerking voor een teruggave voor die aankoop.

Opmerking: Als u uw account- of betalingsgegevens aan iemand anders heeft gegeven, ons beleid lijkt te misbruiken of uw account niet beveiligt door middel van verificatie, kunnen we meestal geen teruggave verlenen.

Apps, games en in-app-aankopen (inclusief abonnementen)

Voor de meeste Google Play-aankopen verleent Google geen teruggave. Er zijn echter uitzonderingen (zie hieronder). U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaar. De ontwikkelaar kan helpen bij aankoopproblemen en kan teruggaven verwerken in overeenstemming met zijn beleid en de toepasselijke wetgeving.

Teruggavebeleid

1. Binnen 48 uur: U krijgt mogelijk een teruggave afhankelijk van de details van de aankoop. Volg deze instructies
  2. Na 48 uur: Neem contact op met de ontwikkelaar om problemen op te lossen en na te gaan of u een terugbetaling kunt krijgen. Ontwikkelaars hebben hun eigen beleid en wettelijke vereisten en kunnen mogelijk een terugbetaling aan u verlenen.

Opmerking: U kunt een app of game slechts één keer retourneren voor een teruggave. Als u de app of game opnieuw koopt, kunt u geen teruggave meer ontvangen. Als u een teruggave ontvangt, heeft u geen toegang meer tot het item.

Abonnementen op Google Play Muziek en Google Play Kiosk

Ga naar het relevante gedeelte hieronder om het beleid te bekijken voor abonnementen op Google Play Muziek of Google Play Kiosk.

Teruggaven voor Google Play Films

Als uw video niet correct wordt afgespeeld, probeert u deze tips voor het oplossen van problemen met het afspelen van films. Neem de onderstaande informatie door als u toch een teruggave wilt ontvangen of als u de teruggave om een andere reden aanvraagt.

Beschikbaarheid van teruggaven

• Als u nog niet bent begonnen met kijken, kunt u binnen zeven dagen na aankoop een teruggave aanvragen.
  • Als uw film fouten bevat, niet beschikbaar is of niet naar behoren werkt, kunt u binnen 65 dagen na aankoop een teruggave aanvragen.
  • Als u de film retourneert voor een teruggave, kan het item worden verwijderd uit uw bibliotheek en kunt u het mogelijk niet meer bekijken.
Teruggaven voor Google Play Muziek (inclusief abonnementen)

Als uw muziek niet wordt afgespeeld, probeert u onze tips voor het oplossen van problemen met het afspelen van muziek. Neem de onderstaande informatie door als u toch een teruggave wilt ontvangen of als u de teruggave om een andere reden aanvraagt.

Voor Google Play Muziek-abonnementen

Zodra uw abonnement is gestart, kunt u geen teruggave krijgen voor betalingen die u al heeft gedaan. Als u niet meer geabonneerd wilt zijn, zegt u uw abonnement op. U heeft nog steeds toegang tot het abonnement tot het einde van de periode waarvoor u heeft betaald.

Opmerking: Voor abonnementen op Pandora, Spotify of andere services waarmee u muziek kunt streamen, bekijkt u het bovenstaande gedeelte over apps, games en in-app-aankopen.

Voor afzonderlijke nummers en albums

Afhankelijk van uw specifieke situatie kunt u een nummer of album mogelijk binnen zeven werkdagen na aankoop retourneren, op voorwaarde dat u het niet heeft gedownload of afgespeeld. Zodra u de muziek downloadt of streamt, kunt u uw bestelling niet meer annuleren voor een teruggave, tenzij de download of stream niet correct werkt.

Als u een nummer of album retourneert, kan het uit uw bibliotheek worden verwijderd en kunt u het niet meer beluisteren.

Teruggaven voor Google Play Boeken

Als uw e-boek of audioboek niet wordt geladen of afgespeeld, probeert u deze stappen voor het oplossen van problemen. Neem de onderstaande informatie door als u toch een teruggave wilt ontvangen of als u de teruggave om een andere reden aanvraagt.

Beschikbaarheid van teruggaven

Teruggaven voor e-boeken:

• U kunt binnen zeven dagen na aankoop een teruggave aanvragen, behalve voor gehuurde e-boeken (hiervoor zijn alle verkopen definitief).
  • Als het e-boek niet werkt, kunt u binnen 65 dagen na aankoop een teruggave aanvragen.

Teruggaven voor audioboeken zijn afhankelijk van waar u het audioboek heeft gekocht:

• Alle verkopen zijn definitief, behalve in de volgende gevallen:
    • Klanten in Zuid-Korea: U kunt binnen zeven dagen na aankoop een teruggave aanvragen, op voorwaarde dat u niet bent begonnen met het beluisteren van het audioboek.
    • Als het audioboek niet werkt, kunt u op elk gewenst moment een teruggave aanvragen.

Als uw teruggave wordt goedgekeurd, kan het e-boek of audioboek uit uw bibliotheek worden verwijderd en kunt u het mogelijk niet meer lezen of beluisteren.

Teruggaven voor Google Play Kiosk

Losse nummers

Voor aankopen van losse nummers van tijdschriften is geen teruggave mogelijk, tenzij u geen toegang kunt krijgen tot het nummer of er een probleem is met de content.

Abonnementen

Abonnementen kunnen op elk gewenst moment worden opgezegd.

• Als u geen toegang kunt krijgen tot de content, kunnen we een teruggave verlenen.
  • Als u binnen de eerste zeven dagen van een maandabonnement (of een langer abonnement) opzegt, kunnen we de kosten terugbetalen voor de maand waarin u het abonnement heeft opgezegd.

Opmerking: We kunnen alleen een teruggave uitvoeren voor actieve abonnementen en niet voor abonnementen die al zijn beëindigd. Als u een publicatie retourneert, kan deze uit uw bibliotheek worden verwijderd en kunt u deze mogelijk niet meer openen.

Abonneren via Google
Abonnementen die u via uw Google-account heeft aangeschaft, kunnen op elk gewenst moment worden opgezegd.
  • Als u geen toegang kunt krijgen tot de content, kunnen we een teruggave verlenen.
  • Als u binnen de eerste 48 uur van een maandabonnement (of een langer abonnement) opzegt, kunnen we de kosten terugbetalen voor de maand waarin u het abonnement heeft opgezegd.

Opmerking: We kunnen alleen een teruggave uitvoeren voor actieve abonnementen en niet voor abonnementen die al zijn afgelopen.

Aankopen binnen een actie op de Google Assistent
Voor de meeste digitale aankopen via de Google Assistent verleent Google geen terugbetaling. Er zijn echter uitzonderingen (zie hieronder). U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaar. De ontwikkelaar kan helpen bij aankoopproblemen en kan teruggaven verwerken in overeenstemming met zijn beleid en de toepasselijke wetgeving.

Teruggavebeleid

1. Binnen 48 uur: U krijgt mogelijk een terugbetaling afhankelijk van de details van de aankoop. Volg deze instructies
  2. Na 48 uur: Neem contact op met de ontwikkelaar om problemen op te lossen en na te gaan of u een terugbetaling kunt krijgen. Ontwikkelaars hebben hun eigen beleid en wettelijke vereisten en kunnen mogelijk een terugbetaling aan u verlenen.
Google Play-cadeaukaarten en Google Play-saldo

Google Play-cadeaukaarten en ander prepaid Google Play-tegoed (waaronder contante opwaarderingen) kunnen niet worden terugbetaald, tenzij wettelijk vereist. Google Play-promotietegoed kan niet worden terugbetaald.

• Inwoners van de Verenigde Staten die cadeaukaarten of niet-promotiecodes hebben ingewisseld, kunnen een terugbetaling voor hun Google Play-saldo aanvragen als het bedrag lager dan $ 10 is.
  • Inwoners van Brazilië die cadeaukaarten of niet-promotiecodes hebben ingewisseld, kunnen een terugbetaling voor hun Google Play-saldo aanvragen.
  • Inwoners van Zuid-Korea die cadeaukaarten of niet-promotiecodes hebben ingewisseld, kunnen een terugbetaling voor het bedrag van de cadeaukaart aanvragen voor resterend Google Play-saldo wanneer dit 40% of minder van de nominale waarde van de cadeaukaart bedraagt.

Teruggavebeleid voor Google Play-cadeaus

Opmerking: Dit is alleen van toepassing op Google Play-tegoed, Google Play Muziek-abonnementen of Google Play Boeken die als cadeau worden gekocht via Google. Als uw cadeau is gekocht via een onafhankelijke verkoper, neemt u contact op met de verkoper voor informatie over teruggaven.

Als u uw cadeau wilt retourneren, laat u de koper die weten zodat hij contact met ons kan opnemen. Opmerking:

• We kunnen alleen een teruggave uitvoeren voor de persoon die het cadeau heeft gekocht.
  • Teruggaven kunnen alleen worden uitgevoerd voor cadeaus die nog niet zijn ingewisseld.
  • De cadeaucode kan niet meer worden ingewisseld nadat een teruggave is ontvangen voor het cadeau.
  • Terugbetalingen voor cadeaus van Google Play-tegoed zijn tot drie maanden na de aankoopdatum mogelijk.

Teruggavebeleid voor Google Play-donaties

Donaties aan non-profitorganisaties worden niet terugbetaald. Als u problemen ondervindt met een betaling, kunt u contact opnemen met ons supportteam.

Hoelang terugbetalingen op zich laten wachten

Tijdlijnen voor teruggaven

Teruggaven van Google Play worden geretourneerd naar de betaalmethode die is gebruikt voor de oorspronkelijke aankoop. De verwerkingstijden voor terugbetalingen verschillen afhankelijk van hoe u heeft betaald.

Als uw terugbetaling langer duurt dan verwacht, kunt u de terugbetalingsstatus controleren in uw Google Pay-account. Als de status Terugbetaald is, wordt er een tegoed bijgeschreven op uw betaalmethode. Als de status Geannuleerd is, is de bestelling nooit in rekening gebracht en wordt er dus geen tegoed bijgeschreven op uw betaalmethode.

Betaalmethode

Geschatte terugbetalingstijd

Creditcard/betaalpas

3-5 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van de kaartuitgever en kan soms tot tien werkdagen duren.

Als uw creditcard niet meer actief is, gaan de terugbetalingen naar de bank die uw kaart heeft uitgegeven. Neem contact op met de bank om uw geld terug te krijgen.

Facturering via mobiele provider (vooraf betaald/betalen op basis van gebruik)

1-30 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van uw provider en kan soms langer duren.

Facturering via mobiele provider (achteraf betaald/contract)

1-2 maandelijkse afschriften

De verwerkingstijd is afhankelijk van uw provider, maar terugbetalingen worden meestal weergegeven op het eerste of tweede maandelijkse rekeningoverzicht na de terugbetaling. Als het langer duurt, neemt u contact op met uw provider om de status te controleren.

Google Play-saldo (cadeaukaart of krediet)

1 werkdag

Teruggaven verschijnen in uw Google Play-account. Dit kan soms tot drie werkdagen duren.

Google Pay

1 werkdag

Teruggaven verschijnen in uw Google Pay-account. Dit kan soms tot drie werkdagen duren.

Internetbankieren

1-10 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van uw bank, maar duurt meestal tussen vier en tien werkdagen.

PayPal

3-5 werkdagen

Dit kan soms tot tien werkdagen duren. Als u het geld laat retourneren naar een betaalmethode binnen PayPal (zoals een gelinkte bankrekening), neemt u contact op met PayPal voor meer informatie.

Payco (alleen Korea)

3-5 werkdagen

Dit kan soms tot tien werkdagen duren. Als het langer duurt, neemt u contact op met PAYCO voor meer informatie.

Mercado Pago (alleen Brazilië) 3-5 werkdagen
my paysafecard (Cyprus, Polen, Slovenië, Slowakije, Tsjechië) 3-5 werkdagen
MoMo E-Wallet (alleen Vietnam) 1-5 werkdagen
VTC Pay (alleen Vietnam) 1-5 werkdagen