Problemen oplossen met op gebeurtenissen gebaseerde opnamen

Maakt je camera gebruik van op gebeurtenissen gebaseerde opnamen (EBR) en is er sprake van problemen, dan zie je mogelijk onjuiste gebeurtenissen op de camera, ontvang je te veel meldingen of loop je belangrijke activiteit mis. Selecteer hieronder het probleem en ga op zoek naar een oplossing.

Problemen oplossen met ten onrechte gedetecteerde of niet gedetecteerde activiteit

De camera heeft een activiteit gedetecteerd die niet belangrijk was

De camera maakt gebruik van geavanceerde, zelflerende algoritmen om belangrijke activiteiten en beweging te detecteren. Toch worden snel bewegende schaduwen en lichten soms als beweging geïnterpreteerd.

Detecteert de camera herhaaldelijk schaduwen of lichten op dezelfde plek, dan kun je met activiteitszones het aantal meldingen van de camera voor die zone verlagen.

En als de camera geluiden hoort die lijken op wat het probeert te detecteren, dan kan dat ook leiden tot valse meldingen. De camera kan bijvoorbeeld van mensen op televisie denken dat het echte personen bij jou in huis zijn.

Kun je de oorzaak van het valse alarm niet wegnemen? Dan kun je geluidsmeldingen uitschakelen  voor de camera of de microfoon uitschakelen in de Nest-app.

De camera heeft een gebeurtenis niet herkend

Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen. Controleer na elke stap of je camera geluid en beweging kan detecteren door in de feed van de Home-app of de videogeschiedenis van de Nest-app naar nieuwe activiteit te zoeken.

Belangrijk: Met een abonnement voor op gebeurtenissen gebaseerde opnamen worden alleen clips van belangrijke geluids- en bewegingsgebeurtenissen opgenomen. Je ziet dus enkele donkergrijze gedeelten op je tijdlijn met de tekst 'Geen activiteit gedetecteerd', ook als je camera's zijn ingeschakeld en video streamen. Deze grijze gedeelten zijn normaal. Volg de onderstaande stappen alleen als je geschiedenis geen gebeurtenissen vermeldt waarvan je verwachtte dat de camera ze zou detecteren.

1. Ga na of de stroomverbinding, de internetverbinding en wifi werken

De camera moet zijn aangesloten op een stopcontact. Is de internet- of wifi-verbinding in je huis weggevallen, dan kan de camera je geen melding sturen bij activiteit.

1. Controleer of de stroom in je huis niet is uitgevallen en of de camera is aangesloten op een stopcontact dat werkt. Als je problemen hebt met de stroomtoevoer in huis of met een stopcontact, neem dan voor hulp contact op met je energieleverancier.

2. Het apparaat moet zijn aangesloten op je wifi-netwerk en het netwerk moet zijn verbonden met internet. Als het apparaat is ingeschakeld maar het nog steeds geen verbinding maakt, ga dan naar oplossingen voor problemen met de wifi-verbinding.

2. Controleer of de camera en microfoon zijn ingeschakeld

Alleen als de camera is ingeschakeld kan het beweging van bijvoorbeeld mensen en voertuigen detecteren. Ook de microfoon van de camera moet aanstaan om geluiden te horen, zoals mensen die praten of glas dat breekt.

• Schakel de Nest-camera in de app in.

• In het startscherm van de Home-app tik je op je camera. Tik dan op Instellingen rechtsboven in het scherm en schakel de functie Camera aan/uit in om de camera te activeren.

• In het startscherm van de Nest-app tik je op je camera. Tik dan op Instellingen Icoon van Nest-instellingen rechtsboven in het scherm en schakel de functie Camera aan/uit in om de camera te activeren.

• Als de Nest Hub Max bij de hand is, kun je de camera ook op twee verschillende manieren inschakelen:

• Veeg omhoog op het scherm en tik dan op het icoon Camera. Op het scherm zie je dan of je de camera hebt in- of uitgeschakeld.

• Verschuif de schakelaar op de achterkant van het scherm. Zo zet je de camera en de microfoon aan.

3. Kijk of de camera de voor jou belangrijke activiteit in beeld heeft

Mogelijk moet je de camera verplaatsen of iets in het zicht van de camera aanpassen om de resultaten van bewegingsdetectie te verbeteren.

Lees gedetailleerde informatie over hoe je het maximale uit je camera haalt als je op gebeurtenissen gebaseerde opnamen hebt

Problemen met meldingen oplossen

De camera heeft activiteit opgenomen, maar je hebt geen melding ontvangen

1. Schakel de meldingen in de Nest-app in om meldingen van de camera op je telefoon te ontvangen. Je kunt in de Home-app momenteel geen meldingen voor cameragebeurtenissen ontvangen.

2. Zijn meldingen wel ingeschakeld, dan controleer je of je soortgelijke activiteiten kunt vinden in de feed van de Home-app of de gebeurtenisgeschiedenis van de Nest-app. Je zou geen meldingen moeten blijven ontvangen voor een doorlopende gebeurtenis.

Je ontvangt te veel meldingen

In de Nest-app wijzig je de volgende instellingen om minder meldingen van gebeurtenissen voor de camera te krijgen.

Instellingen voor meldingen wijzigen

Je kunt veranderen welke soorten meldingen je ontvangt, wanneer ze kunnen worden verstuurd en zelfs voor welk type activiteit je meldingen wilt krijgen. Als je wilt weten hoe je de instellingen voor meldingen kunt aanpassen, lees je ons artikel Meer informatie over camerameldingen.

Je huis overschakelen op de modus Thuis

Wil je geen meldingen ontvangen voor activiteit die door je camera wordt gedetecteerd als je thuis bent? Dan activeer je de modus Thuis in de Nest-app om de camera uit te schakelen. De camera stuurt je geen meldingen voor activiteit terwijl de videostream is uitgeschakeld.

Je kunt op een paar verschillende manieren schakelen tussen Thuis en Afwezig in de Nest-app:

Activiteitszones gebruiken

Je kunt instellen dat de camera alleen activiteit detecteert die buiten een specifieke activiteitszone plaatsvindt. Zo stuurt de camera je geen meldingen voor plekken met onbelangrijke activiteiten.

Heb je bijvoorbeeld een doorgang in huis die vaak door kinderen of huisdieren wordt gebruikt, dan stuurt je camera je misschien wel erg vaak meldingen waar je niets aan hebt. Je kunt een activiteitszone maken voor de onderste helft van de doorgang en meldingen instellen voor beweging buiten die zone. Op die manier ontvang je geen melding als een kind of huisdier de doorgang gebruikt.