Abonnementen op Google Play

Wanneer u een abonnement neemt op een tijdschrift, krant of andere content op Google Play, ontvangt u op een doorlopende basis nieuwe uitgaven of toegang tot content. Google Play Muziek biedt een abonnement voor het streamen van muziek. Meer informatie over abonnementen op Google Play Muziek

U ziet mogelijk een betalingsautorisatie tot 72 uur voordat uw huidige abonnement of gratis proefperiode afloopt. Er worden geen kosten berekend tot de werkelijke verlengingsdatum. U kunt uw abonnement ook annuleren voordat het verloopt.

Als u onderbrekingen van uw abonnementen wilt voorkomen, kunt u een alternatieve betaalmethode toevoegen voor afzonderlijke abonnementen in uw Google Play-account. Als uw primaire betaalmethode niet meer werkt, wordt het bedrag in rekening gebracht via uw alternatieve betaalmethode. U kunt alternatieve betaalmethoden op elk gewenst moment verwijderen.

Abonneren op afzonderlijke apps

Nadat u een aantal apps heeft gedownload, kunt u ervoor kiezen u te abonneren op de content van de app. Doe het volgende nadat u de app heeft gedownload:

1. Open de app.
  2. Ga naar het gedeelte van de app waar abonnementscontent wordt aangeboden.
  3. Kies op het bevestigingsscherm een bestaande betaalmethode of voeg een nieuwe betaalmethode toe.
  4. Tik op Abonneren.

Opmerking: Sommige betaalmethoden worden mogelijk niet geaccepteerd voor alle abonnementen. Als u de beperkingen voor betaalmethoden wilt bekijken, gaat u naar de pagina met geaccepteerde betaalmethoden.

Abonneren op Google Play Muziek

Met een Google Play Muziek-abonnement heeft u onbeperkt en zonder advertenties toegang tot miljoenen nummers die u kunt combineren met uw eigen verzameling. Meer informatie over abonnementen op Google Play Muziek

Abonneren via Google Play Kiosk

U kunt zich via Google Play Kiosk abonneren op tijdschriften en kranten. Hieronder vindt u meer informatie over Google Play Kiosk.

U kunt zich als volgt abonneren via Google Play Kiosk:

1. Open de Google Play Store Google Play.
  2. Tik op Menu Menuen vervolgensKiosk.
  3. Zoek de nieuwsbron of het tijdschrift waarop u zich wilt abonneren.
  4. Tik op Abonneren en kies een abonnementsoptie.
  5. Selecteer een betaalmethode.
  6. Tik op Abonneren
  7. Zoek en lees de content in de Google Play Kiosk-app Play Kiosk

Opmerking: Sommige betaalmethoden worden mogelijk niet geaccepteerd voor alle abonnementen. Als u de beperkingen voor betaalmethoden wilt bekijken, gaat u naar de pagina met geaccepteerde betaalmethoden. De exacte prijs die wordt weergegeven tijdens het betalingsproces, kan enigszins afwijken van de prijs die wordt vermeld op Google Play, op basis van de wisselkoers voor de valuta. Daarnaast kan de prijs van maand tot maand of van jaar tot jaar veranderen.

Proefabonnementen

Sommige abonnementen bieden een proefperiode. Tijdens deze periode heeft u al vóór de eerste betaling van het abonnement toegang tot de content. Als u het abonnement niet opzegt, wordt aan het einde van de proefperiode automatisch de eerste betaling voor het abonnement in rekening gebracht. Als u opzegt vóór het einde van de proefperiode, worden er geen abonnementskosten in rekening gebracht.

Ontdek hoe u een abonnement opzegt of wijzigt.

Toegang tot uw abonnementen op andere apparaten

Abonnementen zijn gelinkt aan uw Google-account, niet aan uw apparaat. Als u een nieuw of extra Android-apparaat in gebruik neemt, installeert u de app waarvoor u het abonnement heeft gekocht opnieuw, zodat u ook op dit apparaat toegang heeft tot de content.

Als u geen toegang heeft tot de content, controleert u of u hetzelfde Google-account gebruikt als toen u de content kocht.