Ongelmia laskutuksessa, raportoinnissa ja tilausten perumisessa

Play Consolen ohjekeskuksessa on vastauksia moniin laskutukseen, raportointiin ja tilausten peruuttamiseen liittyviin kysymyksiin. Loppuihin saat apua tukitiimiltämme.

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

Sovelluksen tilastojen ja talousraporttien katsominen

Play Consolessa on yksityiskohtaisia tilastotietoja ja talousraportteja, joista voit seurata sovelluksesi suoriutumista.

Lue ohjeet näiden raporttien saamiseen seuraavilta sivuilta:

Perutut tilaukset

Joissakin tapauksissa käyttäjä voi perua tilauksen tai Google voi hyvittää sen. Hyvityksiä myönnetään poikkeustilanteissa tai lain edellyttämissä tapauksissa kehittäjien jakelusopimuksen mukaisesti. Kun tilaus on peruutettu, sitä ei voi tehdä uudelleen.

Tässä on muutamia esimerkkejä hyvitystilanteista:

• Käyttäjä palauttaa maksullisen sovelluksen: Ostettuaan maksullisen sovelluksen käyttäjällä on kaksi tuntia aikaa palauttaa se täyttä hyvitystä vastaan. Sovelluksen voi palauttaa vain kerran. Jos käyttäjä ostaa saman sovelluksen uudelleen, hän ei voi palauttaa sitä toista kertaa.
  • Käyttäjä pyytää hyvitystä: Käyttäjät voivat pyytää hyvitystä Google Playssa.
  • Luvattomat tai vahingossa tehdyt ostokset: Joissakin tapauksissa tukitiimimme voi hyvittää vahingossa tai ilman käyttäjän lupaa tehtyjä ostoksia.

Jos Google toteaa, että tilauksessa on korkea riski tai se ei noudata Googlen käytäntöjä, tilaus perutaan turvallisuutesi vuoksi. Kauppiaan petossuojassa on lisätietoja siitä, miten Google havaitsee ja ehkäisee petoksia.

Keskeneräiset sovelluksensisäiset ostotapahtumat

Jos käyttäjillä on ongelmia ostosten tekemisessä sovelluksessasi, he saattavat pyytää sinulta apua. Jos et pysty auttamaan heitä itse, Google Playn ohjekeskuksessa on lisää sovelluksensisäisten ostosten ja maksuongelmien ongelmanratkaisuohjeita.

Jos käyttäjien ostokset eivät vieläkään onnistu sovelluksessa, ota yhteyttä tukitiimiimme. Auta meitä selvittämään ongelma liittämällä mukaan seuraavat tiedot:

• Kuvakaappaus ongelmasta
  • Esimerkkejä ongelmaan liittyvistä tilaustunnuksista
  • SKU:t, joihin tämä vaikuttaa
  • Sovelluksen sisäisen laskutuksen ongelmallinen sovellusliittymäkutsu
  • Näkemäsi virhekoodit
  • Kuvaus sovelluksen sisäisen laskutuksen käytöstä: Käytätkö palvelinpuolen vahvistusta? Minkä tyyppistä?
  • Android Debug Bridgellä luotu virheraportti
Play Console ‑tilin valuutan vaihtaminen

Jos haluat vaihtaa Play Console ‑tililläsi käytössä olevan valuutan, luo uusi Play Console ‑tili ja yhdistä se toiseen sähköpostiosoitteeseen. Voit tarvittaessa luoda uuden Google-tilin milloin tahansa.

Kun luot uuden Play Console ‐tilin, voit valita toisen maan, jos haluat vaihtaa tilin käyttämän valuutan. Kun uusi tilisi on luotu, tukitiimimme voi siirtää sovelluksesi sille ja hyvittää alkuperäisen rekisteröintimaksusi.

En näe tai voi hyvittää yksittäisiä tilauksia

Jos olet tilin omistaja, voit käyttää Play Consolen kauppiasominaisuuksia.

Ennen kuin muut voivat käyttää näitä ominaisuuksia, tilin omistajan on annettava heille käyttöoikeudet taloustietojen katseluun ja tilausten hallintaan.

Jos sinulla on tarvittavat käyttöoikeudet, voit etsiä tilauksia Play Consolesta, tarkistaa niiden tietoja ja myöntää hyvityksiä. Jos saat ilmoituksen, jonka mukaan et voi myöntää hyvityksiä tai perua tilauksia, tilisi hyvitysten tai perumisten raja on saavutettu.

Maksujen kohteen päivittäminen

Jos sinulla on maksullinen sovellus tai tarjoat sovelluksen sisäisiä ostoksia, voit päivittää pankkitilin, jolle maksut lähetetään. Päivitä tilin tiedot Google-maksukeskuksessa seuraavasti:

1. Lisää uusi pankkitili.
  2. Vahvista tilisi.
  3. Aseta uusi tili maksujen ensisijaiseksi tiliksi.

Huom. Jos maksuprofiilissasi on vain yksi vahvistettu pankkitili, voit poistaa sen vasta, kun olet lisännyt toisen pankkitilin.

Arvonlisävero- eli ALV-laskujen pyytäminen

Jos Google Playn ostoksistasi peritään yleensä arvonlisäveroa, voit pyytää ALV-laskua Google-maksukeskuksesta.

Play Consolen rekisteröitymiskuitin löytäminen

Kun olet rekisteröinyt Play Console ‑tilin, saat sähköpostiisi kuitin.

Löydät kuitin kirjautumalla sille Gmail-tilille, jolla rekisteröit Play Console ‐tilisi. Tee haku "Developer Registration Fee".

Huom. Jos et löydä kuittia ja tarvitset tapahtumatunnuksen sovelluksen siirtämistä varten, tutki tapahtumiasi Google-maksukeskuksessa.