Abonnementen op Google Play

Wanneer u een abonnement neemt op een tijdschrift, krant of andere content op Google Play, ontvangt u op doorlopende basis nieuwe uitgaven of toegang tot content. Google Play Muziek biedt een abonnement voor het streamen van muziek. Meer informatie over abonnementen op Google Play Muziek

U ziet mogelijk een betalingsautorisatie tot 72 uur voordat uw huidige abonnement of kosteloze proefperiode afloopt. Er worden geen kosten berekend tot de werkelijke verlengingsdatum. U kunt uw abonnement ook annuleren voordat het verloopt.

Als u onderbrekingen van uw abonnementen wilt voorkomen, kunt u een alternatieve betaalmethode toevoegen voor afzonderlijke abonnementen in uw Google Play-account. Als uw primaire betaalmethode niet meer werkt, wordt het bedrag in rekening gebracht via uw alternatieve betaalmethode. U kunt alternatieve betaalmethoden op elk gewenst moment verwijderen.

Opmerking: Chromebook-gebruikers die de Google Play Store hebben ingeschakeld, kunnen zich abonneren volgens de Android-instructies.

Abonneren op afzonderlijke apps

Nadat u bepaalde apps heeft gedownload (zoals de Google Nieuws-app Google Nieuws-app), kunt u ervoor kiezen u te abonneren op content vanuit de app. Doe het volgende nadat u de app heeft gedownload:

1. Open de app.
  2. Ga naar het gedeelte met op abonnementen gebaseerde content. (Tik bijvoorbeeld in de Google Nieuws-app op Kiosk Kiosk)
  3. Kies uw abonnement.
  4. Kies een bestaande betaalmethode of voeg een nieuwe methode toe.
  5. Tik op Abonneren.

Opmerking: Sommige betaalmethoden werken mogelijk niet voor alle abonnementen. Als u de beperkingen voor betaalmethoden wilt bekijken, gaat u naar de pagina met geaccepteerde betaalmethoden.

Abonneren op Google Play Muziek

Met een Google Play Muziek-abonnement heeft u onbeperkt en zonder advertenties toegang tot miljoenen nummers die u kunt combineren met uw eigen verzameling. Meer informatie over abonnementen op Google Play Muziek

Abonneren via Google Play Kiosk

U kunt zich via Google Play Kiosk abonneren op tijdschriften en kranten. Hieronder vindt u meer informatie over Google Play Kiosk.

U kunt zich als volgt abonneren via Google Play Kiosk:

1. Open de Google Play Store Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Kiosk.
  3. Zoek de nieuwsbron of het tijdschrift waarop u zich wilt abonneren.
  4. Tik op Abonneren en kies een abonnementsoptie.
  5. Selecteer een betaalmethode.
  6. Tik op Abonneren
  7. Zoek en lees de content in de Google Play Kiosk-app Play Kiosk

Opmerking: Sommige betaalmethoden werken mogelijk niet voor alle abonnementen. Als u de beperkingen voor betaalmethoden wilt bekijken, gaat u naar de pagina met geaccepteerde betaalmethoden. De exacte prijzen die worden weergegeven in het betalingsproces, kunnen enigszins afwijken van de prijs die wordt vermeld op Google Play. Dit heeft te maken met valutakoersen en prijswijzigingen van maand tot maand of van jaar tot jaar.

Proefabonnementen

Sommige abonnementen bieden een proefperiode. Tijdens deze periode heeft u al vóór de eerste betaling van het abonnement toegang tot de content. Als u dit niet opzegt, ontvangt u automatisch een factuur voor het abonnement aan het einde van de proefperiode. Als u opzegt vóór het einde van de proefperiode, worden er geen abonnementskosten in rekening gebracht.

Meer informatie over hoe u een abonnement kunt annuleren of wijzigen.

Toegang tot uw abonnementen op andere apparaten

Abonnementen zijn gekoppeld aan uw Google-account, niet aan uw apparaat. Als u een nieuw of een extra apparaat aanschaft, moet u de app opnieuw installeren waarin u het abonnement heeft gekocht om toegang te krijgen tot uw content.

Als u geen toegang heeft tot de content, controleert u of u hetzelfde Google-account gebruikt als toen u de content kocht.