To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen met de videogeschiedenis van gebeurtenissen oplossen

Als je camera de videogeschiedenis van gebeurtenissen gebruikt en problemen ondervindt, kan het zijn dat je onjuiste cameragebeurtenissen ziet, te veel meldingen krijgt of belangrijke activiteit mist.

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met 24/7 videogeschiedenis, ga je naar Problemen met onderbrekingen of ontbrekende delen in continue video-opnamen oplossen.

Met op gebeurtenissen gebaseerde opnamen worden alleen fragmenten van belangrijke geluids- en bewegingsgebeurtenissen opgenomen. Je ziet een aantal donkergrijze gedeelten met de tekst 'Geen gebeurtenissen gedetecteerd' op je tijdlijn, ook als je camera's aanstaan en video streamen. Deze grijze gedeelten zijn normaal. Volg de onderstaande stappen als je geschiedenis geen gebeurtenissen vermeldt waarvan je verwachtte dat de camera ze zou opmerken.

Problemen oplossen met ten onrechte waargenomen of niet waargenomen activiteit

Je camera heeft een activiteit waargenomen die niet belangrijk was

De camera maakt gebruik van geavanceerde, zelflerende algoritmen om belangrijke activiteiten en beweging waar te nemen. Toch worden dingen zoals snel bewegende schaduwen en lichten soms als beweging geïnterpreteerd.

Je kunt ook valse meldingen krijgen als de camera geluiden hoort of dingen ziet die lijken op wat die probeert waar te nemen. De camera kan bijvoorbeeld denken dat mensen op tv echte mensen bij jou in huis zijn.

Als je camera herhaaldelijk schaduwen of lichten op dezelfde plek waarneemt, kun je activiteitszones instellen om het aantal meldingen van de camera voor die zone te verminderen.

Je kunt ook je meldingen voor bepaalde gebeurtenissen in de feed van de Home-app personaliseren. Meer informatie over de feed in de Home-app

Als je de oorzaak van de valse meldingen niet kunt verwijderen, dan kun je in de app geluidsmeldingen uitzetten voor de camera of kun je de microfoon uitzetten.

Er is iets gebeurd, maar de camera heeft het niet opgemerkt

Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen. Check na elke stap of je camera geluid en beweging waarneemt door in de feed van de Home-app of de gebeurtenisgeschiedenis van de Nest-app naar nieuwe activiteit te zoeken.

1. Check de stroomverbinding, internetverbinding en wifi

Je camera moet stroom krijgen om te kunnen werken. Is de internet- of wifi-verbinding in je huis weggevallen, dan kan de camera je geen melding sturen bij activiteit.

1. Heb je een camera of deurbel op netvoeding, check dan of de stroom in je huis niet is uitgevallen en of de camera is aangesloten op een werkend stopcontact. Als je problemen hebt met de stroomtoevoer in huis of met een stopcontact, neem dan voor hulp contact op met je energieleverancier.
  2. Heb je een camera of deurbel op batterijen, laad die dan op als dat nodig is of sluit die aan op de voeding.
  3. Check of je apparaat op je wifi-netwerk is aangesloten en of het netwerk is verbonden met internet. Als het apparaat aanstaat maar het nog steeds geen verbinding maakt, ga dan naar oplossingen voor problemen met de wifi-verbinding.

2. Check of de camera en microfoon aanstaan

Alleen als de camera aanstaat kan deze beweging van bijvoorbeeld mensen en voertuigen waarnemen. Ook de microfoon van de camera moet aanstaan om geluiden waar te nemen, zoals mensen die praten of glas dat breekt.

• Zet de Nest-camera aan in de app.

• Houd in het startscherm van de Home-app je vinger op de tegel van de camera en dan, tik op Instellingen  en dan en gebruik de schakelaar naast Camera aan/uit om de camera aan te zetten.

• Tik in het startscherm van de Nest-app op je camera en dan, tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen rechtsboven in het scherm en dan en gebruik de schakelaar naast Camera aan/uit om de camera aan te zetten.

• Als de Nest Hub Max bij de hand is, kun je de camera ook op 2 verschillende manieren aanzetten:

• Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm en tik op Camera. Op het scherm zie je dan of je de camera hebt aan- of uitgezet.

• Verschuif de schakelaar op de achterkant van het scherm. Zo zet je de camera en de microfoon aan.

3. Zorg dat de camera de voor jou belangrijke activiteit in beeld heeft

Misschien moet je de camera verplaatsen of iets in het zicht van de camera aanpassen voor een betere bewegingsdetectie.

Vind hier gedetailleerde informatie over hoe je het maximale uit je camera haalt als je gebeurtenisopname hebt.

Problemen met meldingen oplossen

De camera heeft activiteit opgenomen, maar je hebt geen melding gekregen

Wijzig de instellingen voor meldingen in de app. Als meldingen aanstaan, check dan in de videogeschiedenis van je camera of er recent soortgelijke activiteiten hebben plaatsgevonden. Je zou geen meldingen moeten blijven krijgen voor een doorlopende gebeurtenis.

Je krijgt te veel meldingen

Wijzig de volgende instellingen in de app om minder meldingen van cameragebeurtenissen te krijgen.

Instellingen voor meldingen wijzigen

Je kunt veranderen welke soorten meldingen je krijgt, wanneer ze kunnen worden verstuurd en zelfs voor welk type activiteit je meldingen wilt krijgen. Wil je weten hoe je de instellingen voor meldingen aanpast, ga dan naar onze artikelen over problemen met camerameldingen oplossen en camerameldingen.

Overschakelen naar de modus Thuis

Wil je geen meldingen krijgen voor activiteit die je camera waarneemt als je thuis bent? Activeer dan de modus Thuis via de app om de camera uit te zetten. De camera stuurt je geen meldingen voor activiteit terwijl de videostream uitstaat.

Je kunt op een paar verschillende manieren schakelen tussen Thuis en Afwezig in de Nest-app:

Activiteitszones gebruiken

Je kunt instellen dat de camera alleen activiteit waarneemt die buiten een specifieke activiteitszone plaatsvindt. Zo stuurt de camera je geen meldingen voor plekken waar vaak activiteit plaatsvindt waarvoor je geen meldingen wilt krijgen.

Met de interactieve probleemoplosser kun je snel problemen met ontbrekende videogeschiedenis oplossen.

Probleemoplosser starten