Lisätietoa Google Playsta ja vaihtoehtoisista laskutusjärjestelmistä

Kehittäjät voivat nyt tarjota digitaalisesta sisällöstä ja palveluista maksaville käyttäjille vaihtoehtoja Google Playn laskutusjärjestelmälle seuraavissa maissa:

• Euroopan talousalueen (ETA) maat
  • Australia
  • Brasilia
  • Intia
  • Indonesia
  • Japani
  • Etelä-Afrikka
  • Etelä-Korea
  • Yhdysvallat

Google Playn laskutusjärjestelmä

Google Playn laskutusjärjestelmän avulla voit ostaa turvallisesti digitaalisia tuotteita ja sovelluksen sisäistä sisältöä, esim. tilauksia. Maksutietosi tallennetaan turvallisesti Google-tilille, eikä niitä jaeta sovelluskehittäjille. Voit estää tahattomat ostokset vaatimalla todennusta ennen ostoksia.

Kun käytät Google Playn laskutusjärjestelmää, voit myös määrittää kuukausibudjetin, tarkistaa maksuhistorian ja ylläpitää tilauksia tilauskeskuksen kautta sekä hallita lapsilukkoa. Voit luoda perheryhmän, ja jos olet ryhmän vanhempi, voit lisätä jäsenille perheen maksutavan ja edellyttää lupaasi Google Playssa tehtäviin ostoksiin ja latauksiin. Jos Google Playssa tehdyn ostoksen kanssa on ongelmia, voit myös pyytää hyvitystä Google Playn kautta.

Google Playn laskutusjärjestelmän avulla voit maksaa helposti useilla eri maksutavoilla eri puolilla maailmaa. Maasta riippuen maksutapoihin voi kuulua paikallinen matkapuhelinlasku, sähköiset lompakot, käteinen ja Play-lahjakortit ja voit ansaita ostoksistasi Play-pisteitä. Lue lisää käytettävissä olevista maksutavoista.

Lue lisää Google Playn laskutusjärjestelmän toiminnasta.

Vaihtoehtoiset laskutusjärjestelmät käyttäjille

Riippuen maasta ja kehittäjän valinnoista, kehittäjä voi tarjota vaihtoehtoja kussakin ostoksessa käytettävälle laskutusjärjestelmälle. Nämä määräytyvät valintasi perusteella:

• Kuka suojaa ostoksesi, käsittelee maksusi ja tallentaa maksutiedot
  • Kuka tarjoaa ostokseen liittyvän asiakaspalvelun
  • Mitä etuja ostokseen kuuluu
  • Kuka on vastuussa sovellettavista kuluttajan oikeuksista (ETA-maissa)

Uskomme, että tämä valinta auttaa sinua tekemään perusteltuja päätöksiä ostoksista Playn ekosysteemissä.

Vinkki: ETA-maissa oleville käyttäjille voidaan tarjota vaihtoehtoinen laskutusjärjestelmä ilman mahdollisuutta valita Google Playn laskutusjärjestelmää.

Australiassa, Brasiliassa, Intiassa, Indonesiassa, Japanissa, Etelä-Afrikassa, Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa olevat käyttäjät voivat valita laskutusjärjestelmän kullekin ostokselle.
Tuotteesta riippuen kehittäjät, jotka myyvät digitaalista sisältöä sovelluksessa, voivat tarjota vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän Google Playn laskutusjärjestelmän lisäksi. Kun käytät toista laskutusjärjestelmää ostoksen tekemiseen, Google Play ei hallinnoi ostosta. Katso, miten voit tarkistaa, mistä tiliotteen veloitukset tulevat.
Käyttäjät ETA-maissa
Muiden kuin pelisovellusten kehittäjät, jotka myyvät digitaalista sisältöä ja palveluja sovelluksessa, voivat tarjota vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän Google Playn laskutusjärjestelmän sijaan tai lisäksi. Kun käytät toista laskutusjärjestelmää ostoksen tekemiseen, Google ei ole osapuolena tapahtumassa, Google Play ei hallinnoi ostostasi etkä voi käyttää maksuun Play-saldoa tai Play-lahjakortteja (jos ne ovat saatavilla maassasi). Muut Playn ominaisuudet (esim. ostosten hallinta, Play-tarjoukset, Play Pass ‐tarjoukset ja tilausten hallinta Playn tilauskeskuksessa) eivät koske näitä ostoksia. Jos valitset jonkin muun laskutusjärjestelmän, kyseisen laskutusjärjestelmän tarjoaja toimii tapahtumissa myyjänä ja vastaa yksin ostoksen toimittamisesta ja siihen liittyvästä tuesta (mukaan lukien kuluttajan oikeudet, esim. lakisääteiset takuut). Katso, miten voit tarkistaa, mistä tiliotteen veloitukset tulevat.

Vinkkejä:

• Google ei suojaa kehittäjälle tai vaihtoehtoiselle laskutuspalveluntarjoajalle jakamiasi maksutietoja, esim. laskutusosoitetta tai maksutapaa.
  • Kun valitset kassalla Google Playn, voit käyttää esimerkiksi seuraavia ominaisuuksia:
    • Play-lahjakortit tai Play-pisteet
      • Tämä ominaisuus on käytettävissä vain tietyissä maissa.
    • Ostojen asetukset
    • Playn tilausten hallinta
    • Play Pass ‑tarjoukset
  • Jos haluat tietää, miten vaihtoehtoiset laskutusjärjestelmät tarjoavat laskutusominaisuuksia ja ‐etuja, ota yhteyttä kehittäjään.

Vaihtoehtoinen laskutus lapsille

Lapsi voi ostaa digitaalista sisältöä sovelluksista, ja hän voi käyttää joko Google Playta tai muuta, kehittäjän tarjoamaa maksutapaa. Ostosten hyväksymistä Playssa ei sovelleta, jos lapsi käyttää kehittäjän laskutusjärjestelmää.

Kun lapsi yrittää ensimmäisen kerran tehdä sovelluksensisäisen ostoksen sovelluksessa, joka tarjoaa eri maksutavan, hänen vanhempansa tai huoltajansa on kirjauduttava sisään ja tarkistettava viesti ennen ostoksen tekemistä. Viestissä kerrotaan muista tavoista, joilla lapsi voi maksaa sovelluksen sisäisestä digitaalisesta sisällöstä. Kun lapsi seuraavan kerran yrittää tehdä sovelluksensisäisen ostoksen samassa sovelluksessa, lapsen vanhempaa tai huoltajaa ei pyydetä kirjautumaan ja tarkistamaan viesti, vaan lapsi voi jatkaa ilman vanhemman suostumusta.

Jos lapsi käyttää muuta maksutapaa kuin Google Playta maksaakseen sovelluksen sisäisestä sisällöstä, kehittäjä

• suojaa ostoksen, käsittelee maksun ja säilyttää maksutiedot
  • auttaa kaikissa kysymyksissä tai ongelmissa
  • tarjoaa muuta apua ostoksen kanssa.

Google suojaa Google Playssa tehdyt ostokset. Jos lapsen tilillä voi käyttää Playn ominaisuuksia (esim. Play-lahjakortit, Play-pisteet, tilausten hallinta ja Play Pass ‐tarjoukset), ne ovat käytettävissä vain, kun ostos tehdään Google Playssa.

Usein kysyttyä

Mitkä maat muodostavat Euroopan talousalueen (ETA)?
Tällä hetkellä Euroopan talousalueeseen kuuluvat seuraavat maat: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kyproksen tasavalta, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekin tasavalta, Unkari ja Viro.
Mitä tapahtuu, jos tarvitsen hyvityksen vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdylle ostokselle?
Et voi pyytää hyvitystä Googlen kautta muilla laskutusjärjestelmillä tehdyistä ostoksista. Suosittelemme, että otat yhteyttä kehittäjään hyvitykseen liittyen.
Mistä tiedän, olenko tekemässä ostoksen Google Playn laskutusjärjestelmän vai vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta?

Jos sovellus tarjoaa muita laskutusjärjestelmiä, voit valita Google Playn laskutusjärjestelmän tai vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän.

Jos olet Euroopan talousalueella (ETA):

• Sovellus voi tarjota vain yhden vaihtoehtoisen laskutusvaihtoehdon.
  • Play-saldoa tai ‑lahjakortteja ei voi käyttää maksamiseen vaihtoehtoisissa laskutusjärjestelmissä.
  • Nämä Playn ominaisuudet eivät koske vaihtoehtoisia laskutusjärjestelmiä:
    • Ostojen asetukset
    • Play-tarjoukset
    • Playn tilausten hallinta
    • Play Pass ‑tarjoukset
Miten voin tarkistaa, onko maksu tehty Google Playn laskutusjärjestelmässä vai vaihtoehtoisessa laskutusjärjestelmässä?

Voit tarkistaa tapahtumassa käytetyn laskutusjärjestelmän Google Playn tilaushistoriasta tai tiliotteeltasi. Jos ostoksesi ei näy Google Playn tilaushistoriassa, se tehtiin todennäköisesti toisen laskutusjärjestelmän kautta. Katso, kuinka voit tarkistaa tilaushistorian Google Playssa ja kuinka voit tarkistaa tiliotteesta, ovatko veloitukset Google Playsta vai toiselta palveluntarjoajalta.

Vinkki: Varmista, että kirjaudut sille Google-tilille, jolla olet tehnyt ostoksen. Katso, miten voit lisätä tilin tai vaihtaa tiliä.
Miten voin hallita sovellustilauksia vaihtoehtoisissa laskutusjärjestelmissä? Näkyvätkö ne Playn tilauskeskuksessa?

Vaihtoehtoisten laskutusjärjestelmien kautta tehdyt sovellustilaukset eivät näy Playn tilauskeskuksessa tai osoitteessa play.google.com. Jos haluat muokata tai perua vaihtoehtoisten laskutusjärjestelmien kautta tehtyjä tilauksia, ota yhteyttä kehittäjään.

Vinkki: Sovelluksen poistaminen ei peruuta tilaustasi riippumatta siitä, teitkö tilauksen Google Playn laskutusjärjestelmän vai vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta.

Keneen otan yhteyttä, jos tarvitsen apua vaihtoehtoisten laskutusjärjestelmien maksuasioissa?
Ota yhteyttä kehittäjään, jos sinulla on maksuongelmia (esimerkiksi epäonnistuneet maksut tai ongelmia credit-korttien lisäämisessä) vaihtoehtoisten laskutusjärjestelmien kanssa.
Miten tämä vaikuttaa aktiivisiin tilauksiin, joita minulla on vaihtoehtoisia laskutusjärjestelmiä käyttävissä sovelluksissa?
Aktiiviset tilaukset käyttävät Google Playn laskutusjärjestelmää, ellet peru tilausta. Huomaa, että sovelluksen poistaminen ei peru tilaustasi. Voit jatkaa aktiivisten tilausten hallintaa Playn tilauskeskuksessa tai osoitteessa play.google.com. Lue lisää tilausten hallinnasta Google Playssa.
Voinko vaihtaa aktiivisen tilauksen laskutuksen Google Playn laskutusjärjestelmästä vaihtoehtoiseen laskutusjärjestelmään?
Jos haluat muuttaa aktiivisen tilauksen laskutusta, sinun on peruttava nykyinen tilaus ja tehtävä uusi tilaus. Huomaa, että tilauksen peruminen voi vaikuttaa nykyisiin hintoihin ja kampanjoihin.
Käytetäänkö todennus- ja lapsilukkoasetuksiani vaihtoehtoisten laskutusjärjestelmien kautta tehtyihin ostoksiin?

Ei. Googlen todennus- ja ostosten hallinta-asetukset koskevat vain ostoksia, jotka on tehty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta. Katso, kuinka voit ottaa lapsilukon käyttöön ja hallita sitä Google Playssa tai muuttaa todennusasetuksia Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehdyille ostoksille.

Lapset, joilla on Family Linkin kautta hallinnoitu Google-tili: Tarvitaanko vanhempien suostumus myös sellaisten sovellusten lataamiseen, jotka tarjoavat vaihtoehtoisia laskutusjärjestelmiä?
Kyllä. Vanhemman hyväksyntää Family Linkissä tuetaan myös latauksissa, joissa käytetään vaihtoehtoisia laskutusjärjestelmiä. Lapsilukko- ja todennusasetuksia tuetaan kuitenkin vain ostoksissa, jotka tehdään Google Playn laskutusjärjestelmällä. Katso ohjeet seuraaviin:
Olen rekisteröitynyt Google Play Pointsiin. Ansaitsenko Google Play ‐pisteitä vaihtoehtoisissa laskutusjärjestelmissä tehdyistä ostoksista?
Et. Google Play ‐pisteitä ei voi ansaita vaihtoehtoisissa laskutusjärjestelmissä tehdyistä ostoksista.
Voinko käyttää Play-saldoa ja Play-lahjakortteja vaihtoehtoisissa laskutusjärjestelmissä tehtyihin ostoksiin?
Et. Play-saldoa ei voi käyttää ostoksiin vaihtoehtoisissa laskutusjärjestelmissä.
Voinko lunastaa Play-tarjouksia vaihtoehtoisissa laskutusjärjestelmissä tehdyistä ostoksista?
Et. Play-tarjouksia voi käyttää vain Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehtyihin ostoksiin.