Abonneren op services of content

In sommige apps voor gezondheid en welzijn, video- of muziekstreaming, dating en meer kunt u premium services en functies kopen voor een prijs. U kunt zich abonneren op deze apps met Google Play.

Als u zich abonneert:

• Er worden automatisch kosten in rekening gebracht voor elke verlengingsperiode, afhankelijk van uw abonnementsvoorwaarden (bijvoorbeeld wekelijks of jaarlijks).
  • Als u een aanbieding voor een kosteloze proefperiode accepteert, krijgt u een e-mail als de kosteloze proefperiode bijna is afgelopen.
    • Aan het einde van uw kosteloze proefperiode wordt automatisch het bedrag in uw abonnementsvoorwaarden in rekening gebracht.
    • Als u kosten wilt voorkomen, zegt u het abonnement op voordat de proefperiode afloopt.
  • Mogelijk vindt u tot 24 uur vóór de verlengingsdatum een betalingsautorisatie op uw betaalmethode. Er worden echter pas kosten in rekening gebracht op de verlengingsdatum. Als u de betalingsautorisatie wilt verwijderen, zegt u het abonnement op vóór de verlengingsdatum.
  • U kunt uw abonnement op elk gewenst moment opzeggen in het gedeelte met abonnementen op Google Play. Als u uw abonnement opzegt, heeft u aan het einde van de huidige factureringsperiode geen toegang meer tot het abonnement. Meer informatie over hoe u uw abonnement kunt opzeggen
  • U kunt ook een tweede betaalmethode toevoegen aan uw Google Play-account om onderbrekingen in uw abonnementsservice te voorkomen als uw primaire betaalmethode verloopt of wordt geweigerd. Meer informatie over hoe u een alternatieve betaalmethode kunt toevoegen

Tip: Als u een Chromebook gebruikt en de Google Play Store heeft geïnstalleerd, tikt u op Android.

Abonneren op services en content in apps

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg dat u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Zoek en open de app die premium services biedt tegen betaling.
  4. Tik op Abonneren.
  5. Kies een abonnementsoptie. Als de app een proefperiode biedt, kunt u er ook voor kiezen het abonnement enige tijd te proberen.
  6. Selecteer een betaalmethode.
  7. Tik op Abonneren.
  8. [Optioneel] Als u een proefabonnement wilt opzeggen en kosten wilt voorkomen, zegt u uw abonnement op voordat de proefperiode afloopt.

Abonneren op een app met een promotiecode

Er zijn twee typen promotiecodes.

Als in uw code woorden en cijfers worden gebruikt, zoals HAPPYHOLIDAYS2020
  1. Download en installeer de app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek in de app voor uw abonnement het abonnement waarop uw code van toepassing is.
  3. Doorloop het betalingsproces totdat de betaalmethode wordt weergegeven.
    • Als u geen betaalmethode heeft, voegt u er een toe.
  4. Tik naast de betaalmethode op de pijl-rechts pijl-rechts.
  5. Tik op Code inwisselen.
  6. Geef uw code op en volg de instructies op het scherm.
  7. Bevestig dat voor uw aankoop de promotie wordt gebruikt.
  8. Tik op Abonneren.
Als in uw code willekeurige letters en cijfers worden gebruikt, zoals K16KR5N03QL0J7KDH7XEU664
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Inwisselen.
  3. Geef uw code op en tik op Inwisselen.
    • Tip: Sommige apps kunnen u vragen uw abonnementsaankoop te voltooien.
  4. Download en installeer de app voor uw abonnement.
  5. Zoek in de app naar het type abonnement waarop uw code van toepassing is.
  6. Check uw winkelwagen om te bevestigen dat voor uw aankoop de promotiecode wordt gebruikt.
  7. Volg de stappen in de app om u te abonneren.
  8. Open de app om uw abonnement te voltooien.

Als u de promotiecode niet kunt inwisselen of zich niet kunt abonneren met de promotiecode, bekijkt u meer informatie over het oplossen van problemen met codes.

Een abonnement starten vanaf een website

1. Selecteer Abonneren via je Google-account of Abonneren via Google op de website die abonnementen aanbiedt.
  2. Zorg dat u bent ingelogd op het juiste Google-account.
  3. Selecteer een abonnementsaanbieding, zoals jaarlijks of maandelijks (dit kan afhankelijk zijn van de abonnementstypen die de website biedt).
  4. Bevestig uw betaalmethode en factuuradres.

Meer informatie over hoe u een bestaand abonnement kunt toevoegen aan uw Google-account