To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De Nest Hub Max instellen voor gezinsleden van hogere leeftijd

Met de Google Nest Hub Max kunnen personen van hogere leeftijd in contact blijven met vrienden en familie. In dit artikel vind je hoe je een gezinslid of vriend helpt een Nest Hub Max in te stellen. Ook vind je tips over het gebruik van de populairste functies van het scherm.

Voordat je begint

Maak een Google-account

Als de persoon voor wie je een Nest Hub Max instelt geen Google-account heeft, moet deze een account maken voordat je het scherm kunt instellen. Ontdek meer over hoe je een Google-account maakt.

Wifi

De Nest Hub Max werkt alleen als je gezinslid een rechtstreekse internetverbinding en een stabiel wifi-netwerk heeft. Gebruik een 5GHz-verbinding (indien beschikbaar).

Opmerking: De Nest Hub Max moet verbinding met internet hebben om te kunnen werken. Als het wifi-netwerk waarmee je verbinding probeert te maken een inlogportal heeft of als je vóór elk gebruik moet inloggen, kun je op dat netwerk mogelijk geen Nest Hub Max gebruiken. Netwerken waarop je moet inloggen, zijn vaak te vinden in commerciële instellingen zoals ziekenhuizen, woon-zorgcomplexen, bibliotheken, luchthavens en hotels.

Help je gezinslid het scherm in te stellen

Stel de Nest Hub Max in terwijl je bent verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als het netwerk dat je gezinslid gebruikt. Als je gezinslid zich bijvoorbeeld in een woon-zorgcomplex bevindt, volg je deze stappen terwijl je verbonden bent met het wifi-netwerk van het woon-zorgcomplex, niet met het wifi-netwerk bij jou thuis.

Je gezinslid heeft de Google Home-app op een mobiel Android- of iOS-apparaat nodig om aan de slag te gaan. Zorg dat je gezinslid is ingelogd bij de Google Home-app met het Google-account dat die wil gebruiken om het Nest-scherm te bedienen. De app leidt hen door de meeste stappen.

Volg deze instructies om een Google Nest Hub Max in te stellen.

Opmerking: Als je een bepaalde functie niet instelt, kun je altijd terugkomen en deze toevoegen via de Google Home-app. Je kunt ook de onderstaande instructies volgen. We raden je wel aan persoonlijke resultaten toe te staan. Dit maakt functies zoals videogesprekken en audiogesprekken makkelijker te gebruiken.

Nadat je het apparaat voor het eerst hebt ingesteld, vind je hieronder verschillende extra functies die je kunt toevoegen of aanpassen.

(Optioneel) Vraag je gezinslid om je toe te voegen aan hun Google-huis

Nadat je het apparaat voor het eerst hebt ingesteld, kun je het huis helpen beheren als je er lid van bent.

Een huis en apparaten delen in de Google Home-app

Personaliseren

Met persoonlijke resultaten kan de gebruiker contacten bellen op naam, agenda-afspraken bekijken en specifieke resultaten krijgen.

Persoonlijke resultaten toestaan

Talen wijzigen

Je kunt de taal van de Google Assistent wijzigen of een extra taal toevoegen om in 2 talen te kunnen praten tegen de Google Assistent.

De taal van de Google Assistent wijzigen

Functies toevoegen

Hieronder vind je een aantal van onze favoriete functies van de Nest Hub Max. Als je dit nog niet hebt gedaan, volg je de instructies om elke functie in te stellen die je nuttig lijkt voor je gezinslid.

Videobellen op de Nest Hub Max

Je kunt videogesprekken op de Nest Hub Max starten en ontvangen met Google Duo.

Meer informatie over videobellen

Bellen via een Nest-scherm

In bepaalde regio's kun je ook bellen met vrienden, familie en bedrijven.

Ontdek welke belmethoden in jouw regio beschikbaar zijn

Door Google ondersteund bellen of mobiel bellen

Gezinscontacten instellen

Je kunt een groep contacten instellen op het scherm, waaronder jezelf of andere gezinsleden, zodat je gezinslid die personen met een paar tikken kan bellen. Deze contacten zijn zichtbaar op het scherm en kunnen worden gebruikt door iedereen met toegang tot het apparaat.

Gezinscontacten instellen

Foto's laten zien

Als het scherm niet in gebruik is, kan het worden gebruikt om foto's te laten zien. Als je lid van het huis bent in de Google Home-app, kun je je Google Foto's-album toevoegen, zodat je gezinslid het kan bekijken. Met live albums kun je automatisch nieuwe foto's van vrienden, familie of huisdieren toevoegen en delen op het scherm van je gezinslid.

Meer informatie over het Nest-fotolijstje en hoe je albums maakt met Google Foto's

Ochtend- en bedtijdroutines maken

Met ingebouwde of eigen routines kan de Google Assistent automatisch meerdere taken achter elkaar uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld 'Hey Google, goedemorgen' zeggen om de weersvoorspelling en het nieuws te horen.

Routines instellen en beheren

Muziekservices koppelen

Je kunt muziekservices koppelen aan een Google-account om naar een muziekservice te luisteren en een standaard muziekservice in te stellen. Afhankelijk van de toegevoegde service kun je aangepaste zenders of playlists voor je gezinslid maken op basis van hun voorkeuren. Als je lid van het huis bent in de Google Home-app, kun je je eigen muziekservices koppelen zodat je gezinslid ze kan gebruiken. Ontdek meer over hoe je naar muziek luistert op je scherm.

Je muziekservices koppelen

Het nieuws aanpassen

Als je gezinslid liever naar het nieuws van een bepaalde nieuwsdienst luistert, kun je voor de Nest Hub Max verschillende nieuwsbronnen selecteren.

Je nieuwsvoorkeuren aanpassen

Toegankelijkheidsfuncties aanzetten

Je kunt functies zoals ondertiteling of een schermlezer aanzetten om het scherm gebruiksvriendelijker te maken. Ontdek meer over de toegankelijkheidsinstellingen van het Google Nest-scherm.

Tips om het scherm te bedienen

Voor de meeste acties kun je het scherm bedienen met je handen of met je stem door 'Hey Google' te zeggen en daarna een opdracht te geven.

• Je scherm activeren: Tik op het scherm of zeg 'Hey Google'.
  • Terug naar het vorige scherm: Swipe vanaf de linkerkant van het scherm naar rechts of zeg 'Hey Google, ga terug'.
  • Naar bediening voor in huis: Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  • Fotolijstje starten: Swipe op het startscherm naar rechts.
  • Je scherm uitzetten: Als je wilt dat het scherm donker wordt, zeg je 'Hey Google' en daarna 'Uit' of 'Uitzetten'.
  • Apps tonen: Swipe op het scherm Fotolijstje omhoog vanaf de onderkant om apps voor je scherm te vinden. Swipe omlaag om te sluiten. (Opmerking: Deze actie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.)

Het volume aanpassen

'Hey Google, zet het harder.'

'Hey Google, zet het zachter.'

'Hey Google, volumeniveau 5.'

'Hey Google, volumeniveau 65%.'

Je kunt het volume ook op de achterkant van het scherm aanpassen. Ontdek meer over volumeregeling.

Wat je gezinslid kan zeggen en doen met het Nest-scherm

Opmerking: Sommige functies of opdrachten moeten worden ingesteld. Als je een van de Assistent-opdrachten probeert en het niet werkt, check je de instructies voor het instellen of tips voor meer informatie. Je kunt de Assistent ook om hulp vragen door 'Hey Google, hoe bekijk ik een video?' te zeggen.

Een videogesprek starten

'Hey Google, videobel [contact].'

'Hey Google, bel [contact] via Duo.'

'Hey Google, beëindig het gesprek.'

'Hey Google, hang op' of tik op Gesprek beëindigen.

Tik op de kaart Gezinscontacten op Videobellen Video Call.

'Hey Google, neem op' of tik op het inkomende gesprek op het scherm.

Duo-gesprekken voeren via je speakers of schermen

Gezinscontacten instellen op je speaker of scherm

Bellen

'Hey Google, bel [telefoonnummer].'

'Hey Google, bel [naam van contact].'

'Hey Google, bel [naam van bedrijf].'

'Hey Google, wat is de dichtstbijzijnde [bedrijf]?', gevolgd door 'Hey Google, bel ze'.

'Hey Google, beëindig het gesprek.'

'Hey Google, hang op' of tik op Gesprek beëindigen.

Tik op de kaart Gezinscontacten op Bellen .

Door Google ondersteund bellen (US, CA, VK) of mobiel bellen (US, AU, IT)

Gezinscontacten instellen op je speaker of scherm

Video's bekijken

'Hey Google, speel grappige video's af op YouTube.'

'Hey Google, laat me voetbalhoogtepunten op YouTube zien.'

Het weer bekijken

'Hey Google, wat voor weer is het vandaag?'

'Hey Google, gaat het morgen regenen?'

'Hey Google, is het zonnig in Seattle?'

Tips voor meer informatie over het weer

Naar muziek luisteren

'Hey Google, speel jazz af.'

'Hey Google, speel ontspannende muziek af.'

'Hey Google, stop' of 'luister verder'.

'Hey Google, speel het volgende nummer af.'

Tips om muziek te luisteren

Naar het nieuws luisteren

'Hey Google, vertel me het nieuws.'

'Hey Google, laat het nieuws over NASA horen.'

'Laat [naam van nieuwsdienst] horen.'

'Hey Google, stop' of 'stop het nieuws'.

Tips om naar het nieuws te luisteren

Naar de radio luisteren

'Hey Google, laat radio 1 horen.'

'Hey Google, laat radiozender Veronica horen.'

Tips om naar de radio te luisteren

Entertainment

'Hey Google, vertel me een mop.'

'Hey Google, laten we een spel spelen.'

Een behulpzaam huis

Mijn telefoon vinden

'Hey Google, vind mijn telefoon.'

Je apparaat en telefoonnummer koppelen aan een Google-account

Herinneringen instellen

'Hey Google, herinner me eraan om elke dag om 17:00 uur mijn medicijnen in te nemen.'

Meer manieren om herinneringen in te stellen

Wekkers zetten

'Hey Google, zet een wekker voor morgen om 06:00 uur.'

'Hey Google, zet een wekker om 07:00 uur op elke dag van de week.'

Zeg 'Stop' om een wekker of timer te stoppen.

Tips om wekkers en timers in te stellen

Vertalen

Je scherm kan woorden of zinnen in verschillende talen vertalen.

'Hey Google, hoe zeg ik "Leuk je te ontmoeten" in het Frans?'

'Hey Google, vertaal.'

Je kunt ook de tolkmodus aanzetten als je met iemand in een andere taal wilt praten.

Als je de tolkmodus wilt starten, zeg je 'Hey Google, wees mijn Italiaanse tolk' of 'Hey Google, help me om Spaans te spreken'.

Als je de tolkmodus niet meer wilt gebruiken, zeg je 'Stop'.

Meer informatie over hoe je de tolkmodus het beste gebruikt

Meer informatie