Problem med fakturering, rapportering och avbeställningar

I hjälpcentret för Play Console hittar du svar på många frågor om fakturering, rapportering och avbeställningar, och vårt supportteam kan hjälpa dig med resten.

Komprimera alla Utöka alla

Visa appstatistik och ekonomiska rapporter

I Play Console finns utförlig statistik och ekonomiska rapporter som kan ge dig en bättre bild av appens resultat.

Du kan läsa mer om hur du öppnar rapporterna på följande sidor:

Beställningar som annulleras

I vissa fall kan användaren annullera en beställning. Google kan också ge pengarna tillbaka för den. Återbetalningar görs som en tjänst till användarna eller om så krävs enligt lag och beskrivs i vårt distributionsavtal för utvecklare. En beställning som har annullerats kan inte återställas.

Det här är några fall där återbetalning kan göras:

• Användaren returnerar en betalapp: När användaren köper en betalapp har han eller hon två timmar på sig att returnera den och få en fullständig återbetalning. Användaren kan bara returnera appen en gång. Om användaren köper samma app en gång till kan han eller hon inte returnera den igen.
  • Användaren begär återbetalning: Användare kan begära återbetalning på Google Play.
  • Obehöriga eller oavsiktliga köp: I vissa fall utfärdar vårt supportteam återbetalningar för köp som gjorts av misstag eller utan användarens samtycke.

Om Google anser att en beställning är förknippad med hög risk eller strider mot vår policy kan beställningen dessutom annulleras av säkerhetsskäl. Du kan läsa mer om hur Google identifierar och förebygger bedrägeri på sidan om bedrägeriskydd för säljare.

Ofullständiga transaktioner vid köp i appar

Om användarna får problem med köp i appen kan de kontakta dig för att få hjälp. Om du inte kan hjälpa dem direkt finns ytterligare felsökningsanvisningar för köp i appar och betalningsproblem i hjälpcentret för Google Play.

Om användarna ändå inte kan göra köp i appen kan du kontakta vårt supportteam. Bifoga följande information så att vi kan sätta oss in i problemet:

• Skärmdump av problemet
  • Exempel på beställnings-id där problemet finns
  • SKU som berörs
  • Vilket API-anrop misslyckas vid faktureringen för köp i appar?
  • Vilka felkoder visas?
  • Beskrivning av hur du använder fakturering för köp i appar: använder du validering på servern? Vilket slags objekt gäller det?
  • Felrapport från Android Debug Bridge.
Ändra valuta i ett Play Console-konto

Om du vill använda en annan valuta i Play Console-kontot måste du skapa ett nytt Play Console-konto med en annan e-postadress. Om du behöver skapa ett nytt Google-konto kan du göra det när som helst.

När du skapar ett nytt Play Console-konto kan du välja ett annat land så att en annan valuta används i kontot. När du har skapat det nya kontot kan vårt supportteam överföra apparna till det och återbetala den ursprungliga registreringsavgiften.

Jag kan inte visa eller betala tillbaka enskilda beställningar

Om du är kontoägare har du åtkomst till säljarfunktioner på Play Console.

Du kan ge andra användare åtkomst till dessa funktioner med användarbehörigheter så att de kan visa ekonomiska uppgifter och hantera beställningar.

Om du har de rätta behörigheterna kan du visa beställningar på Play Console och granska uppgifter för dem eller godkänna återbetalningar. Om du får ett meddelande om att återbetalnings- eller uppsägningsfunktionen har spärrats har du nått den gräns som gäller för kontot.

Uppdatera kontot för inbetalningar

Om du har en betalapp eller erbjuder köp i appar kan du uppdatera bankkontot som vi gör utbetalningar till. Uppdatera kontot i Google betalningscenter genom att följa anvisningarna:

1. Lägg till ett nytt bankkonto.
  2. Verifiera kontot.
  3. Ange det nya kontot som primärt konto för betalningar.

Obs! Om du bara har ett verifierat bankkonto i betalningsprofilen måste du lägga till ett nytt bankkonto innan du kan ta bort det gamla.

Begära momsfakturor

Om du vanligtvis debiteras moms för köp i Google Play kan du begära en momsfaktura i Google betalningscenter.

Hitta registreringskvittot för Play Console

När du har registrerat dig för ett Play Console-konto skickas ett kvitto till din e-postadress.

Du hittar kvittot genom att logga in på det Gmail-konto du använde när du registrerade dig för Play Console-kontot och söka efter Developer Registration Fee.

Obs! Om du inte hittar kvittot och behöver ditt transaktions-id för att föra över en app går du igenom transaktionerna i Google betalningscenter.