Få flere oplysninger om Google Play og alternative faktureringssystemer

Udviklere kan nu tilbyde alternativer til Google Plays faktureringssystem til de brugere, der betaler for digitalt indhold og tjenester i følgende lande:

• EØS-lande (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde)
  • Australien
  • Brasilien
  • Indien
  • Indonesien
  • Japan
  • Sydafrika
  • Sydkorea
  • USA

Google Plays faktureringssystem

Google Plays faktureringssystem giver dig mulighed for at købe digitale produkter og indhold i apps, herunder abonnementer, på en sikker måde. Dine betalingsoplysninger gemmes på en sikker måde på din Google-konto og deles ikke med appudviklere. Hvis du vil forhindre utilsigtede køb, kan du kræve godkendelse, hver gang du foretager et køb.

Når du bruger Google Plays faktureringssystem, kan du også angive et månedligt budget, tjekke din betalingshistorik, administrere dine abonnementer på ét sted via abonnementscenteret og konfigurere og administrere børnesikring. Du kan oprette en familiegruppe, og hvis du er forælder i gruppen, kan du konfigurere en betalingsform, som medlemmerne kan benytte, og som kræver din tilladelse ved køb eller download af indhold i Google Play. Hvis du har problemer med et køb i Google Play, kan du også anmode om refusion via Google Play.

Google Plays faktureringssystem gør det nemt at betale med en række forskellige betalingsmetoder verden over. Alt efter hvilket land du befinder dig i, kan betalingsmetoder omfatte lokal betaling via mobilregningen, elektroniske punge, kontanter og Play-gavekort, og du kan optjene Play-point, når du foretager køb. Få flere oplysninger om de tilgængelige betalingsformer.

Få flere oplysninger om, hvordan Google Plays faktureringssystem fungerer.

Alternative faktureringssystemer til brugerne

Alt efter hvilket land du befinder dig i, og om udviklerne har valgt at deltage, kan udviklerne tilbyde dig et udvalg af faktureringssystemer ved hvert køb. Dit valg bestemmer:

• Hvem der beskytter dit køb, behandler din betaling og opbevarer eventuelle betalingsoplysninger
  • Hvem der yder kundeservice i forbindelse med købet
  • Hvilke fordele der følger med dit køb
  • Hvem der er ansvarlig for de gældende forbrugerrettigheder (i EØS-lande)

Vi mener, at dette valg kan hjælpe dig med at træffe en velovervejet beslutning, når du foretager køb i Play-økosystemet.

Tip! Brugere i EØS-lande tilbydes muligvis et alternativt faktureringssystem uden mulighed for at vælge Google Plays faktureringssystem.

Brugere i Australien, Brasilien, Indien, Indonesien, Japan, Sydafrika, Sydkorea og USA kan vælge mellem forskellige faktureringssystemer ved hvert køb
Afhængigt af hvilket produkt det drejer sig om, kan udviklere, der sælger digitalt indhold i deres app, stille et alternativt faktureringssystem til rådighed ud over Google Plays faktureringssystem. Når du foretager et køb via et andet faktureringssystem, administreres dit køb ikke af Google Play. Se, hvordan du tjekker, hvor debiteringerne på dit kontoudtog stammer fra.
Brugere i EØS-lande
Udviklere af apps, der ikke er spil, og som sælger digitalt indhold og tjenester i deres app, kan tilbyde dig et alternativt faktureringssystem i stedet for eller som supplement til Google Plays faktureringssystem. Når du foretager et køb via et andet faktureringssystem, sker transaktionen ikke via Google, dit køb administreres ikke af Google Play, og du kan ikke bruge din Play-saldo eller dine gavekort til Google Play (hvis de er tilgængelige i dit land) til at betale. Andre Play-funktioner som f.eks. købsindstillinger, Play-tilbud, Play Pass-tilbud og administration af abonnementer i Plays abonnementscenter gælder ikke for disse køb. Hvis du vælger et andet faktureringssystem, er udbyderen af det pågældende faktureringssystem sælgeren, for så vidt angår enhver transaktion, og er eneansvarlig for levering af og support til dit køb (herunder forbrugerrettigheder som f.eks. lovpligtige garantier i henhold til gældende lovgivning). Se, hvordan du tjekker, hvor debiteringerne på dit kontoudtog stammer fra.

Tips!

• Google beskytter ikke de betalingsoplysninger, du deler med en udvikler eller en udbyder af en alternativ faktureringstjeneste, f.eks. oplysninger om din faktureringsadresse og din betalingsmetode.
  • Når du vælger Google Play under betalingen, har du adgang til følgende funktioner:
    • Gavekort til Google Play eller Play Points
      • Denne funktion er kun tilgængelig i udvalgte lande.
    • Administration af køb
    • Administration af abonnementer i Play
    • Play Pass-tilbud
  • Kontakt din udvikler for at finde ud af, hvilke faktureringsfunktioner og -fordele alternative faktureringssystemer tilbyder.

Alternativ fakturering for børn

Et barn kan købe digitalt indhold i apps og betale enten ved hjælp af Google Play eller en anden betalingsmetode, som udvikleren tilbyder. Godkendelse af køb i Play anvendes ikke, hvis et barn bruger udviklerens faktureringssystem.

Første gang et barn forsøger at foretage et køb i en app, der tilbyder en anden betalingsmetode, skal barnets forælder eller værge logge ind før købet for at gennemgå en meddelelse. Denne meddelelse beskriver de andre måder, hvorpå barnet kan betale for digitalt indhold i appen. Næste gang et barn forsøger at foretage et køb i den samme app, bliver barnets forælder eller værge ikke bedt om at logge ind for at se denne meddelelse. Barnet kan derfor fortsætte, uden at forældrene involveres.

Hvis et barn betaler for indhold i appen ved hjælp af en anden betalingsmetode end Google Play, er det udviklerens ansvar at gøre følgende:

• Beskytte købet, behandle betalingen og gemme betalingsoplysningerne.
  • Hjælpe med spørgsmål eller problemer.
  • Yde anden support i forbindelse med købet.

Google beskytter køb foretaget via Google Play. Hvis dit barn er kvalificeret til at bruge Play-funktioner som f.eks. Play-gavekort, Play-point, administration af abonnementer og Play Pass-tilbud, er disse kun tilgængelige, når der foretages køb med Google Play.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke lande udgør Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS)?
EØS omfatter i øjeblikket følgende lande: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.
Hvad sker der, hvis jeg vil have refusion for et køb, der er foretaget via et alternativt faktureringssystem?
Du kan ikke anmode om refusion via Google i forbindelse med køb, der er foretaget via andre faktureringssystemer. Vi anbefaler, at du kontakter udvikleren for at få en refusion.
Hvordan kan jeg vide, om jeg foretager et køb via Google Plays faktureringssystem eller et alternativt faktureringssystem?

Når en app tilbyder andre faktureringssystemer, kan du vælge mellem Google Plays faktureringssystem eller et alternativt faktureringssystem.

Hvis du bor i et land i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), gælder følgende:

• En app kan kun tilbyde en enkelt alternativ faktureringsmulighed.
  • Du kan ikke bruge din Play-saldo eller dine gavekort til Play til at betale via alternative faktureringssystemer.
  • Følgende Play-funktioner gælder ikke for alternative faktureringssystemer:
    • Administration af køb
    • Play-tilbud
    • Administration af abonnementer i Play
    • Play Pass-tilbud
Hvordan kan jeg tjekke, om en transaktion blev foretaget via Google Plays faktureringssystem eller et alternativt faktureringssystem?

Du kan tjekke, hvordan en transaktion blev foretaget, i ordrehistorikken i Google Play eller på dit kontoudtog. Hvis dit køb ikke vises i din ordrehistorik i Google Play, er det sandsynligvis foretaget via et andet faktureringssystem. Se, hvordan du gennemgår din ordrehistorik i Google Play eller tjekker, om debiteringer på dit kontoudtog stammer fra Google Play eller en anden udbyder.

Tip! Sørg for at logge ind på den Google-konto, du brugte til at foretage købet. Se, hvordan du tilføjer en konto eller skifter konto.
Hvordan kan jeg administrere appabonnementer via alternative faktureringssystemer? Vises de i Play-abonnementscenteret?

Appabonnementer, der er oprettet via alternative faktureringssystemer, vises ikke i dit Play-abonnementscenter eller på play.google.com. Kontakt din udvikler for at administrere og opsige abonnementer, du har oprettet via alternative faktureringssystemer.

Tip! Dit abonnement opsiges ikke, selvom du afinstallerer appen, uanset om du abonnerer via Google Plays faktureringssystem eller et alternativt faktureringssystem.

Hvem skal jeg kontakte for at få hjælp vedrørende problemer med alternative faktureringssystemer?
Kontakt udvikleren, hvis du oplever problemer med betaling (herunder mislykkede betalinger, problemer med tilføjelse af betalingskort osv.) i forbindelse med alternative faktureringssystemer.
Hvordan påvirker dette eventuelle aktive appabonnementer, som jeg har i øjeblikket, der tilbyder alternative faktureringssystemer?
Aktive abonnementer vil fortsat være i Google Plays faktureringssystem, medmindre du opsiger dem. Vær opmærksom på, at dit abonnement ikke opsiges, hvis du afinstallerer appen. Du kan fortsætte med at administrere aktive abonnementer via Play-abonnementscenteret eller play.google.com. Få flere oplysninger om administration af abonnementer i Google Play.
Kan jeg ændre min fakturering for et aktivt abonnement fra Google Plays faktureringssystem til et alternativt faktureringssystem?
Hvis du vil ændre faktureringen for et aktivt abonnement, skal du opsige dit nuværende abonnement og oprette et nyt abonnement. Bemærk! Hvis du opsiger dit abonnement, kan det påvirke dine eksisterende priser og promoveringer.
Gælder mine indstillinger for godkendelse og børnesikring ved køb, der foretages via alternative faktureringssystemer?

Nej, de godkendelses- og købsindstillinger, der tilbydes af Google, gælder kun for køb, der foretages via Google Plays faktureringssystem. Se, hvordan du konfigurerer og administrerer børnesikring i Google Play eller administrerer dine indstillinger for godkendelse i forbindelse med køb via Google Plays faktureringssystem.

Er forældregodkendelse stadig påkrævet ved download af apps, der tilbyder alternative faktureringssystemer, til børn med en Google-konto, som administreres via Family Link?
Ja. Forældregodkendelse via Family Link understøttes stadig ved download af apps, der anvender alternative faktureringssystemer. Indstillinger for børnesikring og godkendelse ved køb understøttes dog kun i forbindelse med køb, der foretages via Google Plays faktureringssystem. Se, hvordan du gør følgende:
Jeg har tilmeldt mig Google Play Points. Optjener jeg Google Play-point ved køb, der foretages via alternative faktureringssystemer?
Nej. Du kan ikke optjene Google Play-point ved køb, der foretages via alternative faktureringssystemer.
Kan jeg bruge min Play-saldo og mine gavekort til Play til at foretage køb via alternative faktureringssystemer?
Nej. Du kan ikke bruge din Play-saldo til at foretage køb via alternative faktureringssystemer.
Kan jeg indløse Play-tilbud ved køb, der foretages via alternative faktureringssystemer?
Nej. Play-tilbud kan kun indløses ved køb, der foretages via Google Plays faktureringssystem.