Använda premiumfunktioner i Google Workspace

Tips! Om du inte har en Google One Premium-prenumeration kan du läsa mer om att uppgradera medlemskapet.

Nu ingår Google Workspace Premium i Google One Premium-prenumerationer.

Med Google Workspace Premium kan kvalificerade Google One-medlemmar få åtkomst till utökade funktioner i Google Meet-videosamtal och Google Kalender, till exempel:

Kvalificering för Google Workspace Premium-förmåner

Med Premium-prenumerationer på 2 TB eller mer kan Google One-medlemmar och deras familjegrupp använda premiumfunktioner i Google Workspace.

Länder där Google Workspace Premium är tillgängligt

Premiumfunktioner i Google Workspace är tillgängliga med kvalificerade Google One-prenumerationer i länder där Google Workspace Individual är tillgängligt.

Google Workspace Individual är för närvarande tillgängligt i

• Argentina
  • Australien
  • Österrike
  • Bangladesh
  • Belgien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Chile
  • Colombia
  • Kroatien
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Ecuador
  • Egypten
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Grekland
  • Hongkong SAR Kina
  • Ungern
  • Indonesien
  • Irland
  • Israel
  • Italien
  • Japan
  • Malaysia
  • Mexiko
  • Marocko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Nigeria
  • Norge
  • Pakistan
  • Peru
  • Filippinerna
  • Portugal
  • Rumänien
  • Saudiarabien
  • Singapore
  • Slovakien
  • Sydafrika
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkiet
  • Förenade Arabemiraten
  • Förenade kungariket
  • USA
  • Vietnam

Premiumfunktioner för möteskalendrar

Det går att skapa en bokningssida och göra det möjligt för andra schemalägga obegränsade möten i din kalender utan kostnad. Om du har ett kvalificerat Google One-medlemskap får du premiumfunktioner för dina mötesscheman, som

• olika typer av möten med scheman och bokningssidor
  • automatiska e-postpåminnelser till personer som bokar ett möte med dig
  • sökning efter schemakonflikter i flera kalendrar.

Läs mer om mötesscheman i Google Kalender.

Använd en professionell bokningssida
  • Du får en professionell bokningssida för de olika typerna av möten du erbjuder.
  • Alla med en e-postadress kan boka en tid.
  • Bokningssidan uppdateras automatiskt för att undvika konflikter med andra händelser i kalendern.
Få e-postaviseringar om möten
  • Du får bokningsbekräftelsen och e-postmeddelandena.
  • Personer som bokar ett möte med dig kan också få en automatisk påminnelse via e-post före mötet.
Välj hur ni ska träffas
  • Du kan anpassa hur du når dina kunder:
    • personligen
    • prata i telefon
    • via Google Meet-videokonferens.
      • Om du väljer att hålla möten via videokonferenser läggs en Google Meet-länk till automatiskt i dina möten.
Anpassa tillgängligheten för möten
  • Du kan justera den minsta eller maximala tiden som ett möte kan bokas i förväg.
  • Du kan begränsa det högsta antalet möten per dag.
  • Du kan anpassa fönstret för möten.
  • Du kan automatiskt lägga till anpassad bufferttid mellan möten.
  • Du kan samla in extra information från personer som bokar möten via bokningsformuläret.

Utökade funktioner för Google Meet

Längre möteslängd

Medlemmar med Google One Premium-prenumerationen kan vara värd för gruppsamtal med upp till 100 deltagare i upp till 24 timmar. Enskilda samtal i upp till 24 timmar är fortfarande tillgängliga för alla användare med ett personligt konto.

Läs mer om systemkraven för Google Meet-videosamtal.

Reducering av bakgrundsljud

Du kan begränsa störningsmoment i mötet genom att filtrera bort bakgrundsljud. Meet kan ta bort bakgrundsljud såsom tangenttryckningar, dörrar som stängs, rumseko eller ljud från en närliggande byggarbetsplats.

• Ljudinspelning från skärmdelning påverkas inte av brusreduceringen.
  • Meet filtrerar bort ljud som inte låter som röster. Röst från tv eller personer som talar samtidigt filtreras inte bort.
  • Stäng av brusreduceringen om ljud som inte är tal är en viktig del av mötet, såsom att spela musikinstrument.
  • Meet justerar ljudet så att alla hörs med en behaglig volym.

Läs om hur du aktiverar eller inaktiverar brusreducering före eller under ett videosamtal.

Inspelningar av videosamtal

Inspelningar inkluderar den aktiva talaren och allt som presenteras. Det går även att välja att spela in mötets textning. Inspelningar sparas i arrangörens mapp Meet-inspelningar på Min enhet. Ett e-postmeddelande med inspelningslänken skickas till mötesorganisatören och den som startade inspelningen. Länken läggs till i kalenderhändelsen.

Andra fönster eller aviseringar ingår inte i inspelningen. Om du fäster en deltagare påverkar inte det vem som visas i inspelningen.

Dessa personer får ett meddelande när en inspelning startar eller stoppar, men kan inte styra inspelningen:

• Personer utanför organisationen
  • Mobilappsanvändare
  • Personer som ringer in per telefon

Läs om hur du startar, stoppar och delar Google Meet-inspelningar.

Livestreama från Google Meet till YouTube.
Du kan använda Google Meet för att livestreama ett möte offentligt på YouTube.

Förutsättningar för att använda den här funktionen

Så här livestreamar du:

Tips! För en sömlös upplevelse rekommenderar vi att du flyttar upp deltagaren till medvärd som vill starta en livestream.

Så här livestreamar du om du startade streamen:

• Ring in till mötet med samma e-postadress som är ansluten till YouTube-kanalerna som du vill streama till.
  • Ring in till ett möte från en laptop eller stationär enhet. För närvarande går det inte att starta en livestream genom en mobil enhet.
  • Om du inte är Workspace Individual- eller Google One Premium-prenumerant måste Workspace-administratören aktivera den här funktionen för din organisation innan du kan använda den. Läs mer om att aktivera och inaktivera livestreaming till YouTube.

Läs mer om att streama Google Meet-videosamtal till YouTube.

Få hjälp med Google Workspace Premium

Jämför Google Workspace Premium med Google Workspace Individual

Google Workspace Individual innehåller fler premiumfunktioner som hjälper individer att driva och utöka sin verksamhet.

Med ett Google One-medlemskap har du mer lagringsutrymme på Google Drive, Gmail och Google Foto samt extra Google-förmåner. Läs mer om Google Workspace Premium i Google One.

Funktioner som ingår i Google Workspace Premium ingår också i Google Workspace Individual.

Säg upp Google Workspace Individual-prenumerationen

Du kan avsluta prenumerationen på Google Workspace Individual när som helst. När du säger upp prenumerationen sker inga framtida debiteringar för Google Workspace Individual. Prenumerationer på Google Workspace Individual är inte återbetalningsbara.

Avsluta prenumerationen på Google Workspace Individual

1. Öppna pay.google.com på datorn.
  2. Klicka på Prenumerationer och tjänster högst upp.
  3. Klicka på Hantera under Prenumeration på Google Workspace Individual.
  4. Klicka på Säg upp prenumerationen under Prenumerationsstatus.
När du avslutar prenumerationen får du ett e-postmeddelande som bekräftar att prenumerationen har sagts upp. Bekräftelsemeddelandet har ämnesraden ”Google Workspace: Individual-prenumeration avslutas” och kommer från e-postadressen googleworkspace-noreply@google.com.
Hitta premiumfunktioner i Google Meet

Funktioner för Google Workspace Premium är tillgängliga för

• Google One-medlemmar med Premium-prenumerationer på 2 TB eller mer
  • medlemmar i familjegruppen på Google One.

Kontrollera att du är inloggad på rätt konto om du är kvalificerad för premiumfunktioner i Google Workspace men inte kan hitta dem. Kontakta support för Google One.

Premiumförmåner i Google Workspace för Google-konton för domänen

Om du äger ett Google-domänkonto, exempelvis Susanna@Företagsnamn.com eller Johan@JohansFamilj.net, som har ett kvalificerat Google One-medlemskap får du premiumförmåner i Google Workspace.

Om du ändrar Google One-medlemskapet till ett Google Workspace-konto för företag eller utbildning utan Google Workspace Premium förlorar du åtkomsten till funktionen. Läs mer om vilka utgåvor av Google Workspace som innehåller premiumfunktioner.

Exempel:

• Om du ändrar Google One Premium-prenumerationen till ett Workspace Essentials Starter-konto förlorar du åtkomsten till brusreducering och mötesinspelningar, men du kan fortfarande vara värd för längre möten.
  • Om du ändrar Google One Premium-prenumerationen till ett Workplace Enterprise Starter-konto förlorar du åtkomsten till brusreducering, men du kan fortfarande spela in och vara värd för längre möten.