Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Google Play-video's bekijken en beheren op je tv

Je kunt Google-producten en -services op een aantal manieren gebruiken om films en series op je tv te bekijken.
Sommige producten en functies zijn niet in alle landen beschikbaar. Meer informatie over wat beschikbaar is in jouw land

Google Play Films bekijken op een smart-tv

Video's bekijken op Android TV
  1. Scroll op het startscherm van uw Android TV naar het gedeelte Apps.
  2. Selecteer de Google Play Films-app Play Films.
  3. Zoek naar films en tv-programma's.
    • Als u wilt zoeken via gesproken zoekopdrachten, scrollt u naar de bovenkant van het scherm en selecteert u Microfoon Microfoon uitschakelen. Als u uw zoekopdracht wilt typen, scrollt u naar de rechterbovenkant van het scherm en selecteert u Invoer Invoer.
  4. Selecteer een film of tv-programma.

Inloggen met een ander account op Android TV

Als u wilt inloggen met een ander Google Play Films-account op Android TV, moet u het account dat u momenteel op uw apparaat gebruikt, verwijderen en het nieuwe account toevoegen. Zodra u dit heeft gedaan, moet u het instelproces opnieuw doorlopen. Ga voor meer informatie naar het Helpcentrum van Android TV.

U kunt ook vanaf een ander Google-account naar uw Android TV casten met behulp van uw telefoon of tablet. Ga voor meer informatie naar het Helpcentrum van Chromecast.

Als u authenticatie in twee stappen voor een account gebruikt, moet u een app-wachtwoord maken voordat u een account toevoegt.

Video's bekijken op Apple TV

Verbind uw Apple TV en uw mobiele Apple-apparaat met hetzelfde wifi-netwerk en gebruik AirPlay om video naar uw tv te streamen.

1. Open de Google Play Films-app Play Films op uw iPhone of iPad.
  2. Selecteer een video om het afspelen te starten.
  3. Selecteer AirPlay AirPlay naast de afspeelknoppen van de video.
  4. Selecteer uw Apple TV in de lijst.

Opmerking: Apple TV met AirPlay wordt ondersteund op 3e generatie Apple TV's of hoger waarop Apple TV-software 7.0 of hoger wordt uitgevoerd. U kunt hier controleren welk model Apple TV u heeft.

Video's bekijken met Chromecast

Als u een Chromecast met Google TV heeft, kunt u films en series van Google rechtstreeks op uw tv bekijken. Meer informatie over hoe u content koopt of huurt op Google TV

Bij andere Chromecast-apparaten kunt u video streamen naar uw tv.

Video's bekijken op andere smart-tv's

Je kunt films en series in je bibliotheek bekijken via de YouTube-app op je smart-tv.

1. Open de YouTube-app YouTube op je smart-tv.
  2. Log in met je Google-account.
  3. Selecteer Aankopen op het tabblad Bibliotheek.
Video's bekijken met een HDMI-kabel

Als u uw apparaat op uw tv wilt aansluiten, heeft u het volgende nodig:

• Een HDTV waarop HDMI-poorten beschikbaar zijn.
  • Een HDMI-kabel of -adapter waarmee u uw apparaat kunt aansluiten op uw tv.

Als u uw apparaat en uw tv op elkaar aansluit, worden het beeld en geluid van uw apparaat weergegeven op uw tv. Als uw video zonder geluid wordt afgespeeld, moet u de audiobron mogelijk wijzigen in de tv-instellingen.

Problemen met het bekijken van video's of tv-programma's via een HDMI-kabel oplossen

Als u problemen ondervindt bij het bekijken van video's op uw tv, probeert u het volgende:

• Koppel beide uiteinden van de HDMI-kabel los en sluit de kabel weer stevig aan op uw apparaat en tv.
  • Controleer of u de HDMI-kabel op de juiste HDMI-poort van uw tv heeft aangesloten.
  • Controleer of uw tv op de juiste HDMI-bron is ingesteld.
  • Start uw apparaat opnieuw op.