Video's in je bibliotheek bekijken en beheren op je tv

Je kunt films en series uit je Google-bibliotheek op verschillende manieren bekijken op je tv.
Sommige producten en functies zijn niet in alle landen beschikbaar. Meer informatie over wat beschikbaar is in jouw land

Je films en series bekijken op een smart-tv

Video's bekijken op Android TV
  1. Scroll op je Android TV vanaf het startscherm naar de rij Apps.
  2. Selecteer de Google Play Films-app Play Films.
  3. Zoek naar films en series die je wilt bekijken.
  4. Selecteer een film of serie.

Tips:

• Als je wilt zoeken via gesproken zoekopdrachten: scroll naar de bovenkant van het scherm en selecteer Microfoon Microfoon uitschakelen
  • Als je je zoekopdracht wilt typen: scroll bovenaan het scherm naar rechts en selecteer Invoer Invoer.
  1. Zorg dat je op het Android TV-apparaat ingelogd bent op het juiste account.
  2. Ga naar het tabblad Winkel.
  3. Je vindt je gekochte content in de eerste rij met de titel Je bibliotheek.
    • Als je meer dan 10 titels in je bibliotheek hebt, selecteer je Alles bekijken onder Je bibliotheek.

Inloggen met een ander account op Android TV

Als je op Android TV wilt inloggen op een ander Google Play Films-account, moet je het account verwijderen dat momenteel op het apparaat staat. Nadat je het account hebt verwijderd, moet je het instelproces opnieuw doorlopen. Ga voor meer informatie naar het Helpcentrum van Android TV.

Je kunt ook vanaf een ander Google-account naar je Android TV casten via je telefoon of tablet. Ga voor meer informatie naar het Helpcentrum van Chromecast.

Als je verificatie in 2 stappen voor een account gebruikt, moet je een app-wachtwoord maken voordat je een account toevoegt.

Video's bekijken op Apple TV
Als je je Apple TV en je mobiele Apple-apparaat verbindt met hetzelfde wifi-netwerk, kun je AirPlay gebruiken om video naar je tv te streamen.
  1. Open de Google TV-app  op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer een video om te bekijken.
  3. Selecteer AirPlay AirPlay naast de afspeelbediening van de video.
  4. Selecteer je Apple TV.

Tip: De Apple TV 3e generatie en hoger ondersteunt AirPlay. Je kunt hier checken welk model Apple TV je hebt.

Video's bekijken met Chromecast

Je kunt films en series van Google rechtstreeks op je tv bekijken als je een Chromecast met Google TV hebt. Meer informatie over hoe je content koopt of huurt op Google TV

Bij andere Chromecast-apparaten kun je video streamen naar je tv.

Video's bekijken op andere smart-tv's
  1. Open de YouTube-app YouTube op je smart-tv.
  2. Log in met je Google-account.
  3. Selecteer Aankopen op het tabblad Bibliotheek.
Video's bekijken met een HDMI-kabel

Je hebt het volgende nodig om je apparaat aan je tv te koppelen:

• Een HDTV waarop HDMI-poorten beschikbaar zijn.
  • Een HDMI-kabel of -adapter waarmee je je apparaat kunt aansluiten op je tv.

Als je je apparaat en je tv op elkaar aansluit, worden het beeld en geluid van je apparaat weergegeven op je tv. Als de video zonder geluid wordt afgespeeld, moet je de audiobron misschien wijzigen in de tv-instellingen.

Als je problemen tegenkomt bij het gebruik van een HDMI-kabel om video's op je tv te bekijken, probeer je deze stappen:

• Haal beide uiteinden van de HDMI-kabel los. Sluit ze daarna weer stevig aan op je apparaat en tv.
  • Check of de HDMI-kabel is aangesloten op de juiste HDMI-poort op je tv.
  • Bekijk de video in een webspeler. Je kunt geen video's mirroren vanuit de app.
  • Check of je tv op de juiste HDMI-bron is ingesteld.
  • Start je apparaat opnieuw op.

Problemen met een film of serie op je tv oplossen

Belangrijk: Als je problemen ondervindt met een film of serie op een Google TV-apparaat, volg je deze stappen voor probleemoplossing.

De app sluiten en opnieuw openen

1. Druk op de afstandsbediening op de startknop.
  2. Open Google Play Films Play Films opnieuw.
  3. Speel de film of serie opnieuw af.

Uitloggen bij de app en opnieuw inloggen

1. Open Google Play Films Play Films.
  2. Selecteer Instellingen en dan Uitloggen.
  3. Ga terug naar 'Instellingen' en selecteer Inloggen.
    • Je moet misschien een code opgeven.
  4. Speel de film of serie opnieuw af.

De app verwijderen en opnieuw installeren

1. Ga naar My Channels (Mijn kanalen).
  2. Selecteer Google Play Films.
  3. Druk op de afstandsbediening op de sterknop en dan Verwijderen.
  4. Installeer de app opnieuw via de Channel Store (Kanaalwinkel).
  5. Speel de film of serie opnieuw af.

Een bedrade internetverbinding gebruiken

1. Gebruik een ethernetkabel om je apparaat te verbinden met internet.
  2. Wijzig de verbindingsinstellingen om een bedrade verbinding te gebruiken in plaats van wifi.
  3. Speel de film of serie opnieuw af.

Meer stappen voor probleemoplossing voor Android TV

Je internetverbinding checken

1. Open Google Play Films Play Films.
  2. Selecteer Verifieer netwerkinstellingen en dan Wifi.
    • Als je 'Verifieer netwerkinstellingen' niet ziet in de app: Ga op je apparaat naar Instellingen. Selecteer Netwerk en dan Wifi.
  3. Selecteer een netwerk en volg de instructies op het scherm om verbinding te maken.
  4. Ga terug naar de app en speel je film of serie opnieuw af.

Nagaan of je systeem up-to-date is

1. Ga op je apparaat naar Instellingen.
  2. Selecteer Over en dan Systeemupdate en dan Nu controleren.
  3. Als er een update beschikbaar is, installeer je deze.
  4. Speel de film of serie opnieuw af.