Een terugbetaling ontvangen op Google Play

Google kan sommige Google Play-aankopen terugbetalen, afhankelijk van het teruggavebeleid. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaar.

Drie manieren om een terugbetaling aan te vragen op Google Play

Belangrijk: Als u zich in de Europese Economische Ruimte of het Verenigd Koninkrijk bevindt en een aankoop heeft gedaan op of na 28 maart 2018, vindt u hier meer informatie over hoe u een terugbetaling kunt aanvragen.

Als de aankoop niet is wat u ervan had verwacht, niet werkt of u deze niet meer wilt hebben, kunt u het volgende doen:

Selecteer een optie:

Optie 1: Support krijgen van de ontwikkelaar van de app

De meeste apps in de Play Store worden gemaakt door externe ontwikkelaars, niet door Google. De ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de support van hun apps en voor de goede werking ervan voor gebruikers.

Neem in de volgende gevallen contact op met de app-ontwikkelaar:

1. U heeft een vraag over een app.
  2. U heeft een in-app-aankoop gedaan, maar heeft deze niet ontvangen of de aankoop werkt niet zoals u had verwacht.
  3. U wilt een terugbetaling aanvragen voor een aankoop die u meer dan 48 uur geleden heeft gedaan. De ontwikkelaar kan helpen bij aankoopproblemen en kan terugbetalingen verwerken in overeenstemming met diens beleid en de toepasselijke wetgeving.

Meer informatie over hoe u contact kunt opnemen met de app-ontwikkelaar

Optie 2: Een terugbetaling aanvragen op de Google Play-website

Als het minder dan 48 uur geleden is dat u een app heeft gekocht of een in-app-aankoop heeft gedaan, kunt u een terugbetaling aanvragen via Google Play. Als u muziek, films, boeken of andere content heeft gekocht, kunt u mogelijk ook na 48 uur nog een terugbetaling aanvragen (bekijk het onderstaande beleid).

U kunt ook een terugbetaling aanvragen door deze instructies te volgen. U ontvangt meestal binnen vijftien minuten bericht, maar dit kan tot vier werkdagen duren.

Voor hardware: Als u een apparaat heeft gekocht via de Google Store en u dit wilt retourneren of een terugbetaling voor het apparaat wilt aanvragen, gaat u naar de pagina over terugbetalingen van de Google Store voor meer informatie.

Optie 3: Een terugbetaling aanvragen via de Google Assistent

Als u een terugbetaling wilt aanvragen via de Google Assistent, moet u de taal Amerikaans-Engels gebruiken op uw apparaat.

Zeg het volgende tegen de Google Assistent:

• Cancel my Google Play apps order (Annuleer mijn bestelling voor Google Play-apps)
  • I want a Google Play refund (Ik wil een terugbetaling van Google Play)
  • I need a refund from Google Play (Ik heb een terugbetaling nodig van Google Play)
  • How do I get a refund from Google Play (Hoe krijg ik een terugbetaling van Google Play)
  • I paid for an app, but I want a refund (Ik heb voor een app betaald, maar ik wil een terugbetaling)

Meer informatie over de Google Assistent

Momenteel kunt u de Google Assistent niet vragen om een abonnement terug te betalen. Als u een terugbetaling voor een abonnement nodig heeft, kunt u hier een terugbetaling aanvragen.

Opmerking: Het teruggavebeleid varieert afhankelijk van wat u heeft gekocht. Meer informatie over de verschillende beleidsregels over terugbetalingen van Google Play

Opmerking: Bepaalde informatie met betrekking tot terugbetalingsverzoeken kan met ontwikkelaars worden gedeeld.

Teruggavebeleid van Google Play

Het teruggavebeleid varieert afhankelijk van wat u heeft gekocht. Selecteer een link voor meer informatie.

U krijgt mogelijk automatisch een terugbetaling als u een betaalde app verwijdert kort nadat u deze voor het eerst heeft gekocht. Als u de app opnieuw wilt installeren, moet u deze opnieuw kopen. U komt in dat geval niet in aanmerking voor een terugbetaling voor die aankoop.

Opmerking: Als u uw account- of betalingsgegevens aan iemand anders heeft gegeven, ons beleid lijkt te misbruiken of uw account niet beveiligt door middel van verificatie, kunnen we meestal geen terugbetaling doen.

Apps, games en in-app-aankopen (inclusief abonnementen)

Google betaalt de meeste Google Play-aankopen niet terug. Er zijn echter uitzonderingen (zie hieronder). U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaar. De ontwikkelaar kan helpen bij aankoopproblemen en kan terugbetalingen verwerken in overeenstemming met diens beleid en de toepasselijke wetgeving.

Teruggavebeleid

1. Binnen 48 uur: U krijgt mogelijk een terugbetaling afhankelijk van de details van de aankoop. Volg deze instructies
  2. Na 48 uur: Neem contact op met de ontwikkelaar om problemen op te lossen en na te gaan of u een terugbetaling kunt krijgen. Ontwikkelaars hebben hun eigen beleid en wettelijke vereisten en kunnen u mogelijk een terugbetaling verlenen.

Opmerking: U kunt een app of game slechts één keer retourneren voor een terugbetaling. Als u de app of game opnieuw koopt, ontvangt u geen terugbetaling meer. Als u een terugbetaling ontvangt, heeft u geen toegang meer tot het item.

Abonnementen op Google Play Muziek en Google Play Kiosk

Bekijk het betreffende gedeelte hieronder voor het beleid over abonnementen op Google Play Muziek of Google Play Kiosk.

Terugbetalingen voor Google Play Films

Als een video niet correct wordt afgespeeld, probeert u deze tips voor het oplossen van problemen met het afspelen van films. Neem de onderstaande informatie door als u toch een terugbetaling wilt ontvangen of als u de terugbetaling om een andere reden aanvraagt.

Beschikbaarheid van terugbetalingen

• Als u nog niet bent begonnen met kijken, kunt u binnen zeven dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen.
  • Als de film fouten bevat, niet beschikbaar is of niet naar behoren werkt, kunt u binnen 65 dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen.
  • Als u de film retourneert voor een terugbetaling, kan het item worden verwijderd uit uw bibliotheek en kunt u het mogelijk niet meer bekijken.
Terugbetalingen voor Google Play Muziek (inclusief abonnementen)

Als muziek niet wordt afgespeeld, probeert u onze tips voor het oplossen van problemen met het afspelen van muziek. Neem de onderstaande informatie door als u toch een terugbetaling wilt ontvangen of als u de terugbetaling om een andere reden aanvraagt.

Voor Google Play Muziek-abonnementen

Zodra uw abonnement is gestart, kunt u geen terugbetaling krijgen voor betalingen die u al heeft gedaan. Als u niet meer geabonneerd wilt zijn, zegt u uw abonnement op. U heeft nog steeds toegang tot het abonnement tot het einde van de periode waarvoor u heeft betaald.

Opmerking: Voor abonnementen op Pandora, Spotify of andere services voor het streamen van muziek bekijkt u het bovenstaande gedeelte over apps, games en in-app-aankopen.

Voor afzonderlijke nummers en albums

Afhankelijk van uw specifieke situatie kunt u een nummer of album mogelijk binnen zeven werkdagen na aankoop retourneren, op voorwaarde dat u het niet heeft gedownload of afgespeeld. Zodra u de muziek downloadt of streamt, kunt u uw bestelling niet meer annuleren voor een terugbetaling, tenzij de download of stream niet correct werkt.

Als u een nummer of album retourneert, kan het uit uw bibliotheek worden verwijderd en kunt u het niet meer beluisteren.

Terugbetalingen voor Google Play Boeken

Als een e-boek of audioboek niet wordt geladen of afgespeeld, probeert u deze stappen voor het oplossen van problemen. Neem de onderstaande informatie door als u toch een terugbetaling wilt ontvangen of als u de terugbetaling om een andere reden aanvraagt.

Beschikbaarheid van terugbetalingen voor afzonderlijke retouren en bundels van boeken

Terugbetalingen voor e-boeken:

• U kunt binnen zeven dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen, behalve voor gehuurde e-boeken (hiervoor zijn alle verkopen definitief).
  • Als het e-boek niet werkt, kunt u binnen 65 dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen.
  • Als u een bundel met e-boeken heeft gekocht, kunt u alleen een terugbetaling aanvragen voor de volledige bundel.

Terugbetalingen voor audioboeken zijn afhankelijk van waar u het audioboek heeft gekocht:

• Alle verkopen zijn definitief, behalve in de volgende gevallen:
    • Klanten in Zuid-Korea: U kunt binnen zeven dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen, op voorwaarde dat u niet bent begonnen met het beluisteren van het audioboek.
    • Als het audioboek niet werkt, kunt u op elk gewenst moment een terugbetaling aanvragen.
    • Als u een bundel met audioboeken heeft gekocht, kunt u alleen een terugbetaling aanvragen voor de volledige bundel.

Als uw terugbetaling wordt goedgekeurd, kan het e-boek of audioboek uit uw bibliotheek worden verwijderd en kunt u het mogelijk niet meer lezen of beluisteren.

Terugbetalingen voor Google Play Kiosk

Losse nummers

Aankopen van losse nummers van tijdschriften kunnen niet worden terugbetaald, tenzij u geen toegang kunt krijgen tot het nummer of er een probleem is met de content.

Abonnementen

Abonnementen kunnen op elk gewenst moment worden opgezegd.

• Als u geen toegang kunt krijgen tot de content, kunnen we een terugbetaling doen.
  • Als u binnen de eerste zeven dagen van een maandabonnement (of een langer abonnement) opzegt, kunnen we de kosten terugbetalen voor de maand waarin u het abonnement heeft opgezegd.

Opmerking: We kunnen alleen actieve abonnementen terugbetalen en niet abonnementen die al zijn beëindigd. Als u een publicatie retourneert, kan deze uit uw bibliotheek worden verwijderd en kunt u deze mogelijk niet meer openen.

Abonneren via Google
Abonnementen die u via uw Google-account heeft aangeschaft, kunnen op elk gewenst moment worden opgezegd.
  • Als u geen toegang kunt krijgen tot de content, kunnen we een teruggave verlenen.
  • Als u binnen de eerste 48 uur van een maandabonnement (of een langer abonnement) opzegt, kunnen we de kosten terugbetalen voor de maand waarin u het abonnement heeft opgezegd.

Opmerking: We kunnen alleen een teruggave uitvoeren voor actieve abonnementen en niet voor abonnementen die al zijn afgelopen.

Aankopen binnen een actie op de Google Assistent
Google betaalt de meeste digitale aankopen via de Google Assistent niet terug. Er zijn echter uitzonderingen (zie hieronder). U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaar. De ontwikkelaar kan helpen bij aankoopproblemen en kan terugbetalingen verwerken in overeenstemming met diens beleid en de toepasselijke wetgeving.

Teruggavebeleid

1. Binnen 48 uur: U krijgt mogelijk een terugbetaling afhankelijk van de details van de aankoop. Volg deze instructies
  2. Na 48 uur: Neem contact op met de ontwikkelaar om problemen op te lossen en na te gaan of u een terugbetaling kunt krijgen. Ontwikkelaars hebben hun eigen beleid en wettelijke vereisten en kunnen u mogelijk een terugbetaling verlenen.
Google Play-cadeaukaarten en Google Play-saldo

Google Play-cadeaukaarten en ander prepaid Google Play-tegoed (waaronder contante opwaarderingen) kunnen niet worden terugbetaald, tenzij wettelijk vereist. Google Play-promotietegoed kan niet worden terugbetaald.

• Inwoners van de Verenigde Staten die cadeaukaarten of niet-promotiecodes hebben ingewisseld, kunnen een terugbetaling voor hun Google Play-saldo aanvragen als het bedrag lager dan $ 10 is.
  • Inwoners van Brazilië die cadeaukaarten of niet-promotiecodes hebben ingewisseld, kunnen een terugbetaling voor hun Google Play-saldo aanvragen.
  • Inwoners van Zuid-Korea die cadeaukaarten of niet-promotiecodes hebben ingewisseld, kunnen een terugbetaling voor het bedrag van de cadeaukaart aanvragen voor resterend Google Play-saldo wanneer dit 40% of minder van de nominale waarde van de cadeaukaart bedraagt.

Teruggavebeleid voor Google Play-cadeaus

Opmerking: Dit is alleen van toepassing op Google Play-tegoed, Google Play Muziek-abonnementen of Google Play Boeken die als cadeau worden gekocht via Google. Als uw cadeau is gekocht via een onafhankelijke verkoper, neemt u contact op met de verkoper voor informatie over teruggaven.

Als u uw cadeau wilt retourneren, laat u de koper die weten zodat hij contact met ons kan opnemen. Opmerking:

• We kunnen alleen een teruggave uitvoeren voor de persoon die het cadeau heeft gekocht.
  • Teruggaven kunnen alleen worden uitgevoerd voor cadeaus die nog niet zijn ingewisseld.
  • De cadeaucode kan niet meer worden ingewisseld nadat een teruggave is ontvangen voor het cadeau.
  • Terugbetalingen voor cadeaus van Google Play-tegoed zijn tot drie maanden na de aankoopdatum mogelijk.
Teruggavebeleid voor Google Play-donaties
Donaties aan non-profitorganisaties worden niet terugbetaald. Als u problemen ondervindt met een betaling, neemt u contact op met ons supportteam.

De duur van het terugbetalingsproces

Tijdlijnen voor terugbetalingen

Teruggaven van Google Play worden geretourneerd naar de betaalmethode die is gebruikt voor de oorspronkelijke aankoop. De verwerkingstijden voor terugbetalingen verschillen afhankelijk van hoe u heeft betaald.

Als uw terugbetaling langer duurt dan verwacht, kunt u de terugbetalingsstatus controleren in uw Google Pay-account. Als de status Terugbetaald is, wordt er een tegoed bijgeschreven op uw betaalmethode. Als de status Geannuleerd is, is de bestelling nooit in rekening gebracht en wordt er dus geen tegoed bijgeschreven op uw betaalmethode.

Betaalmethode

Geschatte terugbetalingstijd

Creditcard/betaalpas

3-5 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van de kaartuitgever en kan soms tot tien werkdagen duren.

Als uw creditcard niet meer actief is, gaan de terugbetalingen naar de bank die uw kaart heeft uitgegeven. Neem contact op met de bank om uw geld terug te krijgen.

Facturering via mobiele provider (vooraf betaald/betalen op basis van gebruik)

1-30 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van uw provider en kan soms langer duren.

Facturering via mobiele provider (achteraf betaald/contract)

1-2 maandelijkse afschriften

De verwerkingstijd is afhankelijk van uw provider, maar terugbetalingen worden meestal weergegeven op het eerste of tweede maandelijkse rekeningoverzicht na de terugbetaling. Als het langer duurt, neemt u contact op met uw provider om de status te controleren.

Google Play-saldo (cadeaukaart of krediet)

1 werkdag

Teruggaven verschijnen in uw Google Play-account. Dit kan soms tot drie werkdagen duren.

Google Pay

1 werkdag

Teruggaven verschijnen in uw Google Pay-account. Dit kan soms tot drie werkdagen duren.

Internetbankieren

1-10 werkdagen

De verwerkingstijd is afhankelijk van uw bank, maar duurt meestal tussen vier en tien werkdagen.

PayPal

3-5 werkdagen

Dit kan soms tot tien werkdagen duren. Als u het geld laat retourneren naar een betaalmethode binnen PayPal (zoals een gelinkte bankrekening), neemt u contact op met PayPal voor meer informatie.

Payco (alleen Korea)

3-5 werkdagen

Dit kan soms tot tien werkdagen duren. Als het langer duurt, neemt u contact op met PAYCO voor meer informatie.

Mercado Pago (alleen Brazilië) 3-5 werkdagen

my paysafecard (Polen, Cyprus, Tsjechië, Slowakije, Slovenië)

3-5 werkdagen
MoMo E-Wallet (alleen Vietnam) 1-5 werkdagen
ZaloPay (alleen Vietnam) 1-5 werkdagen
VTC Pay (alleen Vietnam) 1-5 werkdagen
TrueMoney Wallet (alleen Thailand) 1-5 werkdagen

GoPay (alleen Indonesië)

1-5 werkdagen