To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hjelp eldre familiemedlemmer med å konfigurere Nest Hub Max

Med Google Nest Hub Max kan eldre holde kontakten med venner og familie. Med informasjonen i denne artikkelen kan du hjelpe et familiemedlem eller en venn med å konfigurere en Nest Hub Max. Du får også tips om hvordan du bruker noen av de mest populære funksjonene på skjermen.

Før konfigurering

Opprett en Google-konto

Hvis personen du hjelper med å konfigurere en Nest Hub Max, ikke har noen Google-konto, må hen opprette en før du kan konfigurere skjermen. Finn ut hvordan du oppretter en Google-konto.

Wifi

For at Nest Hub Max skal fungere, må familiemedlemmet ha en direkte tilkobling til internett og et stabilt wifi-nettverk. Bruk en 5 GHz-tilkobling hvis det er mulig.

Merk: Nest Hub Max må være koblet til internett for å fungere. Hvis wifi-nettverket du prøver å koble til, har en påloggingsportal eller krever pålogging før hver bruk, er det ikke sikkert at du kan bruke Nest Hub Max der. Hvis det kreves pålogging, er det ofte på kommersielle steder, for eksempel sykehus, omsorgsboliger, biblioteker, flyplasser og hoteller.

Hjelp familiemedlemmet med å konfigurere skjermen

Nest Hub Max må konfigureres mens den er koblet til det samme wifi-nettverket som familiemedlemmet bruker. Hvis familiemedlemmet for eksempel bor på aldershjem, følger du denne fremgangsmåten mens enheten er koblet til wifi-nettverket i hjemmet – ikke wifi-nettverket hjemme hos deg.

Familiemedlemmet må ha Google Home-appen på en Android- eller iOS-mobilenhet for å komme i gang. Sørg for at familiemedlemmet er logget på Google Home-appen med Google-kontoen hen vil bruke til å styre Nest-skjermen i fremtiden. Appen leder hen gjennom de fleste trinnene.

Følg denne veiledningen for å konfigurere en Google Nest Hub Max.

Merk: Hvis du velger å ikke konfigurere en bestemt funksjon, kan du når som helst komme tilbake og legge den til via Google Home-appen – eller du kan følge veiledningen nedenfor. Vi anbefaler imidlertid at du tillater personlige resultater for å gjøre det enklere å bruke funksjoner som videoanrop og taleanrop.

Når du har fullført den innledende konfigureringen, finnes det flere funksjoner du kan legge til eller tilpasse nedenfor.

(Valgfritt) Be familiemedlemmet om å legge deg til i Google-hjemmet sitt

Når du har fullført konfigureringen, kan du hjelpe til med å administrere hjemmet hvis du er lagt til som medlem.

Del et hjem og enheter i Google Home-appen

Tilpass

Med personlige resultater kan brukeren ringe kontakter etter navn, se kalenderaktiviteter og motta bestemte resultater.

Tillat personlige resultater

Endre språk

Du kan endre språket for Google-assistenten eller legge til et sekundærspråk for å snakke med assistenten på to språk.

Endre språket for Google-assistenten

Legg til funksjoner

Nedenfor ser du noen av de mest populære Nest Hub Max-funksjonene. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du følge konfigureringsveiledningen for hver funksjon du vil at familiemedlemmet skal kunne bruke.

Start videoanrop på Nest Hub Max

Du kan starte og motta videoanrop på Nest Hub Max med Google Duo.

Finn ut mer om videoanrop

Ring med Nest-skjermen

I enkelte områder kan du også ringe til venner, familie og bedrifter.

Finn ut hvilke typer anrop som er tilgjengelige i området ditt

Start Google-støttede anrop, eller bruk mobilanrop

Konfigurer husholdningskontakter

Du kan konfigurere en gruppe kontakter på skjermen, inkludert deg selv eller andre familiemedlemmer, slik at familiemedlemmet kan ringe med bare noen få trykk. Disse kontaktene er synlige på skjermen og kan brukes av alle som har tilgang til enheten.

Konfigurer husholdningskontakter

Vis bilder

Når skjermen ikke er i bruk, kan den brukes til å vise bilder. Hvis du er medlem av hjemmet i Google Home-appen, kan du inkludere Google Foto-albumet ditt, slik at familiemedlemmet kan se bildene. Med sanntidsalbum kan du automatisk legge til nye bilder av venner, familiemedlemmer og kjæledyr, slik at du kan dele dem på skjermen til familiemedlemmet.

Finn ut mer om Nest-bilderammen og hvordan du lager album med Google Foto

Opprett morgenrutiner og sengetidsrutiner

Google-assistenten kan gjøre flere ting på rad når du bruker innebygde rutiner eller oppretter dine egne. Du kan for eksempel si «Hey Google, god morgen» for å få informasjon om dagens værvarsel og nyheter.

Konfigurer og administrer rutiner

Tilknytt musikktjenester

Du kan tilknytte musikktjenester som er tilknyttet en Google-konto, for å lytte til og angi en standardtjeneste for musikk. Avhengig av tjenesten du har lagt til, kan du opprette tilpassede stasjoner eller spillelister for familiemedlemmet basert på hva hen liker. Hvis du er medlem av hjemmet i Google Home-appen, kan du tilknytte dine egne musikktjenester, slik at familiemedlemmet kan bruke dem. Finn ut mer om hvordan du hører på musikk på skjermen.

Tilknytt musikktjenestene dine

Tilpass nyhetene

Hvis familiemedlemmet foretrekker å høre på nyheter fra bestemte leverandører, kan du velge forskjellige kilder som skal spilles på Nest Hub Max.

Tilpass nyhetsinnstillingene dine

Slå på tilgjengelighetsfunksjoner

Du kan slå på funksjoner som teksting eller en skjermleser for å gjøre det enklere å bruke skjermen. Finn ut mer om tilgjengelighetsinnstillingene for Google Nest-skjermer.

Tips for å styre skjermen

For de fleste handlinger kan du styre skjermen med hendene eller stemmen ved å si «Hey Google» og så en kommando.

• Vekk skjermen: Trykk på den eller si «Hey Google».
  • Gå tilbake til forrige skjerm: Sveip til høyre fra venstre kant på skjermen, eller si «Hey Google, gå tilbake».
  • Gå til hjemkontroll: Sveip nedover fra toppen av skjermen.
  • Start Bilderamme: Sveip mot høyre på startskjermen.
  • Slå av skjermen: For å gjøre skjermen mørk, si «Hey Google» og så «av» eller «slå av».
  • Vis apper: For å finne apper for skjermen din, sveip opp fra bunnen av skjermen mens du er på bilderamme-skjermen. Sveip ned for å lukke. (Merk: Denne funksjonen er bare tilgjengelig i USA.)

Juster volumet

«Hey Google, skru opp lyden.»

«Hey Google, skru ned lyden.»

«Hey Google, volumnivå 5.»

«Hey Google, volumnivå 65 %.»

Du kan også justere volumet på baksiden av skjermen. Finn ut mer om volumkontrollene.

Ting familiemedlemmet kan si og gjøre med Nest-skjermen

Merk: Enkelte funksjoner eller kommandoer krever konfigurering. Hvis du prøver en av Assistent-kommandoene og det ikke fungerer for deg, bør du ta en titt på konfigureringsveiledningen eller tipsene for å få mer informasjon. Du kan også be assistenten om hjelp ved å si «Hey Google, hvordan ser jeg på videoer?»

Start et videoanrop

«Hey Google, start et videoanrop til [kontakt]»

«Hey Google, ring [kontakt] med Duo.»

«Hey Google, avslutt samtalen.»

«Hey Google, legg på», eller trykk på Avslutt samtalen.

På «Husholdningskontakter»-kortet trykker du på Videoanrop Video Call.

«Hey Google, svar», eller trykk på det innkommende anropet på skjermen.

Ring med Duo på høyttalere eller skjermer

Konfigurer husholdningskontakter på høyttalere eller skjermer

Ring

«Hey Google, ring [telefonnummer].»

«Hey Google, ring [kontakt]»

«Hey Google, ring [bedriftsnavn].»

«Hey Google, hva er nærmeste [bedrift]?», og deretter «Hey Google, ring dem».

«Hey Google, avslutt samtalen.»

«Hey Google, legg på», eller trykk på Avslutt samtalen.

På «Husholdningskontakter»-kortet trykker du på Ring .

Start Google-støttede anrop (USA, Canada, Storbritannia) eller Bruk mobilanrop (USA, Australia, Italia)

Konfigurer husholdningskontakter på høyttalere eller skjermer

Se på videoer

«Hey Google, spill av morsomme videoer på YouTube.»

«Hey Google, vis meg fotballhøydepunkter på YouTube.»

Se været

«Hey Google, hvordan er været i dag?»

«Hey Google, kommer det til å regne i morgen?»

«Hey Google, er det sol i Bergen?»

Tips for å spørre om været

Hør på musikk

«Hey Google, spill jazz.»

«Hey Google, spill rolig musikk.»

«Hey Google, stopp» eller «Gjenoppta»

«Hey Google, spill av neste sang.»

Tips for å høre på musikk

Hør på nyhetene

«Hey Google, gi meg siste nytt.»

«Hey Google, hør på nyheter om NASA.»

«Hør på [navnet på nyhetsleverandøren].»

«Hey Google, stopp» eller «Stopp nyhetene».

Tips for å høre på nyhetene

Hør på radio

«Hey Google, spill radio Norge.»

«Hey Google, spill NRJ-radiostasjonen.»

Tips for å høre på radio

Underholdning

«Hey Google, fortell meg en vits.»

«Hey Google, la oss spille et spill»

Praktisk hjem

Finn telefonen min

«Hey Google, finn telefonen min.»

Knytt enheten din og telefonnummeret ditt til en Google-konto

Angi påminnelser

«Hey Google, minn meg på å ta medisinen min hver dag klokken 17.00.»

Flere måter å angi påminnelser på

Still inn alarmer

«Hey Google, still inn en alarm for klokken 6.00 i morgen.»

«Hey Google, still inn en alarm for klokken 7.00 hver dag.»

For å stoppe en alarm eller nedtelling, si «Stopp».

Tips for å stille inn alarmer og nedtellinger

Vær tolk

Skjermen kan oversette ord og setninger på flere forskjellige språk.

«Hey Google, hvordan sier jeg ’hyggelig å treffe deg’ på fransk?»

«Hey Google, oversett.»

Du kan også slå på tolkemodus for å snakke med noen på et annet språk.

For å starte tolkemodus, si «Hey Google, vær italiensktolk for meg» eller «Hey Google, hjelp meg med å snakke spansk».

For å slutte å bruke tolkemodus, si «Stopp».

Finn ut mer om hvordan du bruker tolkemodus på best mulig måte

Se mer